Annonce
Horsens

Tak, kære brugere! Vi runder 'Vores gågade' af - og vender snart tilbage

Arkitekt Lene Holmgaard fra Horsens Kommune er en af dem, der har bidraget med svar på spørgsmål i forbindelse med "Vores gågade". Hun var sidst i august rundviser som del af Folkebladets Kuben-arrangeent på Søndergade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dagens artikel om vandkunst uden vand sætter punktum for artikelserien "Vores Gågade", men vi lover mange flere ord om en gågaderenovering, der strækker sig over det kommende år.
Annonce

Horsens: Tak!

Dagens artikel markerer afslutningen på serien "Vores Gågade", som blev søsat primo juni og har kastet masser af historier af sig hen over sommeren.

Tak til brugerne for spørgsmål, undren og kommentarer på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet.

Tak også til jer, der deltog i afstemninger om, hvad vi på redaktionen skulle kaste os over.

Emnerne har været mange - endnu flere end disse:

Martin Lorentzen: Hvorvidt bliver alle sidegaderne renoveret såsom Hospitalsgade, Graven osv.?

Kurt Jakobsen: Jeg vil gerne have Horsens Kommune til at undersøge, om epoxy-fugen er klimavenlig, når vi tænker mange år frem?

Ole Nielsen: Jeg har bemærket, at der skal bruges på epoxy på gågaden. Dette er et udskældt materiale, der vist nok er fremkalende. Hvordan man vil udføre arbejdet, når der skal fyldes epoxy i fugerne?

Randi Daugaard: Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange slags rør, slanger og kabler, der har ligget i jorden i de seneste 250 år?

Henning Bach Knudsen: Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan de forretningsdrivende på Søndergade fremover skal modtage varer?

Jette Michelsen: Hvor kan jeg parkere, hvis jeg skal på Søndergade? Der er sjældent ledige pladser på Beringsplads. P-husene er uhyggelig små og snævre.

Jette Ellesøe: Hvad gør vi, som har handicapskilt, og som plejer at kunne parkere på gågaden, for at kunne parkere tæt på strøget?

Et spørgsmål om kvaliteten af anlægsarbejdet udløste en ophedet debat i Folkebladet om brugen af danske brolæggere - eller mangel på samme.

Annonce

Nyt debatemne på vej

Vi har efter bedste evne søgt svar hos Horsens Kommune, anlægsgartneren, der står for det omfattende arbejde, og andre aktører.

"Vores Gågade" var temaet, da redaktionen for en dag rykkede i Kuben på Søndergade og fik fine bud på fremtidige historier med hjem. Også om andet end gågaden.

Vi fik mange bud på, hvad den kommende vandkunst på Søndergade skal hedde. Navnet er endnu ikke afsløret.

Nok sætter vi et punktum, men den sidste sætning er ikke skrevet om gågaderne i Horsens.

Renoveringen slutter efter planen 1. juli 2020, hvorefter sidegaderne skal have et løft. Vi følger med til sidste sten - fra første parket.

Om en uge er vi klar med et nyt oplæg til undren, spørgsmål og debat.

Vi lover, at emnet berører alle i Horsens og omegn.

Læs med søndag 22. september.

 

Annonce
Annonce
Horsens

Jonas Dal: AaB var bedre end os

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce