Annonce
Horsens

Tak, kære brugere! Vi runder 'Vores gågade' af - og vender snart tilbage

Arkitekt Lene Holmgaard fra Horsens Kommune er en af dem, der har bidraget med svar på spørgsmål i forbindelse med "Vores gågade". Hun var sidst i august rundviser som del af Folkebladets Kuben-arrangeent på Søndergade. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Dagens artikel om vandkunst uden vand sætter punktum for artikelserien "Vores Gågade", men vi lover mange flere ord om en gågaderenovering, der strækker sig over det kommende år.

Horsens: Tak!

Dagens artikel markerer afslutningen på serien "Vores Gågade", som blev søsat primo juni og har kastet masser af historier af sig hen over sommeren.

Tak til brugerne for spørgsmål, undren og kommentarer på redaktion.hsfo.dk/spoergfolkebladet.

Tak også til jer, der deltog i afstemninger om, hvad vi på redaktionen skulle kaste os over.

Emnerne har været mange - endnu flere end disse:

Martin Lorentzen: Hvorvidt bliver alle sidegaderne renoveret såsom Hospitalsgade, Graven osv.?

Kurt Jakobsen: Jeg vil gerne have Horsens Kommune til at undersøge, om epoxy-fugen er klimavenlig, når vi tænker mange år frem?

Ole Nielsen: Jeg har bemærket, at der skal bruges på epoxy på gågaden. Dette er et udskældt materiale, der vist nok er fremkalende. Hvordan man vil udføre arbejdet, når der skal fyldes epoxy i fugerne?

Randi Daugaard: Jeg kunne godt tænke mig at vide hvor mange slags rør, slanger og kabler, der har ligget i jorden i de seneste 250 år?

Henning Bach Knudsen: Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan de forretningsdrivende på Søndergade fremover skal modtage varer?

Jette Michelsen: Hvor kan jeg parkere, hvis jeg skal på Søndergade? Der er sjældent ledige pladser på Beringsplads. P-husene er uhyggelig små og snævre.

Jette Ellesøe: Hvad gør vi, som har handicapskilt, og som plejer at kunne parkere på gågaden, for at kunne parkere tæt på strøget?

Et spørgsmål om kvaliteten af anlægsarbejdet udløste en ophedet debat i Folkebladet om brugen af danske brolæggere - eller mangel på samme.

Annonce

Nyt debatemne på vej

Vi har efter bedste evne søgt svar hos Horsens Kommune, anlægsgartneren, der står for det omfattende arbejde, og andre aktører.

"Vores Gågade" var temaet, da redaktionen for en dag rykkede i Kuben på Søndergade og fik fine bud på fremtidige historier med hjem. Også om andet end gågaden.

Vi fik mange bud på, hvad den kommende vandkunst på Søndergade skal hedde. Navnet er endnu ikke afsløret.

Nok sætter vi et punktum, men den sidste sætning er ikke skrevet om gågaderne i Horsens.

Renoveringen slutter efter planen 1. juli 2020, hvorefter sidegaderne skal have et løft. Vi følger med til sidste sten - fra første parket.

Om en uge er vi klar med et nyt oplæg til undren, spørgsmål og debat.

Vi lover, at emnet berører alle i Horsens og omegn.

Læs med søndag 22. september.

 

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Inklusion skal være for barnets skyld, ikke for økonomiens

Læserbrev: Vi kendte ham godt. Vi lærere i skolens ældste klasser havde, med en vis ængstelse, på afstand fulgt Frederik op igennem de små klasser, hvor hans adfærd havde været ganske bekymrende. I frikvartererne var han nærmest mandsopdækket, for ellers endte det forudsigeligt nok i ballade. Da han nåede 7. klasse, gik Frederik stadig på skolen. I timerne sad han mest alene med hovedet begravet i computerspil. Af og til blev frustrationerne dog for store, og så måtte klassen gå et andet sted hen, hvis den ville undgå at dele skæbne med stole, borde og penalhuse, som blev kylet rundt i lokalet. Sidst i 7. klasse fik Frederik en plads i et specialtilbud. Alt, alt for sent. Man har I Vejle Kommune lovet at tilføre folkeskolen mere personale for et beløb stigende fra 10 mio. kr. i 2019 til 40 mio. kr. efter fire år. Det kvitterer vi lærere med glæde for. Men virkeligheden har vist, at vi alligevel ikke rigtig har fået flere kolleger ude på skolerne. En af grundene er, at flere og flere elever bliver skilt ud fra almenskolen og placeret i meget dyrere specialtilbud. Det betyder, at pengene går til dem og dermed ikke kan mærkes ude i skolen. I Vejle Kommune er det den enkelte skole, der skal finde pengene i budgettet til at sende elever i specialtilbud, og det er dyrt, så det fløjter. En folkeskoleelev koster 56.000 kr. om året, mens en plads i et specialtilbud kan koste 200.000 kr. Ideen fra kommunens side er at straffe skolen økonomisk, hvis den ikke magter at inkludere sine elever. Desværre betyder det, at børn med særlige behov bliver hængende alt for længe i folkeskolen, hvis skolen ikke har råd til andet. En af årsagerne til stigningen skal findes i, at inklusionsindsatsen i folkeskolen har været underfinansieret. Inklusionen har simpelthen været en spareøvelse. Derfor har disse børn ikke fået den hjælp, de har haft brug for, mens de kunne have haft glæde af den. Nu banker de så på til specialtilbuddene, bl.a. fordi de er blevet holdt for længe ude i almenskolen. Vi må gøre op med et system, der straffer skolerne, hvis man giver eleverne det tilbud, de har brug for, men der skal samtidig sikres ressourcer nok til at rumme børn som Frederik, både for Frederiks skyld, men også for Frederiks klasses. Især hvis folkeskolen fortsat skal være familiernes førstevalg.

Annonce