Annonce
Brædstrup

Lynet slog ned i kirketårn: Tagsten og murbrokker fløj omkring

Tårnet i Underup Kirke blev tirsdag aften ramt af et kraftigt lynnedslag. Foto: Henrik Sandvad
Det kraftige tordenvejr tirsdag aften gik ud over kirketårnet i Underup. Her skal der en reparation af tag og murværk samt nyt elinstallation til, før kirken er tilbage i fuld drift.

Underup: Der var en kraftig buldren i det høje, da menighedsrådet i Underup tirsdag aften holdt et af sine vanlige møder i graverhuset ved Underup Kirke. Det største tordenbrag kom imidlertid omkring klokken 19.30, hvilket fik lyset til at forsvinde i både graverhus og i kirken.

- Der var mange lyn, så da lyset gik, måtte vi gennemføre mødet med stearinlys, hvorefter vi gik hjem. Vi opdagede egentlig ikke, at der var sket noget. Det var først dagen efter, vi opdagede, at lynet var slået ned i kirketårnet, siger Rita Jørgensen, menighedsrådsformand i Underup.

Tre rækker tagsten og lidt murværk skal nu laves på kirken, efter lynnet slog ned i taget. Foto: Henrik Sandvad

Mursten fløj omkring

Lynet rev en del tagsten og murbrokker af kirketårnet, og det var voldsomme kræfter i spil.

- Lynet har smadret tre rækker med tagsten og nogle murbrokker, som er spredt på nordsiden af kirketårnet. En enkelt murbrok fløj 20 meter gennem luften og landede på den anden side af kirkediget. Der var også landet nogle murbrokker på graverhuset, så nogle tagsten også gik i stykker der. Så der har været knald på, siger Rita Jørgensen.

Underup Kirke skal nu igennem en mindre reparation af både tag og murværk, og der skal ny elinstallation til, før kirken er tilbage i fuld drift. Kirken fik dog ordnet el midlertidigt onsdag, så kirken kan bruges, indtil alt er lavet igen.

- Vi har underrettet provstiet, så nu skal vi have fat i forsikringen, inden vi kan få tingene ordnet. Klokken blev jo også tavs, da strømmen gik, men nu er vi så klar, at vi godt kan holde gudstjenesten på søndag, siger Rita Jørgensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce