Annonce
Horsens

Tager konsekvens af millionunderskud: Idemøbler skifter navn

Til september skifter Idemøbler på Ove Jensens Allé i Horsens navn til Ilva. Foto: Claus Skovholm
Efter fire år med store underskud i millionklassen har IDdesign, der står bag møbelkæden Idemøbler, valgt at slå Idemøbler sammen med Ilva.

Horsens: Idemøbler på Ove Jensens Allé i Horsens får nyt navn til september.

Her bliver møbel- og indretningshuset nemlig slået sammen med søsterkæden Ilva, der ligesom Idemøbler er ejet af IDdesign A/S, som er ejet af Lars Larsen, der står bag Jysk. I den forbindelse bliver alle selskabets 33 Idemøbler-butikker omdøbt til Ilva-butikker.

Det skriver erhvervsmediet Finans, der har talt med Rami Jensen, der i 2018 blev ansat som administrerende direktør i IDdesign med henblik på at vende en årrække med millionunderskud.

En opgave, han altså vil søge at løse blandt andet ved at slå selskabets to møbelkæder sammen.

I det gældende detailmarked er vi sikre på, at det bliver en styrke kun med ét navn.

Rami Jensen

Stort millionunderskud

- I det gældende detailmarked er vi sikre på, at det bliver en styrke kun med ét navn, siger Rami Jensen til Finans.

- Ilva er mest kendt i hovedstaden og en række storbyer, mens Idemøbler er mere kendt i resten af landet. Ilva er på langt sigt det bedste navn, siger han.

IDdesign kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 73,2 millioner kroner før skat. Over de seneste fire år har koncernen tabt 524,2 millioner kroner før skat.

Lars Larsen overtog IDdesign i 2013 og har ifølge Finans postet 424 millioner kroner i selskabet.

Gennem det seneste år har IDdesign lukket fire møbelbutikker og er blevet 100 medarbejdere færre.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Horsens

Syg vildhest ved Nørrestrand er nu blevet aflivet

Annonce