Annonce
Horsens

Tag smutvejen: Læsernes tip til at komme hurtigere gennem Horsens

Trafikken i Horsens sander til - og det giver frustration hos bilisterne. Derfor er det godt at kende Horsens' smutveje. Arkivfoto

Folkebladets læsere er ikke meget for at dele deres smutveje - så er det jo ikke en smutvej længere, lyder argumentet.

Horsens: Når bilerne hober sig op foran dig, og uret tikker lidt for hurtigt mod den aftale, du skal nå. Hvad gør du? Hvis du er stedkendt, smutter du lige ud af køen, til venstre og så ind ad den der lille parallelvej, du ved...

Horsens Folkeblad har bedt læserne om at dele deres bedste tip til at komme hurtigt igennem Horsens - ad en vej, der måske ikke lige er den direkte vej.

Overordnet set har læserne dog ikke været specielt villige til at dele deres gode tip til smutveje.

Og det handler nok især om frygten for, at også smutvejen skal blive fyldt med biler - og som Laila Henneberg skriver på Facebook:

- Man deler da ikke en smutvej. Så er det jo ikke en smutvej længere....

Annonce

Horsens holder i kø

Horsens er en vækstkommune, men flere indbyggere betyder også mere trafik, og på vej ind og ud af Horsens sidder vi fanget mellem hjem, job, daginstitution, indkøb, aftaler og kunder.Og her holder vi så. I kø. Horsens Folkeblad sætter her i foråret fokus på køerne og på de udfordringer, den øgede trafik skaber.

En stribe muligheder

Nogle læsere er dog lidt mere villige til at dele ud af deres smutveje.

En del læsere foreslår f.eks. at undgå trafikken på den stærkt trafikerede Vestergade ved at smutte ad Borgmestervej og Priorsløkkevej, hvis man skal til nordbyen. Netop den smutvej har beboere på Borgmestervej i en artikel i Folkebladet ærgret sig over. Der er - ifølge deres mening - alt for meget farlig og hurtigtkørende trafik på Borgmestervej.

Også længere mod vest - på Silkeborgvej, hvor trafikken ofte står stille i myldretiden, er der mulighed for at komme lidt hurtigere frem, hvis man fra Lund tager turen ad Kørupvej eller længere inde ad Søvej for at undgå både Silkeborgvej og Schüttesvej og komme mod den sydlige del af Horsens.

I den østlige del af byen bruges mange af sidevejene til Sundvej - f.eks. Carit Etlars Vej - som smutveje for at undgå køer på enten Sundvej eller Strandpromenaden.

For de fleste bilister opstår smutvejene måske lidt impulsivt, når man er træt af at holde i kø.

Andre - som læseren Ole Christiansen - har en hel stribe muligheder linet op, når han hver dag tager køreturen fra hjemmet i Stensballe til arbejdspladsen i Brørup. Turen fra Stensballe til motorvejen og omvendt kan nemlig gøres på mange forskellige måder, som Ole Christiansen alle liner op i en mail til Folkebladet.

- Ruten bliver planlagt efter trafikmeldingerne. Jeg benytter Horsens V, Horsens S, Hedensted eller Vejle N, skriver han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce