Annonce
Odder

Tag med på en rejse tilbage til "Mit gamle Odder”

Et lille udsnit af de orkestre, der blev danset til i Odder mellem 1940 og 1970. Collage: Ove Langberg
Mogens Jensen løb panden mod en mur, da han søgte foreninger om støtte, men byens butikker og erhvervsdrivende har til gengæld været positive.
Annonce

Odder: I to dage vil "Mit Gamle Odder" være i fokus. Takket være Mogens Jensen, der har fået en god idé, som han nu får ført ud i livet.

Han fik ideen tilbage i januar, da kommunen efterlyste gode ideer til, hvordan man kunne markere 50-års jubilæet for Odder Kommune.

Ansøgningen blev dog afvist, da man på kommunen ikke vurderede, at emnet ramte skiven, fordi han gik uden for de 50 år, der skulle fejres ved jubilæet.

- Så blev jeg lidt træt af det, siger Mogens Jensen.

Han ansøgte rundt til forskellige kommunale aktører og til sidste Odder Kulturforening.

- Jeg blev afvist, fordi min ansøgning var mangelfuld. For jeg havde ikke tænkt alt igennem i forhold til byrummet og andre af de kriterier, man skal opfylde. Jeg havde bare fået en idé, samlet nogle musikere og tænkt, at det skulle føres ud i livet, siger Mogens Jensen.


Jeg blev afvist, fordi min ansøgning var mangelfuld. For jeg havde ikke tænkt alt igennem i forhold til byrummet og andre af de kriterier, man skal opfylde. Jeg havde bare fået en idé, samlet nogle musikere og tænkt, at det skulle føres ud i livet.

Mogens Jensen


Til gengæld har byens butiks- og erhvervsliv har til gengæld været meget imødekommende.

Annonce

Klassiske brødre

Over to dage vil Oddermusikere spille musik fra dengang, de var lidt yngre spille og vise en video med gamle Odderorkestre. Blandt andet vil Erik og Kalle Kaltoft spille lidt musik sammen.

Ole Møller Rasmussen , Erik Kaltoft , Mogens Jensen og Ove Langberg samles igen om musikken, når de genoplever ballerne på Phønix, Centralhotellet og Skovbakken.

Der bliver tid til snak om ballerne og festerne på Phønix, Centralhotellet og ikke mindst Skovbakken.

Dette arrangement er optakt til en samtalecafé på gymnasiet lørdag, hvor årene 1940-1970 skal vendes.

Verner Larsen, Gynther Schmidt, Søren Sørensen og Aage Augustinus styrer løjerne.

Nanna Ernst har lavet en plakat til arrangementet "Mit Gamle Odder", der byder på musik, snak, billeder og video fra og om Odder i 1940-2000. Den originale plakat bliver sat til salg, og kan der laves et overskud, går overskuddet til Biffen.

Der bliver vist masser af skønne billeder fra dengang, og spillemændene deltager naturligvis også om lørdagen.

Annonce

Andel den på tapetet

Fredag 14. august kan man købe kaffe og kage på Restaurant Skovbakken fra arrangementets start klokken 16.

Lørdag 15. august kan man selv tage kaffe med til gymnasiet, hvor Kvickly giver kage, og Løvbjerg giver vand. Coronareglerne skal overholdes, og der bliver sørget for sprit.

Årene 1970 til 2000 vil blive debatteret senere på året. Her har Ivar Rønsholt, Søren Anker Madsen Jr. og Eigil Størum allerede sagt ja til at styre løjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce