Annonce
Debat

Tag de gode råd til dig - især det sidste er vigtigt: Ved at forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen kan rigtig mange sager nemlig tages i opløbet

Marianne Køpke. Pressefoto

Læserbrev: I november og december sætter Arbejdstilsynet, BrancheFællesskaberne for Arbejdsmiljø (BFA) og Arbejdsmiljørådet i kampagnen "Hvor går grænsen?" spot på forebyggelse af seksuel chikane. En kampagne, der giver rigtig god mening.

På mange arbejdspladser er seksuel chikane allerede blevet sat på dagsordenen. Men der er desværre fortsat for mange, der bliver udsat for seksuel chikane.

Ifølge en undersøgelse, HK har fået lavet af Epinion i efteråret 2020, har knap hver fjerde HK'er (24,6 pct.) inden for det seneste år oplevet at blive udsat for én eller flere seksuelle krænkelser på deres arbejde.

Annonce

I HK arbejder vi for at stille ofrene for seksuel chikane bedre, når skaden er sket, men også for, at arbejdsgivere skal blive bedre til at sætte ind, før skaden sker.

HK ønsker højere godtgørelser, bedre forebyggelse på arbejdspladserne og en lovgivning, som er mere klar i spyttet om arbejdsgiverens ansvar for at tackle problemet.

Vi arbejder for, at alle arbejdspladser skal have en politik med klare retningslinjer mod seksuel chikane. For selv om klare retningslinjer ikke i sig selv er nok til at undgå seksuel chikane fuldstændigt, er det en afgørende brik i indsatsen mod problemet.

For det har stor betydning, at alle på arbejdspladsen ved, hvordan de skal forholde sig, hvis de bliver udsat for eller vidne til seksuel chikane.

Det er arbejdsgivers ansvar, at man på arbejdspladsen får formuleret en politik. Ligesom det er arbejdsgivers ansvar at gøre det klart, at alle skal kende og respektere politikken.

Marianne Køpke

Det er arbejdsgivers ansvar, at man på arbejdspladsen får formuleret en politik. Ligesom det er arbejdsgivers ansvar at gøre det klart, at alle skal kende og respektere politikken.

I sin kampagne går Arbejdstilsynet, BFA og Arbejdsmiljørådet ud med fem gode råd til lederen til håndtering og forebyggelse af seksuel chikane - se mere på hergårgrænsen.dk:

1. Tag alle situationer og henvendelser alvorligt.​

2. Tag snakken og undersøg situationen.

3. Vurdér situationen - og gør noget.

4. Søg viden og sparring.

5. Forebyg seksuel chikane.

Jeg vil opfordre til, at man tager rådene til sig. Især det sidste er vigtigt. Ved at forebygge seksuel chikane på arbejdspladsen kan rigtig mange sager nemlig tages i opløbet.

Annonce
Horsens For abonnenter

Bevaringsværdig bygning i Eldrup skal rives ned: Ejer vil dog bygge nyt i samme historiske stil, lyder det

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Nye restriktioner på vej efter pressemødet: Se her, hvordan de påvirker din hverdag og dine juleforberedelser

Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Sport

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv

Nyt byggefirma har holdt rejsegilde på Torvet: Seks lejeboliger skal stå klar i løbet af foråret

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Horsens

Politiet indfører nattelivszoner i Horsens: Fra lillejuleaften er barer og diskoteker lukket land for dømte med nattelivsforbud

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Horsens

Åbne vidder og store drømme: Se listen over de fem dyreste landejendomme i kommunen

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Annonce