Annonce
Brande

Taekwondoklubben mister 100.000 kroner i tilskud

Brande Taekwondoklubs to nykårede nordiske mestre Lisa Maria Sørensen (t.h.) og Natalie R. Lauridsen (i midten), der på generalforsamlingen blev kåret til ?årets fighter? ses her sammen med ?årets kammerat?, Cecilia Lavender. Foto: Mikael Lund

Brande Taekwondoklub bekymret for nedskæringer i kommunalt tilskud.

Brande: Det helt store tema på Brande Taekwondoklubs generalforsamling, som blev afholdt i klublokalet på Dalgasskolen onsdag aften, var økonomi.

Efter et underskud på 64.000 kroner i 2017 var det ganske vist via besparelser og kontingentforhøjelser lykkedes at få vendt økonomien i en sådan grad, at regnskabet for 2018 udviste et overskud på 18.000 kr.

Så flotte bliver tallene for 2019 med sikkerhed ikke. Kommunen har varslet en nedgang i tilskuddet til taekwondoklubben på knap 100.000 kr., og dermed er Brande Taekwondoklub den forening i Ikast-Brande Kommune, der relativt set bliver ramt hårdest af den kommunale sparekniv.

Hvad det kommer til at betyde for klubbens elitearbejde er endnu uvist, men den afgående formand Hans Pedersen har svært ved at se, hvor besparelserne ellers skal findes.

I 2018 er elitearbejdet allerede blevet beskåret med godt 50.000 kr., mens udgifterne til bredde-arbejdet er mere end halveret, ikke mindst takket være en stor besparelse på kontoromkostningerne.

Sportslig succes

Der var dog også ting at glæde sig over, ikke mindst på resultatsiden, hvor Natalie R. Lauridsen og Lisa Maria Sørensen netop var vendt hjem fra de nordiske mesterskaber på Island med hver deres guldmedalje. Natalie Lauridsen, der som så sent som i november med en uges mellemrum først vandt bronze ved U21 EM og derefter guld ved DM, blev kåret til årets fighter, mens bestyrelsens sekretær, Cecilia Lavender, fik pokalen som "årets kammerat".

Bestyrelsen består fremdeles af Hans Pedersen, Cecilia Lavender, kasserer Donna Sørensen, næstformand Ulrik Pedersen og Thomas Boesgaard, men Hans Pedersen meddelte på generalforsamlingen, at han trækker sig fra formandsposten. Hvem der skal afløse ham, skal et konstituerende bestyrelsesmøde afgøre.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce