Annonce
Horsens

Ta' med på besøg i Christiansborgs hverdag

Læserne får et glimt fra de lokale folketingsmedlemmers hverdag bag murene på Christiansborg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Ritzau/Scanpix
Lokale folketingspolitikere skriver hjem til Horsens Folkeblad en gang om ugen.

Horsens: Selv om der endnu er en måned, til Folketinget åbner tirsdag 1. oktober, er medlemmerne rykket ind på kontorerne og trukket i arbejdstøjet.

I dette folketingsår får læserne af Horsens Folkeblad en særlig chance for at aflægge besøg i den hverdag, der udspiller sig på Christiansborg.

Under overskriften "Brev fra Borgen" vil de lokale folketingsmedlemmer uge for uge berette om enten en oplevelse, en personlig erkendelse, en begivenhed, en trend - eller hvad der nu optager dem, alt imens de sideløbende med det politiske liv skal have deres egen hverdag og et familieliv til at fungere.

Det nyvalgte folketingsmedlem Mona Juul (K) lægger ud i dag, og med på holdet er også Henrik Dam Kristensen (S), Mette Hjermind Dencker (DF), Troels Lund Poulsen (V), Hans Kristian Skibby (DF) og Daniel Toft Jakobsen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

OK-tank udvider med endnu en vaskehal

Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce