Annonce
Horsens

Ta' med på besøg i Christiansborgs hverdag

Læserne får et glimt fra de lokale folketingsmedlemmers hverdag bag murene på Christiansborg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Ritzau/Scanpix
Lokale folketingspolitikere skriver hjem til Horsens Folkeblad en gang om ugen.

Horsens: Selv om der endnu er en måned, til Folketinget åbner tirsdag 1. oktober, er medlemmerne rykket ind på kontorerne og trukket i arbejdstøjet.

I dette folketingsår får læserne af Horsens Folkeblad en særlig chance for at aflægge besøg i den hverdag, der udspiller sig på Christiansborg.

Under overskriften "Brev fra Borgen" vil de lokale folketingsmedlemmer uge for uge berette om enten en oplevelse, en personlig erkendelse, en begivenhed, en trend - eller hvad der nu optager dem, alt imens de sideløbende med det politiske liv skal have deres egen hverdag og et familieliv til at fungere.

Det nyvalgte folketingsmedlem Mona Juul (K) lægger ud i dag, og med på holdet er også Henrik Dam Kristensen (S), Mette Hjermind Dencker (DF), Troels Lund Poulsen (V), Hans Kristian Skibby (DF) og Daniel Toft Jakobsen (S).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Annonce