Annonce
Horsens

Ta' med på besøg i Christiansborgs hverdag

Læserne får et glimt fra de lokale folketingsmedlemmers hverdag bag murene på Christiansborg. Arkivfoto: Liselotte Sabroe, Ritzau/Scanpix
Lokale folketingspolitikere skriver hjem til Horsens Folkeblad en gang om ugen.

Horsens: Selv om der endnu er en måned, til Folketinget åbner tirsdag 1. oktober, er medlemmerne rykket ind på kontorerne og trukket i arbejdstøjet.

I dette folketingsår får læserne af Horsens Folkeblad en særlig chance for at aflægge besøg i den hverdag, der udspiller sig på Christiansborg.

Under overskriften "Brev fra Borgen" vil de lokale folketingsmedlemmer uge for uge berette om enten en oplevelse, en personlig erkendelse, en begivenhed, en trend - eller hvad der nu optager dem, alt imens de sideløbende med det politiske liv skal have deres egen hverdag og et familieliv til at fungere.

Det nyvalgte folketingsmedlem Mona Juul (K) lægger ud i dag, og med på holdet er også Henrik Dam Kristensen (S), Mette Hjermind Dencker (DF), Troels Lund Poulsen (V), Hans Kristian Skibby (DF) og Daniel Toft Jakobsen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce