Annonce
Hedensted

Bro over Gudenåen skal fornys - lukker for trafik i tre måneder

Fra februar til april næste år bliver det ikke muligt at køre over Gudenåen i Tørring, da den 90 år gamle bro skal udskiftes. Foto: Michael Svenningsen
Tidsplanen for udskiftning af bro over Gudenåen er nu klar. Udviklingsråd håber på, der også kan blive råd til en trappe ned til åen.
Annonce

Tørring: Bilister i Tørring og omegn kan godt se frem til at få kørt nogle ekstra kilometer eller alternativt finde cyklen frem i det nye år.

Det kommer nemlig til at tage omkring tre måneder at udskifte den 90 år gamle vejbro over Gudenåen i Tørring, og mens arbejdet står på, bliver der kun passage for gående og cyklister. Sådan lød meldingen fra Tørring Udviklingsråd, da rådet i sidste uge holdt borgermøde.

Bro-arbejdet bliver sat igang i februar måned 2020 og forventes altså at vare til og med april, og da den er den eneste vejforbindelse mellem stationsbyen Tørring, hvor byens handelsliv er, og "Gammel Tørring", hvor skole, gymnasium og Gudenåcenteret er, vil det uundgåeligt give trafikale udfordringer.

Skal man fra den ene ende af byen til den anden, vil eneste mulige omkørsel blive via Viborg Hovedvej og Brædstrupvej. Skal man fra Torvet til Tørring Skole, giver det en omvej på ca. tre kilometer og en forlænget køretid på tre minutter.

Annonce

Trappe til Gudenåen

Beslutningen om at udskifte den vitale bro over Gudenåen blev taget i forbindelse med byforskønnelsen af Aagade og Bredgade. Da opdagede man, at den gamle bro var fyldt med revner og gennemsivninger.

Hedensted Kommune har derfor allerede bevilliget de omkring 3,5 mio. kroner en ny bro koster. Tørring Udviklingsråd håber dog, at der kan findes yderligere penge til forskønnelse af broen, og de har derfor fået tegnet et projektforslag, hvor der laves en trappe fra broen ned til Gudenåen på den side, hvor Tørring Kanoudlejning ligger.

Samtidig foreslåes det, at fjernvarmerørerne, der løber ved siden af broen, beklædes med grønne slyngplanter og evt. elementer af gyldent metal for at skabe en forbindelse til de gyldne sten ved rundkørslen i den anden ende af byen.

- Vi synes, det er vigtigt at gøre noget ud af det vigtigste aktiv, vi har i Tørring, nemlig Gudenåen. Vi har overvejet at lave platforme ud over åen, men det bliver alt for dyrt, så derfor går vi i stedet efter en løsning med en trappe ned til åen, fortalte Hans Vacker fra udviklingsrådet på borgermødet.

Annonce

Vejarbejde forsinket

Her kunne han også berette om, at den igangværende forskønnelse af Aagade er blevet en smule forsinket, da der er fundet ledninger i jorden, man ikke vidste, var der. Det samme er etablering af en ny cykelsti til skolen og ensretningen af Bygade. Sidstnævnte arbejde forventes dog afsluttet inden for kort tid.

Af hensyn til handelslivet går renoveringen af Bredgade først i gang efter jul. Her har det vist sig, at dele af kloakrørene skal skiftes, så hele vejen skal graves op.

- Selvom vi saver byen over i to, så husk, at vi bor i begge dele. Vi har en ekstra forpligtelse til at støtte vores butikker i den periode, hvor broen udskiftes, lød opfordringen fra Hans Vacker på mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Løvbjerg-købmand: Mundbind vil gøre hverdagen mere tryg for personalet og kunderne

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Horsens

Det mener læserne: Øgede krav om mundbind vækker både glæde og vrede

Annonce