Annonce
Hedensted

Tørring-pige tilbage i ministerbilen: Astrid Krag skal være social- og indenrigsminister

Astrid Krag fra Tørring er landets nye social- og indenrigsminister. Arkivfoto
36-årige Astrid Krag (S), der er opvokset i Tørring, blev torsdag udnævnt til social- og indenrigsminister. Det er anden gang, hun får en ministerpost.
Annonce

Tørring: Hun har prøvet det før, 36-årige Astrid Krag, og nu gør hun det igen.

Den unge socialdemokrat med rødder i Tørring er tilbage på en af de tunge poster i Folketinget, nemlig som social- og indenrigsminister.

Det stod klart, da statsminister Mette Frederiksen torsdag præsenterede sit nye ministerhold.

Astrid Krag overtager posten fra hhv. Mai Mercado (K), som var børne- og socialminister, og Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA), som var økonomi- og indenrigsminister.

Annonce

Tidligere sundhedsminister

Astrid Krag har i årene 2011-2014 været sundhedsminister, dengang for partiet SF, som også var det parti, hun blev valgt ind i Folketinget for første gang i 2006.

I 2012 kæmpede hun om at få formandsposten i SF, men tabte klart til Anette Wilhelmsen. To år senere valgte Astrid Krag at skifte til Socialdemokratiet i forbindelse med, at SF trådte ud af regeringssamarbejdet.

Astrid Krag bor i dag i København sammen med sin mand, rap-musikeren Andreas Seebach, og deres tre børn i alderen fire til 10.

Hendes forældre bor stadig i Tørring, hvor Astrid Krag også voksede op og tog sin studentereksamen på Tørring Gymnasium.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce