Annonce
Hedensted

Tørring Børnehus ramt af coronavirus: Syv børn og tre medarbejdere smittet

For tre uger siden delte lederne i Tørring Børnehus, Tore Knudsen og Gitte Junge, kaffe og fastelavnsboller ud til forældre, der skulle aflevere deres børn. Det var uger før, der pludseligt kom et udbrud af coronavirus i institutionen. Foto: Elisabet D. Hyttel
Siden tirsdag har Tørring Børnehus været lukket på grund af et udbrud af coronavirus. Indtil videre er syv børn og tre medarbejdere testet positiv.

Tørring: Et større udbrud af coronavirus har ramt Tørring Børnehus. Smitten blev opdaget mandag, og siden tirsdag har institutionen, der har plads til 90 børn, været lukket.

- Vi fik mandag at vide, at et af børnene i weekenden havde fået feber og efterfølgende var blevet testet positiv for coronavirus, fortæller leder Tore Knudsen.

Han ringede straks til forældrene til børn på samme stue, der kom og hentede deres børn igen, og senere på dagen besluttede man at lukke institutionen helt.

- Medarbejderne har været sammen med flere børn på andre stuer, fordi de har været samlet først og sidst på dagen, derfor er alle efter reglerne nære kontakter, som skal sendes hjem og testes, fortæller Tore Knudsen, der også selv er i isolation.

Indtil videre er tre ansatte og syv børn blevet testet positive for coronavirus. Ingen af de voksne har symptomer, mens enkelte af børnene har haft feber.

- Vi må konstatere, at det er en virus, som smitter meget, men som tilsyneladende ikke rammer så hårdt. Vi ved ikke, om der er tale om en af de omtalte mutationer, fortæller Tore Knudsen.

En del af børnene og medarbejderne er endnu ikke blevet testet, fordi man opfordrer til test på fjerde og sjettedagen efter kontakt med smittede. Derfor ved Tore Knudsen endnu ikke, om der kan dukke flere tilfælde op.

Annonce

Håber at åbne tirsdag

- Vi håber at kunne genåbne på tirsdag, hvis vi har personalet klar. De er stadigvæk på arbejde, blot derhjemme, hvor de klarer skriftligt arbejde, mens de afventer en negativ test, understreger lederen.

- Hvis vi skal se positivt på det, så prøver nogle af familierne at få lidt hyggeligt ud af det, og heldigvis er ingen blevet meget syge af virussen, siger Tore Knudsen.

Det er ikke klart, hvordan børnene er blevet smittet. Smittetrykket i Hedensted Kommune har generelt været stigende. Der er fundet 37 nye tilfælde af coronavirus den seneste uge i kommunen, hvilket giver et incidenstal på 79. Siden januar har incidenstallet været under 50.


Fordi medarbejderne har været sammen med børn fra flere stuer, er hele institutionen nære kontakter.

Tore Knudsen, Tørring Børnehus


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Skuddræbt kvindes kolleger i mindeord: Vi savner hendes hjertevarme, smil, latter og dejlige humor

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Hedensted

Smitte stabiliserer sig i Hedensted: Forventer fald i tallene fra torsdag

Annonce