Annonce
Chefredaktøren anbefaler

Tør du gå til fest - ja eller nej

Chefredaktør Lene Vestergaard, Horsens Folkeblad. Foto: Morten Pape
Annonce

Horsens: Jeg skal til konfirmation her i weekenden. Med lige så meget usikkerhed, ventetid og praktiske udfordringer som hos alle andre, der enten skal til fest eller være vært for én. Eller som vælger at aflyse og vente på bedre tider.

11. september er det et halvt år siden, statsminister Mette Frederiksen overraskede os alle ved at lukke landet ned. Coronaen udfordrer os nu igen efter en forholdsvis fredelig sommer. Intet kører på automatpilot, og vi tvinges til hver især at gøre op, hvad vi synes, er forsvarligt og ansvarligt - eller det modsatte.

Indtil videre har smittetrykket set fornuftigt ud i vores del af landet, men mod ugens slutning har tre folkeskoler i Horsens, en privatskole og et gymnasium måttet sende elever og klasser hjem.

Sensommeren har lært os, hvor hurtigt tingene kan ændre sig. Men vi har heldigvis også set, at både virksomheder og myndigheder er blevet meget dygtigere til at reagere hurtigt og præcist, når smitten breder sig lokalt. Og at det kan lade sig gøre at slippe af med høje smittetal i byer som Aarhus, Ringsted og Silkeborg.

Det ændrer ikke på dit og mit ansvar. Heller ikke når vi er inviteret til fest.

Pas godt på dig og dine.

Coronaramte skoler sender elever hjem

Der bliver stadig testet ved den mobile test-station ved Forum Horsens. Foto: Mads Dalegaard

I slutningen af ugen måtte Learnmark sende en 2.g-klasse hjem, og siden fulgte tre folkeskoler i Horsens Kommune plus Sct. Ibs Skole i samme spor, fordi enkelte elever var konstateret coronasmittede.

Tidligere på ugen måtte Hedensted Kommune lukke en lille skole, ligesom en ansat på et bofællesskab blev testet positiv.

Fire grundskoler har sendt elever hjem

Medarbejdere på skole og i bofællesskab smittet

Så lykkedes det for Lærke Lucia

Weekendens konfirmationer var udsat fra foråret. Foto: Søren Gylling

Årets konfirmander og deres forældre har måttet finde utrolig meget tålmodighed frem - og været klar til løbende at ændre i festplanerne. Men søndag lykkedes det for Lærke Lucia og de andre på holdet fra Vor Frelser Kirke i Horsens.

Konfirmation med forbehold for ændringer

Milliard-budget på plads - men ikke uden skrammer

Fire partier står bag budgettet for 2021 og en stigning i kommuneskatten. Foto: Mads Dalegaard

Retningen er lagt for næste års økonomi i Horsens Kommune. Budgetforliget vil nok først og fremmest blive husket for, at flertallet på grund af udligningsreformen valgte at hæve kommuneskatten trods store protester fra et borgerligt mindretal. Vi har forsøgt at give overblikket.

Fire partier bag forlig

V og K forlader budgetforhandlinger

10 nedslag i budgettet

Det har forligspartierne fået med

Et råb om hjælp

Esben Kronborg er frustreret over, at hans demente far ikke får den hjælp, som han mener, han har behov for. Foto: Morten Pape

Det gør dybt indtryk at læse opråbet fra Esben Kronborg, der er fuld af afmagt i forhold til sin fars situation. Han giver udtryk for en yderst vanskelig problemstilling, som kan ramme pårørende til demente, og det er absolut ikke en sag, vi er færdige med at skrive om på Folkebladet.

Søn kæmper for at hjælpe sin demente far

Jeg kan sagtens forstå de pårørende

Svære tider for lys- og lydleverandør

Torben Pedersen, der er direktør i lys- og lydleverandøren Nordic Rentals, har måttet afskedige 22 medarbejdere. Arkivfoto: Mads Dalegaard

I denne tid er det svært at være en virksomhed, som lever af at levere lys og lyd til store koncerter og konferencer. Derfor har Nordic Rentals fyret 22 medarbejdere, siden coronakrisen brød ud.

22 fyret hos Nordic Rentals

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ejer af Oasen: Jeg troede, det var en kunde, der ringede for at aflyse...

Hedensted

Galleri udstiller samlerobjekter

Horsens For abonnenter

Borgmester er ærgerlig over Learnmark-beslutning - bestyrelsesformand åbner dør på klem

Annonce