Annonce
Sport

Tønder vil gøre helvede hedt for FHK - De kan bare komme an, siger Ultras

HK Ultras kan snuse til ligaen. Med sejr over Tønder søndag, er FHK snublende nær oprykning. Derfor sender Ultras 150 mand til Tønder. Arkivfoto

Fredericia HK sender 150 fans til Tønder, og der er gjort plads til dem alle. Men der er så meget pres på for at få billetter til kampen, så Tønders direktør tvivler på, at der er plads til alle de, der vil ind.

Tønder: Det er kampen, som alle taler om:

TM Tønder mod Fredericia HK søndag klokken 15 i Tønder. Et direkte slag om førstepladsen i 1. division. Den plads, der giver oprykning til ligaen og det forjættede land blandt de bedste klubber her til lands.

HK Ultras, Fredericia HK's trofaste fanklub, sender 150 mand. 100 fans og 50 ungdomsspillere, som skal stå på en altan i slidte Tønderhallen og brøle spillerne mod sejr.

- Det er den ultimative kamp for os. Nu begynder det at spidse til, og det er helt i orden at kalde det en lille finale. Vinder vi den kamp, står vi med gode kort på hånden, siger Per Fuglsang, der er formand for HK Ultras.

Der er lidt tvivl om, hvor mange mennesker, der er plads til i Tønderhallen. Til koncerter er tallet 1500, men så mange kan der næppe proppes ind, når hele halgulvet bruges til at spille håndbold på.

- Siddepladserne er væk. Normalt har vi 140-160 samarbejdspartnere tilmeldt en kamp. Til denne var der tilmeldt 250 i fredags. Det siger noget om, at det er en kamp som tiltrækker interesse, siger Kim Wittenkamp, direktør i TM Tønder.

Annonce

Du kan tro, at vi har tænkt os at give igen. Vi er klar med skytset, og vores trommeslager, Frank, er med. Mon ikke, der bliver plads til en tromme mere? Jeg vil anbefale Tønder at have deres fejepersonale klar, for når spillerne kommer på banen, skyder vi konfettien af.

Per Fuglsang, formand for HK Ultras

Bare kom an

Tønders hjemmebane er, ligesom Fredericias, frygtet.

- Vi kalder den kostalden. Det er en lille hal som ikke er som håndboldhaller er flest. Man har forsøgt at bygge den større ad flere omgange uden at det sådan rigtig er blevet godt. Det er en meget speciel oplevelse at komme til håndbold hernede, siger Kim Wittenkamp.

Han har en klar forventning om, at helvede bliver hedt for FHK.

- Ja. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at ødelægge det for Fredericia. Det siger sig selv, siger Kim Wittenkamp.

Det er dog ikke en bemærkning, som sender HK Ultras formand ud af kurs.

- Du kan tro, at vi har tænkt os at give igen. Vi er klar med skytset, og vores trommeslager, Frank, er med. Mon ikke, der bliver plads til en tromme mere? Jeg vil anbefale Tønder at have deres fejepersonale klar, for når spillerne kommer på banen, skyder vi konfettien af, siger Per Fuglsang og griner.

Tønder spille tirsdag aften i Ajax, men det er ikke så meget den kamp, som folk taler om i Tønder. Også i Sønderjylland er øjnene rettet mod søndagens opgør.

- Det er en kamp, som vi ser frem til med store glæde. Et eller andet sted er det jo ærgerligt, at der kun er to kampe som den her på en sæson. Men det betyder så også bare, at vi nyder dem endnu mere, når de er der, siger direktøren.

Det betyder alt

Per Fuglsang og HK Ultras er snublende nær en oprykning, hvis FHK vinder over Tønder. Et liv i landets bedste række har fansene sukket efter siden 2012, hvor klubben gik konkurs og blev tvangsnedrykket til Jyllandsserien.

Ultras har dog været med hele vejen, og der var undervejs en hal eller to, der blev gjort usikker i de lavere rækker. Hvor der sad to hjemmetilskuere og 50 FHK'ere.

Nu kan de endelig lugte ligaen igen - efter syv år i mørket.

- Det vil betyde alt for os at komme tilbage i ligaen, og det er også det, vi stræber efter i år. Efter nogle år, hvor fanklubben stod stille, mærker vi nu en stor fremgang i antallet af medlemmer, og vi er i gang med tiltag, der skal gøre os endnu større, siger Per Fuglsang.

FHK's fanklub er blevet dobbelt så stor, som den var i 2012. Den har i omegnen af 200 medlemmer nu.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ishockeyspiller springer ud: Var det årets sportspræstation 2019?

<p/><p>At springe ud i en sport som ishockey, som om nogen må betragtes som en mandschauvinistisk machosport, gør blot Jon Lee-Olsens handling endnu mere modig.</p>

Annonce