Annonce
Hedensted

Tømrermester blev lun på købmandsgård i forbifarten: Nu har han købt den for at renovere og bygge nyt

Jan Flesner begyndte at køre ad Bråskovvej og gennem Bråskov, da han købte en gård i Vrigsted. På turene fik han et godt øje til købmandsgården, som han er endt med at købe med henblik på at lave lejligheder. Første etape er renovering af hovedbygningen, som han står foran her på billedet. Foto: Morten Pape
Efter godt tre år på boligmarkedet er købmandsgården i Bråskov blevet solgt til en tømrermester, der vil skabe nyt liv på stedet.

Bråskov: Købmandsgården i Bråskov har fået ny ejer.

Den pensionerede købmand Erik Yding har solgt ejendommen til Jan Flesner.

Han er selvstændig tømrer og bygningskonstruktør, og han har en svaghed for murværk med historie.

Annonce

Netop det har købmandsgården. Den blev bygget i 1888 ved siden af Horsens-Juelsminde-banen og har huset tre generationer af købmænd med efternavnet Yding.

- Det emmer bare af historie. Her er noget miljø, som man ikke finder andre steder. Gårdmiljøet er unikt. Den gamle have er også fantastisk, siger Jan Flesner, da Folkebladet møder ham på stedet.

Købmandsgården består af hovedbygningen og de to bygninger på billedet her. En del af bygningen til venstre blev engang brugt af spejdere. Derfor kaldes den spejderhytten. Kornlageret ses til højre. Det er planen at vælte de to bygninger og bygge nyt i samme størrelse, så gårdmiljøet bevares. Foto: Morten Pape

Lejligheder med fælles gård

Han har købt ejendommen for at skabe nyt liv i den.

Det er hans plan at renovere den gamle hovedbygning og indrette lejligheder både i stuen og på første sal. Den første er blevet klar og har fået Erik Yding som lejer.

Dertil kommer tilbygningen, der er blevet brugt som butik. Den skal også have en kærlig hånd og efter planen fortsat have forretningen Kajak For Alle som lejer.

Gårdens to øvrige bygninger ”spejderhytten” og ”kornlageret” vil Jan Flesner rage ned til fordel for nybyggeri i samme mål og med henvisninger til det, der var der.

Der skal være fire lejligheder i hver af de nye bygninger, der i øjeblikket kun er på tegnebrættet.

Der er ikke ansøgt eller givet byggetilladelser, men Hedensted Kommune ser gerne udvikling på stedet og er positivt indstillet på skiftet fra erhverv til beboelse, fortæller Jan Flesner.

- Det gør, at jeg tør kaste mig ud i projektet, siger han.

Det samlede projekt involverer 13 lejemål.


Jeg syntes, det var en smuk bygning og kunne se et potentiale i den, hvis kommunen ville give lov til, at jeg måtte lave lejligheder.

Jan Flesner


Annonce

Kom dagligt forbi i bil

Det er 30 år siden, Jan Flesner flyttede fra Assens til Horsens for at læse til bygningskonstruktør.

Han er blevet siden da. For tre år siden købte han en gård i Vrigsted, som han har renoveret og nu bor i med sin kæreste.

Det var på køreture ad Bråskovvej, han fik øjnene op for købmandsgården.

- Jeg syntes, det var en smuk bygning og kunne se et potentiale i den, hvis kommunen ville give lov til, at jeg måtte lave lejligheder. For et par år siden var jeg inde og se den. Dengang var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg kunne finde lejere til lejlighederne. Men jeg blev ved med at køre forbi, og det endte så med, at Erik (Yding, red.) og jeg handlede, og at jeg overtog ejendommen 1. maj, siger han.

Gamle reklameskilte for Faxe Fad kom frem, da Jan Flesner pillede lidt i facaden. Han synes, at historien og den gamle stil er dragende og vil forsøge at bevare dele af den. Foto: Morten Pape
Annonce

Etape for etape

Usikkerheden vedrørende udlejning er blevet mindre med tiden.

- Den tendens, jeg ser, er, at det kan være svært at sælge i udkantsområder, men at der til gengæld er mange, der gerne vil leje, siger han.

Jan Flesner finder desuden tryghed i, at Hornsyld langsomt vokser ud mod Bråskov, og at der er anlagt en asfalteret sti. Den går ind til nybyggerkvarter, idrætscenter og skole, og den har for nyligt fået belysning.

Købmandsgårdens forvandling sker ikke hen over natten. I første omgang gælder det renoveringen af hovedbygningen.

- Vi kommer til at tage det lidt ad gangen, siger Jan Flesner.

Han har to ansatte i sit firma Flesner ApS. I forbindelse med købet af købmandsgården har han også oprettet Bråskovvej 31 ApS.

Kornlageret både syner og dufter af en anden tid. Noget af træværket vil måske kunne bruges i det nye byggeri. Her ses Jan Flesner sammen med den pensionerede købmand Erik Yding. Foto: Morten Pape
Køber og sælger ses her i haven, der også hører med til ejendommen. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce