Annonce
Horsens

Tømrerlærling giver inspiration i en coronatid: Byg jeres eget fuglehus

Anne-Mette Zacho er klar med kameraet, og Sebastian Skovgaard Nielsen er klar til at fortælle, hvordan man bygger et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Sebastian Skovgaard Nielsen viser i fem videoer, hvordan man håndterer træ og værktøj. Det er tænkt som adspredelse til hjemmegående børn.

Gedved: "Nu er vi nået så langt, at vi skal finde noget værktøj, og vi skal finde det træ, vi skal bruge."

Sådan lyder det fra Sebastian Skovgaard Nielsen i én af fem videoer, der i løbet af ugen bliver tilgængelige på Facebook-siden "John A. Laursen Tømrer, Murer & kloakmester".

Sebastian Skovgaard Nielsen er til daglig tømrerlærling hos tømrermester m.m. John A. Laursen i Gedved, og han er samtidig hovedperson i videoerne, der henvender sig til de mange børn, der går hjemme og måske trænger til lidt adspredelse.

I videoerne viser han trin for trin, hvordan man bygger et fuglehus.

- Det handler både om at gøre opmærksom på vores fag, og samtidig handler det om at give børn noget adspredelse, når de alligevel går derhjemme, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Tanken er, at det er en aktivitet, som børnene kan lave sammen med deres forældre. Ud over noget træ kræver det blot en hammer, en sav og en tommestok, samt papir til den tegning, der skal laves, før det egentlige arbejde kan gå i gang.

- Lige nu er der en masse børn, der sidder derhjemme og som ikke har noget at lave ud over deres lektier. Derfor vil vi vise dem, hvordan man bygger et fuglehus - hvordan man tegner det, hvordan man hamrer det sammen, og hvordan det bliver hængt op. Samtidig håber vi, at det kan gøre nogle flere interesseret i tømrerfaget, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Annonce
Det handler både om at gøre opmærksom på vores fag, og samtidig handler det om at give børn noget adspredelse, når de alligevel går derhjemme.

Sebastian Skovgaard Nielsen, tømrerlærling

Kreativ adspredelse

Ideen er opstået på kontoret hos John A. Laursen, hvor Kristian Aarslev, partner i firmaet, og Anne-Mette Zacho blev enige om, at det var en god idé i disse coronatider.

- Vi vil gerne have, at nogle flere vælger de håndværksmæssige uddannelser. Der er så meget fokus på boglige uddannelser. Og når nu børnene går derhjemme og kigger rigtig meget i bøger, kunne det måske være rart med nogle kreative aktiviteter. Det er også en god idé til forældrene til at få aktiveret børnene, og måske kan det være inspiration, når børnene engang skal vælge uddannelse, siger Anne-Matte Zacho.

Det er hende, det står bag kameraet.

Den første video blev lagt på Facebook mandag. Den sidste vil blive offentliggjort på fredag.

Det er formentlig ikke alle, der ligger inde med træ til et fuglehus.

Men det er der tænkt på, fortæller Sebastian Skovgaard Nielsen.

Derfor har man mulighed for at hente gratis træ hos firmaet på Tangenten 1 ved Gedved.

Fra og med onsdag kl. 15 vil der ligge omkring 20 pakker træ til gratis afhentning.

Hvis man vil have del i pakkerne, skal man skrive sit navn i kommentarfeltet på Facebook-siden. Man er sikret en pakke, når det er blevet reageret med "synes godt om" på ens kommentar.

Pakkerne bliver lagt ved værkstedsdøren med navne på, så man ikke behøver at komme i kontakt med nogen.

Sebastian Skovgaard Nielsen er klar til at vise, hvordan man laver et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Der skal kun få stykker værktøj til at bygge et fuglehus. Foto: Jens Amtoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Danmark

Live: Mette F. - Gradvis åbning af Danmark efter påske er sandsynlig men der går tid før samfundet er normalt igen

Annonce