Annonce
Erhverv

Tøjbutik på Søndergade bukker under for coronakrise: Ophørsudsalg er i gang

Makkerparret Allan Feder og Hamid Jacobsen, da de åbnede Homme Store i 2017. Siden kom Femme Store til på førstesalen på Søndergade 37. Nu er der ophørsudsalg. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Homme Femme Store er relativt ny på Søndergade og havde ikke den fornødne ballast til at stå krisen igennem, vurderer indehaver Allan Feder. Ophørsudsalget er startet.

Horsens: "Kære kunder. Grundet den nuværende verdenssituation kan vi ikke længere og ser os desværre nødsaget til at lukke butikken. Vi kører derfor fra dags dato ophørsudsalg."

Det var meldingen tirsdag aften i et opslag på Homme Femme Stores Facebook-side.

Tøjforretningen, en to-i-en-butik med udvalg til både mænd og kvinder, er altså snart passé på Søndergade 37 i Horsens.

- Vi har ophørsudsalg, så længe der er varer - det kan vare en måned eller måske fire, siger indehaver Allan Feder, der sammen med Hamid Jacobsen slog dørene op for Homme i november 2017 og siden bød Femme indenfor fra 1. marts 2018.

Siden har der været herretøj i stueplan og kvindetøj på førstesalen. Der blev fokuseret på high end-mærker og tøjbrands, der ikke i forvejen var at finde i Horsens.

Under finanskrisen var det som at køre fra asfalt- til grusvej. Denne gang er vejen bare stoppet.

Allan Feder

Går hårdt ud over gode venner

- Vi har hele tiden vidst, at vi var i gang med en opbygning. Krisen har givet os det sidste stød og gjort, at vi smider i håndklædet i ringen. Selv om beslutningen egentlig er taget for os, har det været meget, meget svært, siger Allan Feder med henvisning til, at det gør ondt at sige farvel til de ansatte.

- Det værste er ikke at tabe penge. Dem kan vi tjene ind igen. Det hårdeste er, at det går ud over gode venner og kolleger.

Inden beslutningen om en lukning var Femme-aktiviteterne på førstesalen lukket ned og flyttet til en webshop i Nørregade. Tanken var altså et Homme som i de første måneder - i to plan.

Allan Feder og co. har gransket hjælpepakkerne, men de batter ikke meget, siger han:

- Der er meget fokus på enkeltmandsvirksomheder, mens ingen ser på detail. Lønkompensation er en stakket frist. Den store udfordring er vores varelager, siger indehaveren.

Annonce

Vejen stoppede bare

Som relativ ny butik i Horsens er polstringen begrænset, og så presses likviditeten for hårdt af en krise, der kom ind fra højre.

- Under finanskrisen var det som at køre fra asfalt- til grusvej. Denne gang er vejen bare stoppet, lyder Allan Feders bud på en sammenligning med det økonomiske kollaps for 11-12 år siden.

Der er også lighedspunkter, siger han: Der er fedtlag, der skal skæres fra - en øvelse, der kan være sund, selv om det er hårdt at stå midt i.

- Man kommer mange gange styrket ud på den anden side.

Allan Feder har fortsat Re:Designed by Dixie på Kometvej, der har været pengekasse og administrativt hovedsæde for Homme Femme Store, og det handlede også om at beskytte dén forretning. Lige nu er kun tre mand på arbejde på Kometvej, men han håber, at alle er tilbage pr. 20 maj - 14 ansatte i alt.

Re:Designed by Dixie arbejder med design, onlinesalg, markedsføring og distribution af varer til en række lande i Nordeuropa.

- Dixie skal nok komme igennem. Der kommer ikke nye initiativer lige nu, vi skal lige trække vejret. Vi holder fokus på driften. 2020 er ødelagt - vi regner med en nedgang i omsætning på 25 procent - og i 2021 skal der poleres ridser i lakken, forudser Allan Feder og byder på, at 20 procent af kundebasen er væk på den anden side af krisen.

Homme Femme Store var i en opbygningsfase inden corona-nedsmeltningen, og der var ikke likviditet til at klare sig igennem noget nær et totalstop for tøjsalg. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Har kontrakt tre år endnu

Lukningen på Søndergade har intet at gøre med Horsens som handelsby. Krisen rammer lige så hårdt i Norge, Sverige, ja, alle andre steder.

- Jeg ved ikke, hvilken ballast den enkelte butik i Horsens har. Mary (Boutique Mary, der også er lukket, red.) og vi havde den ikke. Er du en gammel og veletableret butik, går det måske, vurderer han.

Allan Feder står med endnu en udfordring:

Lejekontrakten på Søndergade gælder i endnu tre år:

- Bygningen skal genudlejes. Det må vi i gang med sammen med Nordicals (erhvervsmæglere, red.), siger Allan Feder.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Begyndte i en campingvogn på græsplænen: Telefoni-udvikler syvdoblede millionoverskud - og forventer mere

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

68-årig cykler sammen med to kammerater 3100 kilometer fra Nordkap til Gedved

Erhverv For abonnenter

11 nye regnskaber med både plus og minus: Sådan gik det for blandt andet mad og møbler, huse og håndværk

Sport

Anders fra Odder har vundet to kampe ved OL

Odder For abonnenter

Et sommerhus ved Saxild Strand er ugens dyreste bolighandel: Kun et hus solgt for under tre millioner kroner

Horsens

Campingplads, hoteller og vandrehjem glæder sig over den spirende turisme: Det har eksploderet fuldstændig

Kultur For abonnenter

Nu skal det være slut med, at lastbiler så store som huse kører gennem den smalle gade

Odder

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Heavy metal og dødningehoveder i køkkentapetet: 45-årige Karsten er medarrangør af ny metalfestival

Brædstrup

Generationsskifte i malerfirmaet: Mogens og Henny stopper med pensel og kalkkost efter 60 år

Horsens

Ansat på plejecenter vågnede, da tyve puslede i garagen

Navne For abonnenter

Tvillinger kan ikke få nok af hinanden: Vores familier kan godt blive lidt trætte af det, når vi har været sammen fire aftener i træk

Sport

Anne-Marie Rindom fortsætter, hvor hun slap i søndags: Ligger på tredjepladsen

Annonce