Annonce
Navne

Tøfting og tyskeren gik lige til grænsen: Samlede trekvart million kroner til sygdomsramte børn

Mirco Reimer-Elster gjorde Stig Tøfting selskab på den sidste etape fra Hotel Europa i Aabenraa til grænsen i Kruså. Stig-Minoen 2.0 lød på 167 kilometer på seks dage. Foto: David Skaaning
Stig Tøfting lykkedes med at tilbagelægge 167 kilometer på seks dage i den gode sags tjeneste. 773.741 kroner er blevet samlet ind til børnehjælpsorganisationerne KidsAid og Børnecancerfonden.

Kruså: I den seneste uge har hele landet kunne følge med, mens den tidligere landsholdsspiller Stig Tøfting har tilbagelagt 167 kilometer til fods på blot seks dage.

Målet var at nå grænsen i Kruså, og det gjorde han i selskab med tyskfødte USA-analytiker Mirco Reimer-Elster, der på sin vis er hele årsagen til, at Stig Tøfting måtte ud at gå.

- Mirco din Schweinhund - tillykke med det, råbte en storgrinende Stig Tøfting, da de to endelig kunne stå på parkeringspladsen og kigge på den danske grænsekontrol.

Det var nemlig USA-analytikeren, der vandt væddemålet om, hvilken af de to præsidentkandidater, der ville vinde valget i november 2020. Taberen af væddemålet skulle gå til vinderens by.

Stig Tøfting havde regnet med, at Donald Trump ville tage sejren, men den gik som bekendt til Joe Biden.

- Planen var jo egentlig, at Stig skulle møde mig på hjemmebanen i Flensborg, men det kunne ikke lade sig gøre med corona-restriktionerne. Derfor valgte vi at gå det sidste stykke sammen, fortæller Mirco Reimer-Elster.

Da de to herrer havde nået målet, kunne de overrække en ganske stor check, der lød på intet mindre end 773.741 kroner, til børnehjælpsorganisationerne KidsAid og Børnecancerfonden.

Annonce

En moderne Odysseus

Det enorme pengebeløb på mere end trekvart million kroner er over de seneste seks dage tikket ind fra almindelige danskere, der har fulgt med i Stigs færd fra Viby Badmintonhal ved Aarhus og hele vejen ned til grænsen.

Som en moderne Odysseus har han da også oplevet lidt af hvert på sin tur nedad landet. Han har været nødt til at klippe huller i sine kondisko for at holde smerterne ud. En af skoene blev tilmed skiftet ud med en sandal.

Han fik stukket 120.000 kroner i hånden af racerkøreren Tom Kristensen og så han blevet kidnappet af kvindelige bagere fra Honningkagehuset i Christiansfeld.

Dertil har han haft mulighed for at tale med alvorligt syge børn på sin vej, som pengedonationerne gerne skulle gøre en forskel for.

- Det har været det hele værd at gå turen, og så er det jo dejligt, at det er så gode organisationer, jeg har allieret mig med, så folk har været klar på at donere så stort et beløb, siger Stig Tøfting.

- Nu glæder jeg mig bare til ikke at skulle lave noget i aften, siger han.

En af skoene måtte lade livet i løbet af de 167 kilometer, Stig Tøfting har tilbagelagt. Foto: David Skaaning
Annonce

Hotdogs lokkede nær målstregen

I samme stil som da Odysseus og hans mænd blev fristet til at støde på grund, da de hørte skønsangen fra de smukke sirener, så blev Stig Tøfting og hans slæng draget på afveje kort før målstregen.


Det har været det hele værd at gå turen, og så er det jo dejligt, at det er så gode organisationer, jeg har allieret mig med, så folk har været klar på at donere så stort et beløb.

Stig Tøfting, forhenværende landsholdsspiller


Omkring 200 meter før grænsekontrollen, kunne de spotte det ikoniske Hamburger Sport-Verein-flag, som var blevet sat op i dagens anledning. Det var den første udenlandske klub, som Stig Tøfting spillede for, da han i 1993 skiftede fra AGF.

Flaget var hejst ved Johnny Starkes hotdogs- og burgerbar. Her havde en flok samlet sig i mindre klynger for at få øje på fodboldlegenden på den anden side af vejen.

Om det var flaget eller duften af hotdogs, der lokkede Stig Tøfting og Mirco Reimer-Elster vides ikke, men vejen blev krydset på nul komma fem. Hele slænget blev budt på gratis hotdogs, inden de sidste 200 meter blev tilbagelagt.

Stig og slænget fik en tiltrængt pause og nogle hurtige hotdogs kort før slutmålet. Foto: David Skaaning
Da Stig Tøfting i sin tid offentliggjorde nederlaget på sociale medier, skrev Johnny Starke, at der ville være gratis hotdogs til ham, når han ankom til 6340. Foto: David Skaaning
Der stod ganske vist 773.741 kroner på checken, de to herrer overrakte ved grænsen, men der har fortsat været mulighed for at donere til det velgørende formål. Foto: David Skaaning
Stig Tøfting snakkede med nye og gamle bekendtskaber i løbet af sin færd gennem det syd- og sønderjyske. Foto: David Skaaning

Turen

  • Stig Tøfting begyndte turen til grænsen i Kruså mandag 22. marts kl. 9 fra Viby Badmintonhal. Han går seks dage.
  • Du støtter Stig Tøfting og Mirco Reimer-Elsters formål ved at donere på MobilePay 777611. Så deltager du samtidig i lodtrækninger, eller du kan deltage i de daglige auktioner, hvor genstandene løbende vil blive afsløret. Auktionerne foregår online via platformen Odendo.dk. Alle de indsamlede midler går ubeskåret til KidsAid og Børnecancerfonden. Hummel, som er Tøftings sponsor, har lovet at sørge for gaver til børnene.
  • Første dag til Hotel Opus i Horsens (36 km).
  • Tirsdag 23. marts fra Horsens til Hotel CabInn i Vejle (29 km).
  • Onsdag 24. marts til Hotel Scandic i Kolding (21 km)
  • Torsdag 25. marts til Haderslev Idrætscenter (31 km).
  • Fredag 26. marts til Hotel Europa i Aabenraa (26 km).
  • Lørdag til grænsen ved Kruså (24 km).
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce