Annonce
Hedensted

Tætte naboer får solcelle-kompensation - men ikke i Hedensted

Der er stor interesse for at anlægge solcelleparker over hele landet lige nu, og i Hedensted Kommune har byrådet netop vedtaget nogle retningslinjer for, hvor det kan være en mulighed. Beslutningen er sendt i offentlig høring. Foto: Mette Mørk
En ny, bred aftale i Folketinget om en større bonus til naboer tæt på solcelleanlæg får ingen betydning i Hedensted Kommune. For at få del i den skattefri kompensation skal man bo tættere end 200 meter på anlægget - men det tillader de lokale retningslinjer ikke.
Annonce

Hedensted: Et enigt byråd i Hedensted vedtog onsdag at sende et tillæg til kommuneplanen i høring, der beskriver de overordnede retningslinjer for, hvor det er muligt at anlægge større solcelleparker.

Der er tale om en såkaldt "negativ udpegning", hvilket betyder, at der er udpeget en lang række områder, hvor det under ingen omstændigheder kan lade sig gøre at placere solcelleanlæg - mens der kan søges om tilladelse på de øvrige arealer.

Samme dag, som byrådet godkendte de nye retningslinjer for placeringen af store solcelleanlæg lokalt, blev der indgået en aftale af et bredt flertal i Folketinget om en større kompensation til naboer, der bor tæt på de nye anlæg.

Der er tale om en gennemsnitlig skattefri bonus på op til 2500 kr. årligt, som skal finansieres af det selskab, der opstiller anlægget.

Annonce

Otte ugers offentlig høring

Den aftale for dog næppe nogen stor betydning i Hedensted Kommune.

Her har byrådet nemlig vedtaget, at der slet ikke må placeres solcelleprojekter tættere end 200 meter til nærmeste nabo, med mindre der på forhånd netop er indgået en aftale om kompensation eller medejerskab.

- Når man fra statslig side har lavet en værditabsordning, hvor man skal ligge tættere på end de 200 meter, så er det fordi, man vurderer, at hvis man ligger længere væk end det, så er der intet værditab. Så lad os se, hvad folk siger til det, nu hvor retningslinjerne kommer ud i høring, det kan vende begge veje, sagde borgmester Kasper Glyngø (S) på byrådsmødet.

De nye retningslinjer skal i høring i otte uger, hvor borgere og virksomheder har mulighed for at kommentere på det, inden det vedtages endeligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Hvornår kan jeg blive vaccineret? Hvordan foregår det? Hvad med transport? Få svar på en række spørgsmål om corona-vaccinen

Annonce