Annonce
Skanderborg

Tæt på udsolgt: Glem Britney - nu er der kun Seebach tilbage

Rasmus Seebach sidste på Bøgescenerne. Ham har du stadig mulighed for at opleve i år, hvis du ikke har billet til Smukfest. Han spiller nemlig søndag, som er eneste dag festivalen stadig sælger billetter til. Foto: Axel Schütt

Der er små tre uger til Smukfest begynder, og festivalen melder nu, at der kun er søndagsbilletter tilbage.

SKANDERBORG: Halvanden time tog det at sælge samtlige 28.000 partoutbilletter til dette års Smukfest. Og det vel og mærke inden festivalen havde offentliggjort ét eneste navn.

Og her små tre uger før festivalen åbner i skoven i Skanderborg, er der nu kun søndagsbilletter tilbage.

Sådan en kan du til gengæld få til en væsentligt billigere penge, end de andre endagsbilletter.

Du har skullet hive 1495 kroner op af lommen for et fredags- og lørdagsarmbånd. Søndagsbilletten kan du få for 275 kroner.

Søndag byder traditionen tro på Aarhus Symfoniorkester, men derudover kan du blandt andre opleve CV Jørgensen, Karl William og Rasmus Seebach, som lukker Bøgescenerne ned for i år.

Smukfests koncertbudget er steget med 25 procent og lyder på 50 millioner kroner til at booke musik for. Folk med partoutbillet kan se frem til at opleve kunstnere som Britney Spears, Shawn Mendes, Kendrick Lamar og Tom Jones.

Smukfest finder sted fra onsdag 8. august til søndag 12. august.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Renosyd: Vi ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse

Læserbrev: Skanderborg og Odders borgere er gode til at sortere affald. I 2018 indsamlede Renosyd 800 ton plast fra de lokale husholdninger, og langt det meste er genanvendt. Vi bliver også forfærdede over billederne af store plastbjerge i Malaysia, og det er relevant at spørge sig selv, hvor plasten fra Skanderborg og Odder bliver af. Når vi beder borgerne om at sortere affald, skal det give mening. Renosyd ønsker fuld gennemsigtighed og åbenhed om vores indsamling af plast til genanvendelse, også på de områder, hvor det er vanskeligt. I Skanderborg og Odder sorterer borgerne emballage af hård plast i en beholder derhjemme. Alt andet plast kan de aflevere i fem forskellige containere på genbrugspladserne. På vores hjemmeside fortæller vi, hvad der sker med den plast, vi samler ind. Der er ingen grund til at skabe tvivl om vores ansvar for at sikre den bedst mulige udnyttelse af ressourcerne i affaldet. Vi vil gerne tale om udfordringerne og dilemmaerne. Lad os bare nævne tre: Kommuner og affaldsselskaber sender opgaver i udbud. Det gælder også plast, der skal sorteres og oparbejdes til genanvendelse. Ingen danske virksomheder byder ind, og der findes ikke anlæg i Danmark, der kan genanvende det blandede emballageplast fra husholdninger. Renosyd indsamler 800 ton plast om året. Selv om det kan lyde af meget, er det en meget lille mængde, og muligheden for at følge vores plast til det yderste led er meget begrænset. Plasten fra Skanderborg og Odder bliver blandet med plast fra andre kommuner, allerede inden det har forladt Danmark. Der er meget plastemballage, der slet ikke kan genanvendes. Hvordan skal borgerne kunne se forskel på den gode plast, der er egnet til genanvendelse, og den dårlige plast, som vi helst ville udnytte til energi i vores affaldsenergianlæg i Skanderborg? Vores svar er, at det skal de ikke. Det er vores ansvar. Borgerne skal fortsætte med at sortere plast, fordi det giver mening at spare ressourcer og skåne miljøet. Renosyd skal nok tage sig af det på bedste vis. Sortering og indsamling af plast er blot ét led i værdikæden til bedre genanvendelse af plast. For at komme i mål er der behov for udvikling og bedre styring i alle led i kæden. Vi har derfor med glæde konstateret, at vores nye miljøminister, Lea Wermelin, nu har bragt problemerne op på EU-niveau. Renosyd fortsætter arbejdet med at øge indsamlingen af plast. Vi samarbejder med en lang række private firmaer, og vi samarbejder på tværs af kommuner og affaldsselskaber med det samme mål for øje: at sikre den bedst mulige genanvendelse af plast. (Forkortet, red.)

Annonce