Annonce
AC Horsens

Tæt på målstregen: AC jagter den store forløsning

Mads Jurl Andersen og AC Horsens kan sikre sig en ny sæson i Superligaen med en sejr over Sønderjyske. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix
En sejr over Sønderjyske udløser en ny sæson i Superligaen for AC Horsens, men det kræver, at holdet får scoret efter foreløbig 436 minutter uden mål.

Horsens: Efter flere uger med sløje resultater og modgang er der for alvor kommet ild i øjnene i AC Horsens-spillerne. Nulløsningen mod VB skærtorsdag udløste to matchbolde i forhold til at sikre en ny sæson i Superligaen, og så tæt på målstregen er det tydeligt, at alle på Langmarksvej vil ind over den i første forsøg.

En sejr over Sønderjyske på Casa Arena er lig med en ny sæson i Superligaen. Uafgjort kan også vise sig at være nok, men det vil kræve, at VB sætter point til mod AGF, når de to hold mødes umiddelbart efter slutfløjtet i Horsens.

- Vi skal ud og jagte en sejr. Det er vigtigt for vores mentale fokus. Vi skal have den sejr, der vil være en kæmpe forløsning, siger AC Horsens' manager Bo Henriksen.

Det kræver, at AC Horsens er i stand til at score, og det er efterhånden meget lang tid siden, det er sket. De fire første kampe i nedrykningspuljen har ikke budt på mål fra AC Horsens' fødder. Den seneste AC-scoring faldt 14 minutter inde i sidste runde af grundspillet, da Hallur Hansson scorede til 1-0 mod Brøndby, og han er ikke med mod Sønderjyske på grund af karantæne.

- Men vi er kommet markant tættere på en scoring. I torsdagens kamp mod Vejle skabte vi flere chancer, end vi har gjort i de fire foregående kampe. Mod VB lignede vi igen et fysisk stærkt hold med energi og tro på tingene, siger Bo Henriksen, der især kunne se sit hold være bedst i anden halvleg af det opgør.

Annonce

Vores mål er at undgå, at vi skal sidde og kigge på en kamp, når vores egen er færdig.

Bo Henriksen med henvisning til, at det bliver nødvendigt, hvis kampen mellem AC og Sønderjyske slutter uafgjort.

Formsvage hold

Kampen mellem Sønderjyske og AC Horsens er ud over en kamp om overlevelse i Superligaen også et opgør mellem to af rækkens mest formsvage mandskaber. Sønderjyske har ikke vundet på udebane siden november sidste år, og holdet har i nedrykningspuljen blot hentet et point i fire kampe. AC Horsens har fået to.

- Den slags kigger fans og pressen på. Som træner kigger jeg kun en kamp tilbage, og så hvordan det ser ud i stillingen, og der er vi foran Sønderjyske og Vejle, og hvis jeg kigger på vores seneste kamp sluttede den godt nok 0-0, men vi havde markant større chance for at vinde end Vejle, siger Bo Henriksen.

Han peger også på en anden afgørende forskel på AC Horsens og Sønderjyske.

- Vi kan afgøre det hele med en sejr. Hverken Vejle eller Sønderjyske kan afgøre noget i denne runde. Det er derfor, at vi skal satse alt på at få en sejr, og så kan det selvfølgelig godt være, at vi tager det ene point, hvis der står 0-0 efter 87 minutter, siger Bo Henriksen.

Sønderjyske har omvendt brug for en sejr både for at holde liv i håbet om at nå andenpladsen, der er lig med redning og for at undgå at blive overhalet af VB.

- Vores mål er at undgå, at vi skal sidde og kigge på en kamp, når vores egen er færdig, siger Bo Henriksen med henvisning til, at det bliver nødvendigt, hvis kampen mellem AC og Sønderjyske slutter uafgjort.

AC Horsens er under alle omstændigheder sikker på ikke at slutte sidst i puljen, fordi VB og Sønderjyske mødes i sidste spillerunde, hvor AC Horsens skal en tur til AGF.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce