Annonce
Brædstrup

Tæt på 300.000 kr. til Brædstrups eget råd

Formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Brian Krogh, glæder sig over, at mange butikker og virksomheder i Brædstrup har bakket op om et lokalråd for byen. Arkivfoto

Byens foreninger har samlet knap 300.000 kroner sammen til nyt lokalråd og bysekretariat, og der indkaldes til borgermøde om projektet 22. maj.

Brædstrup: Den store frivillige indsats med at stable et lokalråd og et bysekretariat i Brædstrup på benene har vist sig at bære frugt, efter det er lykkedes at samle knap 300.000 kroner sammen. Pengene er i det seneste par måneder samlet ind blandt byens foreninger, butikker og virksomheder, og der har været stor opbakning til projektet, fortæller formanden for Brædstrup Handel & Erhverv, Brian Krogh.

- Vi har fået en utrolig stor opbakning næsten lige meget, hvor vi har været. Der har ikke været nogen negative tilkendegivelser. Tværtimod er alle enige om, at det er den rigtige vej at gå, og at der er et behov for det, siger Brian Krogh.

Annonce

Vi har fået en utrolig stor opbakning næsten lige meget, hvor vi har været. Der har ikke været nogen negative tilkendegivelser. Tværtimod er alle enige om, at det er den rigtige vej at gå, og at der er et behov for det.

Brian Krogh, formand for Brædstrup Handel & Erhverv

Borgermøde på vej

Selvom foreningerne bag initiativet stadig mangler en lille sjat i at nå de planlagte 300.000 kroner, er foreningerne så småt gået i gang med arbejdet med at oprette et bysekretariat. Her er initiativtagerne ved at lave en aftale med konsulent Mogens Knudsen fra Naerdemokrati.dk, som har erfaring med oprettelse af lokalråd. Han skal blandt andet bistå omkring den stiftende generalforsamling, vedtægter samt få en hjemmeside for byen op at stå.

For at sikre en folkelig opbakning og forståelse for projektet vil initiativtagerne holde et borgermåde 22. maj.

- Dagsordenen for det møde bliver at fortælle og forklare om, hvad det er, vi vil, og hvorfor vi vil oprette et sådant råd, og så selvfølgelig besvare folks spørgsmål. Samtidig håber vi også på, at der er nogle, som vil støtte projektet økonomisk, da vi ikke er helt i mål endnu. Vi har ikke haft tid til at komme hele vejen rundt blandt byens virksomheder, selvom vi gerne har villet det. Det kunne også være, at Horsens Kommune fik lyst til at støtte projektet, siger Brian Krogh.

Råd skal skabe udvikling

Det nye lokalråd vil som sin topprioritet have udvikling af Brædstrup. Her er det især tankerne og visionerne i den netop vedtagne udviklingsplan, som rådet skal søge at realisere. Lokalrådet skal ifølge den lokale erhvervsformand bestå af 20-30 personer, således at byens mange foreninger kan være repræsenteret. Derudover skal der være en bestyrelse eller forretningsudvalg på tre-fire personer, der skal varetage kontakten med Horsens Kommune og have overblikket over de forskellige udviklingsprojekter i byen.

- Det vil nok blive noget mere snævert, hvem der kan sidde i bestyrelsen. Det skal være fire personer, som favner bredt i lokalsamfundet, og som kan se på, hvad der er i byens bedste interesser, siger Brian Krogh.

Sammen med bysekretariatet skal den kommende bestyrelse også sikre kommunikationen og kommandovejen i arbejdet med udviklingsplanen for Brædstrup.

Forslaget om at oprette et lokalråd i Brædstrup opstod sidste år fra Brædstrup Handel & Erhverv, Brædstrup Turistforening og Brædstrup Borgerforening. Siden har en række af byens største foreninger arbejdet på at få lokalrådet op at stå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

112

Beboer overraskede to tyve i stuen

Annonce