Annonce
Horsens

Tåbeligt formynderi, mener restauratør: Værsgo og spis - men kun til klokken 22

Tjener Erik Hvenegaard Hansen, som driver Munken sammen med kok Roman Horak, har ikke meget tilovers for, at han fremover skal bære mundbind, når han serverer mad for gæsterne. Han vil ikke afvise, at han tager mundbindet af, hvis han føler det nødvendigt, siger han. - Billedet er taget, længe før mundbind blev obligatorisk. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Stigende smittetal kræver handling, men det er svært at have respekt for meningsløse restriktioner, siger Erik Hvenegaard Hansen fra Restaurant Munken. Han mener, at restauranterne nu på tåbelig vis skal bøde for andre brodne kar.
Annonce

Horsens: Det er skudt over målet, at restauranterne skal bøde for, at corona-smittetallet stiger. Der er ingen ræson i, at restauranterne skal lukke klokken 22. Ja, det er vitterligt tåbeligt.

Det mener i al fald Erik Hvenegaard Hansen, tjener og medindehaver af Restaurant Munken i Horsens.

Efter fredagens pressemøde, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) meldte, at også restauranter skal lukke klokken 22, gældende fra lørdag, fik Restaurant Munken aflyst 16 af i alt 22 reservationer til lørdag aften.

- Det har enorm betydning, at folk skal gå hjem klokken 22. Dét er ikke, hvad man regner med, når man bestiller Munkens store hyggeaften med velkomstdrink, fire retter mad, vin og kaffe, siger Erik Hvenegaard Hansen.

Han har heller ikke meget til overs for, at gæsterne skal bære mundbind på vej til bordet, samt hvis de rejser sig for at gå på toilet - eller at han som tjener selv skal bære mundbind hele aftenen i restauranten.

Annonce

Søm til ligkisten

Erik Hvenegaard Hansen understreger, at han har respekt for, at der må handles, når smittetallet stiger. Han har forståelse for, at konsekvenserne rammer bredt, og restauranten tager også gerne ansvar, siger han.

Restaurant Munken ligger i Borgergade, og restauratør Erik Hvenegaard Hansen mener, at smitterisikoen ved at passere hinanden i Borgergade er større, end den er, når man er trådt ind i restauranten. Han undrer sig derfor over regeringens beslutning om, at der skal bæres mundbund af alle i restauranten, indtil man sidder på sin plads. Arkivfoto:Yilmaz Polat

- Det berører alt fra storindustri til sociale forventninger. Ingen går ram forbi. Vi har da også allesammen bidraget positivt hele vejen igennem, siger han.

Restaurant Munken har i corona-tiden mistet langt over en halv million kroner, afslører restauratøren, som først måtte holde lukket i en periode. Senere er antallet af pladser i restauranten reduceret fra 32 til 25 for at leve op til de gældende afstandskrav.

- Og det kan godt give mening. Men når gæsterne nu sidder her med god afstand under ordnede forhold, er der ingen mening i, at vi skal smide dem ud klokken 22. Der skal ikke meget logisk sans til at se, at det er skudt ved siden af, siger Erik Hvenegaard Hansen.

Restaurant Munken har i corona-tiden mistet langt over halv million kroner, fortæller Erik Hvenegaard Hansen, som forudser, at der hurtigt vil ryge en halv million mere, efter tiltag, som han finder helt tåbelige. Arkivfoto: Yilmaz Polat

Han henviser til, at der er andre brodne kar, som, han mener, at restauranterne nu skal bøde for. Det gælder i høj grad piratfester med flere hundrede deltagere, påpeger han.


Det er ikke små spisesteder, der bærer smittespredningen. Det er blandt andet ukontrollerede piratfester og folk, der er ligeglade, men os, der har gjort alt for at overholde restriktioner, bliver straffet.

Erik Hvenegaard Hansen, Restaurant Munken


- Restauranterne har virkelig blødt, og nu skal vi så lige have en tur mere. Det er søm til ligkisten, og det er svært at have respekt for, når det virker så meningsløst som det her, siger Erik Hvenegaard Hansen.

Annonce

Smider mundbindet, hvis det bliver nødvendigt

Restauratøren kan samtidig undre sig over, at folk i supermarkeder praktisk taget kan stå oven i hinanden uden mundbind, siger han.

- Og vi skal stå i restauranten og ligne inficerede zombier med mundbind. Jeg skal nok prøve det i aften, men hvis det ikke virker, så tager jeg det af - så må de give mig en bøde.

- Jeg vil ikke tage det af i protest, men jeg gør det, hvis det bliver nødvendigt. Hvis jeg skulle gå hen og få et ildebefindende, er der jo ikke andre til at servere, fastslår Erik Hvenegaard Hansen.

Han kunne godt ønske sig, at politikerne var bedre til at inddrage branchefolk, når det gælder corona-restriktioner.

- Det her er formynderi. Det er akademisk københavneri fra socialdemokrater inden for borgens mure, der ikke aner, hvad der sker ude i verden. Jeg kan godt forstå, at det er svært at administrere, men så må de inddrage brancheforeninger og de folk, der bliver berørt af det.

- Og frem for alt må de være modtagelige for logik, fastslår Erik Hvenegaard Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Større udvalg, robotstyret dæklager og 40 lifte: Nyt bilhus på 5600 kvadratmeter står klar om et år

Horsens

Arrangør satser stadig på stor boligmesse i Horsens: Det er ligesom at tage i Føtex, Ikea eller Kolding Storcenter

CORONAVIRUS

Live: Se listen - her skal du huske at bære mundbind

Annonce