Annoncørbetalt indhold

Syv års knæproblemer forsvandt i smart træningsmaskine

Huber 360 er en træningsmaskine, der kan tilpasse sig den enkelte brugers behov og niveau og forbedre koordination, balance, mobilitet og styrke.
22-årige Maria Strand Olesen fra Horsens blev ramt af en knæskade, efter hun i mange år havde spillet håndbold. Men efter at have lært sin krop at kende i træningsmaskinen Huber 360 kan hun endelig leve et liv som sine jævnaldrende.

Maria Strand Olesen var 15 år og i topform. Hun havde kun håndbold i hovedet, og hendes drømme og ambitioner var skyhøje. Så hun trænede benhårdt for at kunne realisere dem.

Men en dag mærkede hun til træning, at noget var helt galt.

Hun lavede de samme øvelser, som hun havde lavet tusinde gange før, men hun kunne mærke, at knæet var stoppet med at spille sammen med resten af kroppen. Det gjorde ondt.

Det var egentlig ikke første gang, at knæet havde drillet. Tidligere havde hun bare haft for travlt til at tage sig af det, for hun skulle jo være verdens bedste.

Men smerterne voksede, og til sidst sagde knæet stop.

Den dag i træningshallen blev sidste gang, at hun havde en håndbold i hånden, og sidste gang, at duften af harpiks fyldte hendes næsebor.

“Der gik lang tid, før jeg indså, at jeg aldrig kom til at spille håndbold igen. Jeg havde ambitioner om at spille håndbold på højt plan, men den drøm blev revet fra mig på et sekund. Jeg kan faktisk stadigvæk få en klump i halsen, når jeg tænker på det,” fortæller Maria Strand Olesen i dag.

En smule skeptisk

Undersøgelser viste, at slimhindefolden i knæet var blevet provokeret i så lang tid, at knæet ikke kunne længere. Derfor skulle Maria Strand Olesen igennem en operation, og håbet var, at den ville være tilstrækkelig. Men en fejl under operationen gjorde, at skaden udviklede sig til en permanent nerveskade, som hun må leve med resten af livet.

I seks år forsøgte hun at komme knæproblemerne til livs hos forskellige fysioterapeuter og kiropraktorer og i forskellige træningsmaskiner. Men intet hjalp, og hun begyndte så småt at opgive håbet om et velfungerende ungdomsliv.

“Min knæskade har haft stor betydning for mine ungdomsår. Jeg kunne aldrig være med til håndbold, basketball eller fodbold. Jeg skulle altid være opmærksom på, hvilket underlag jeg bevægede mig på, og hvad mit knæ kunne klare,” fortæller hun.

Derfor var Maria Strand Olesen glad, da hendes fysioterapeut fortalte om træningsmaskinen Huber 360, der måske kunne hjælpe hende. Det var ikke længere håndbolddrømmene, der trak i hende, men ønsket om at kunne bevæge sig som sine jævnaldrende veninder.

Alligevel mærkede hun en smule skepsis og forundring, da hun første gang stod foran et kæmpe, hvidt apparat i fysioterapiklinikken Proaktiv, der ligger i Horsens.

“Jeg mistede lidt modet, da jeg så det store, hvide apparat for første gang. Hvordan skulle den kunne hjælpe mig? Heldigvis gav jeg den en chance, og det er jeg glad for i dag,” husker hun.

Huber 360 er en topmoderne træningsmaskine, der fungerer ved en kompliceret kombination af undersøgelser og behandling og på den måde kan styrke væsentlige evner som balance, mobilitet og koordination.

Et nyt liv og nye drømme

Maria Strand Olesen lærte via maskinen sit knæ at kende igen igennem forskellige øvelser. For hende har det handlet om, at knæet og hovedet har skullet lære at arbejde sammen igen. Efter seks år med smerter var hun blevet bange for at bruge knæet. Derfor handlede forløbet mest om at skabe stabilitet og om at presse knæet ud i forskellige positioner.

“Min hjerne skulle forstå, at det ikke gjorde noget, at knæet kom ud i forskellige yderpositioner. Jeg har lært at kende forskel på de gode og dårlige smerter, og det gør, at jeg tør presse mig selv meget mere i dag,” fortæller hun.

Træningen på Huber 360 er bygget op af forskellige programmer, som man skal gennemføre for at komme til næste trin. På den måde kommer man gennem forskellige øvelser og får blandt andet trænet trykfordeling, balance og koordinering af kroppen. Hele tiden under kontrollerede forhold.

Øvelserne har gjort underværker for Maria Strand Olesen. Hun sluttede forløbet på Huber 360 lige efter jul i år og er nu i gang med at løbetræne for første gang. Men hendes største sejr er, at hun ikke længere behøver at bakke ned ad trapper.

Træningen og fremgangen har gjort det muligt for Maria Strand Olesen at sætte sig nye mål for fremtiden. Når hun er færdig på HF til sommer, vil hun nemlig søge ind på fysioterapeut-uddannelsen.

“Jeg brænder for at kunne hjælpe piger, der står i samme situation, som jeg selv gjorde. Det er ikke bare en skade, der skal fikses, men et helt ungdomsliv, der forandrer sig. Men med den nye teknologi, tror jeg virkelig, at man kan gøre en forskel - det har det i hvert fald gjort for mig.”

Et intelligent stykke legetøj

Hendes “redningsmaskine”, Huber 360, er en smart træningsmaskine, som længe er blevet brugt i elitesportsklubber som et supplement til den øvrige træning.

“At kalde det en forvokset Wii-maskine er måske lidt en underdrivelse, men princippet er det samme. Den kan måle, hvor du står henne på platformen, og det betyder, at den kan lave en præcis test af folk, og finde ud af, hvordan deres kropsstilling er,” forklarer Louise Stitz, der er fysioterapeut hos Proaktiv i Horsens.

Huber 360 bliver blandt andet brugt til at forbedre styrke, koordination, balance og mobilitet. Hele tiden tilpasset behov og niveau. Det er altså både en testmaskine og et træningscenter i samme maskine.

“Der er rigtig mange danskere, der har knæproblemer, uden at der kan stilles en diagnose. Selvom man både bliver scannet og opereret, er der ikke noget at se i knæet. Heldigvis kan smerten afhjælpes ved, at man bliver bevidst om sit knæ. Hoved og krop skal arbejde sammen, og det kan Huber 360 hjælpe med,” fortæller Louise Stitz, der tilføjer:

“Ved hjælp af forskellige træningsprogrammer bliver man korrigeret og udfordret på ens kropsbevidsthed, så man får en større kropsbevidsthed. Det hele sker igennem små spil og udfordringer, så man ikke lægger mærke til, at det faktisk er træning. Det er meget positivt i forhold til motivationen.”

Faktaboks - Huber 360

  • Huber 360 er en innovativ træningsmaskine og træningsform inden for fysioterapi.

  • Selve maskinen beskrives bedst som et test- og træningscenter i ét. Her får du afdækket dit træningsbehov, og du træner på dit eget niveau. Forbedringerne vil efterfølgende kunne ses på dine resultater.

  • Et unikt samspil mellem sensorer og display korrigerer din træning, så du får et optimalt udbytte af den hver gang og forbedrer kroppens styrke, balance, koordination og mobilitet.

Kilde: Proaktiv.

Huber 360 er en træningsmaskine, der kan tilpasse sig den enkelte brugers behov og niveau og forbedre koordination, balance, mobilitet og styrke.
Huber 360 er en træningsmaskine, der kan tilpasse sig den enkelte brugers behov og niveau og forbedre koordination, balance, mobilitet og styrke.
Huber 360 er en træningsmaskine, der kan tilpasse sig den enkelte brugers behov og niveau og forbedre koordination, balance, mobilitet og styrke.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.