Annonce
Læserbrev

Syrienkrigere. Sæt handling bag ordene og forbyd dem adgang til Danmark, kære regering

Læserbrev: Det er ikke mange år siden, at såkaldte 'danskere' i hundredvis strømmede til Syrien for at kæmpe under Islamisk stats sorte og væmmelige faner.

Fanatiske muslimer fra hele Europa - og også danske muslimer, som er født og opvokset i Danmark - tog til Syrien og myrdede, voldtog og lemlæstede et hav af uskyldige mennesker.

Folk blev korsfæstet og halshugget. De religiøse mindretal yazidierne blev angrebet. Piger ned til ni år blev brugt som sexslaver af Islamisk stats usle terrorister.

Islamisk stat blev nedkæmpet til sidst. Gudskelov. Men i dag sidder der nu såkaldte 'danske statsborgere' i lejre i Syrien og vil tilbage til Danmark. De angrer, siger de! Har travlt med at vaske hænder og opføre sig ynkeligt.

I denne uge kom den første fremmedriger fra Islamisk Stat tilbage til Danmark fra Tyrkiet, hvor han hidtil har siddet i en fangelejr.

Nogle kan måske huske manden, som hedder Ahmad Salem el-Haj. Han blev kendt for en video, hvor han sad i en ørken og skød efter billeder af Anders Fogh Rasmussen, Naser Khader mfl.

Dansk Folkeparti er ikke - og har aldrig været i tvivl: IS-krigere bør ikke kunne vende 'hjem' til Danmark! Når andre lande kan nægte at tage imod deres statsborgere - et problem, som man kæmper indædt med på Christiansborg - så kan vi sørme også afvise at tage imod nogle folk, som har kæmpet mod os selv!

IS-krigerne valgte side, da de rejste fra Danmark og sluttede sig til Islamisk stat. De bør ikke kunne komme ind i Danmark igen.

Jeg synes, jeg har hørt de samme toner fra Socialdemokratiet. Nu er det på tide, at regeringspartiet træder i karakter og sætter handling bag deres mange ord.

Min opfordring lyder derfor således til justitsminister Nick Hækkerup: Nægt IS-krigerne adgang til Danmark! Også dem med dansk statsborgerskab!

Annonce
Kristian Thulesen Dahl.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Finansloven indeholder en ny og positiv retning i bekæmpelsen af social dumping

Læserbrev: Når mennesker fra andre lande hører om, at vi danskere har adgang til gratis skole og uddannelse og fri og lige adgang til sundhedsvæsnet, så kikker de undrende. Og når man så fortæller, at man som dansker også kan få dagpenge og kontanthjælp, løn under barsel og sygdom, ja, at vi har ret til minimum fem ugers ferie, og seks ugers ferie, hvor der er en overenskomst, så kikker de mistroisk på en (Har hun drukket? Er han ved sine fulde fem?) Den danske arbejdsmarkedsmodel og velfærdsmodel er unik. Vi danskere er enige med hinanden om, at vi alle betaler ind til velfærden over skatten og til dagpenge gennem a-kassen. Vi er enige om, at det er din fagforening, der gennem overenskomsterne forhandler dine rettigheder. Den dag, du har brug for hjælp, træder fællesskabet til. Desværre ser vi ofte, at lidt for griske spekulanter har ansat udenlandsk arbejdskraft uden at følge danske løn- og arbejdsvilkår. Vi husker alle billederne fra Padborg, hvor arbejdere levede under slavelignende forhold. Og vi ser jævnligt arbejdspladser, eksempelvis byggepladser, restaurationskøkkener og gartnerier, hvor grådige og kyniske arbejdsgivere importerer udenlandsk arbejdskraft til en løn langt under den, der er aftalt i overenskomsterne i Danmark. Det truer den danske arbejdstager, og det truer også fundamentet for vores velfærdssamfund. Velfærdssamfundet består alene, fordi vi har en høj levestandard med ordentlige lønninger, hvor vi alle betaler til den fælles velfærd. Derfor er vi meget glade for, at regeringen og dens støttepartier nu med aftalen om finansloven gennemfører en række initiativer, der skal modvirke social dumping. For blot at nævne nogle af de nye tiltag: Der indføres skærpet bødestraf for virksomheders brug af illegal arbejdskraft. Der skal sikres danske lønvilkår via lovgivning for chauffører fra udenlandske transportvirksomheder, der udfører cabotagekørsel eller kombinerede transporter i Danmark. Der indføres skærpet kontrol at tungsvognsområdet, blandt andet af køre- og hviletidsreglerne, kontrollen af leverandørers overholdelse af statslige arbejdsklausuler skærpes, og endelig indføres der forsøg med ID-kort på byggepladser. Den danske velfærdsmodel og den danske arbejdsmarkedsmodel består kun, hvis vi hele tiden tilpasser den virkeligheden. Tak til regeringen og støttepartierne for en ny og positiv retning med finansloven.

Annonce