Annonce
Østjylland

Syrien-kriger er ny topfigur i Black Army Aarhus

Stiften har tidligere fortalt historien om den dengang 21-årige århusianer Michael Chau, der drog til Syrien for at hjælpe til i en flygtningelejr. Privatfoto

Århusianske Michael Chau har tidligere fortalt om sine rejser til Syrien i århusianske medier og delte dengang billeder af sig selv med tunge våben på sociale medier.

AARHUS: Aarhus V har gennem de seneste tre uger været præget af bandekrig med skyderier, ransagninger og over 100 anholdelser.

Konflikten er startet, fordi den berygtede københavnske bande, Loyal to Familia, forsøger at få fodfæste i byen med en ny Aarhus-afdeling, og det har en række grupperinger i Aarhus ifølge Østjyllands Politi forsøgt at modsætte sig.

Officielt er der kun én anden bande tilstede i Aarhus V, da Odense-banden Black Army udvidede med en afdeling i Aarhus i maj 2016, hvor unge mænd i Gellerup og Bispehaven begyndte at gå med de markante sorte BA-veste med AK47-logoet på ryggen.

Black Army i Aarhus har nu fået ny top-figur. Michael Chau har lagt et billede på sin facebookprofil iført en vest, hvor der på venstre bryst står Black Army, Vollsmose og Fear None. På højre bryst står vice-pres, Århus. På sin facebookprofil har den 25-årige også tilføjet BA til sit navn, så han åbenlyst viser tilknytningen til Black Army.

Michael Chau har siden februar i år vist sin relation til Odense-banden, da han i februar ændrede sit coverbillede på facebookprofilen til Black Armys logo med to krydsede AK47ere og teksten Black Army Denmark.

I kommentarsporet til billedet med vesten skriver flere "only one way" som er Black Armys motto.

Århus Stiftstidende har forsøgt at få en kommentar fra Michael Chau, men den 25-årige århusianer er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Østjyllands Politi har ingen kommentarer, da politiet ikke udtaler sig om enkeltpersoner.

Stiften har tidligere fortalt historien om den dengang 21-årige århusianer Michael Chau, der drog til Syrien for at hjælpe til i en flygtningelejr. Privatfoto

Skyderi mellem grupper

Bandeurolighederne startede fredag 26. maj, hvor flere af Loyal to Familias københavnske medlemmer besøgte Aarhus, og politiet valgte at skride ind, da medlemmer med bandebeklædning samledes i store flokke i Aarhus V. I alt blev 70 anholdt heraf fem Loyal to Familia-medlemmer, der blev anholdt i Bispehaven.

Ifølge avisens oplysninger skulle blandt andet Black Armys tilholdssted i Aarhus V været blevet udsat for hærværk under urolighederne.

Blot en uge efter urolighederne startede, ændrede Michael Chau sit profilfoto på facebook og viser nu åbenlyst sin tilknytning til bandens afdeling i Aarhus.

Black Army blev dannet i 2013 i Odense, og har i dag afdelinger i Odense, Næstved, Herning og Aarhus. Gruppen blev styret af Mohammed Daabas fra den berygtede Daabas-klan i Odense, men han sidder varetægtsfængslet for knivstikkeri.

Der findes ingen officielle informationer om, hvor mange medlemmer Black Army har, men i 2014 meldte banden selv ud, at der var 200 medlemmer på landsplan.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce