Annonce
Horsens

Syreudslip på kemivirksomhed: 27 medarbejdere sendt på sygehuset

Et syreudslip torsdag formiddag betød, at en række medarbejdere fra virksomheden West Pharmaceutical Services røg til kontrol på sygehuset. Oprydningsarbejdet fortsatte langt ud på eftermiddagen.

Horsens: Kort efter klokken 8 torsdag morgen modtog Sydøstjyllands Politi en melding om et syreudslip hos virksomheden West Pharmaceutical Services, der ligger på Fuglevangsvej.

Både politi, brandvæsen og redningsservice blev sendt ud til det, der i første omgang lød på et større læk fra et rør med stoffet calcium polysufid, der var i færd med at blive renset.

Det stod hurtigt klart, at ingen af virksomheden medarbejdere var kommet noget til - selvom 27 mand blev sendt til tjek på sygehuset for en sikkerheds skyld.

Midt på eftermiddagen var brandvæsenet stadig i gang med at rydde op efter udslippet, men forventede at være færdige med arbejdet inden længe.

- Vi har haft lækket under kontrol fra start, men det er en langsommelig proces, når man har alle 10 mand i kemikalieindsatsdragter. Alt skal renses, hver gang nogen skal ind og ud, siger indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen Søren Stidsen.

Han fortæller, at man efter almindelig procedure har været i kontakt med kemikalieberedskabsvagten i København for nærmere oplysninger om det lækkede stof.

Arbejdstilsynet er underrettet om uheldet, og politiet er nu i færd med at efterforske sagen for at afgøre, om nogen skal stilles til ansvar.

Annonce
Vi har haft lækket under kontrol fra start, men det er en langsommelig proces, når man har alle 10 mand i kemikalieindsatsdragter. Alt skal renses, hver gang nogen skal ind og ud.

Søren Stidsen, indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen

Midt på eftermiddagen var brandvæsenets oprydning efter syreudslippet hos West Pharmaceutical Services stadig i gang. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Dårligt argument for dyrere børnepasning

Fra nytår bliver det dyrere at få passet sine børn i Horsens Kommune. Den slags er en politisk beslutning, og Horsens Byråd er naturligvis i sin gode ret til at sætte prisen op og ned alt efter politisk prioritering. Så langt så godt, og indrømmet, det er svært tit og ofte at skulle forklare prisstigninger, men det er er altså tæt på være verdens dårligste argument, når man forklarer prisstigningen med, at kommunen tilfører syv millioner kroner ekstra til området. Flere kommunale kroner er altså lig med, at man som forældre skal betale mere, lyder logikken. Argumentet holder også så langt, at for at få økonomien til at hænge sammen, når vi skal have passet de små i vuggestue, dagpleje, børnehave eller sfo, er der også en forældrebetaling. Den må maksimalt andrage 25 procent. En sats, der er indført, så ingen kommuner uhæmmet bruger den knap at skrue på, når der skal lægges budget. Nøgleordet her er maksimalt. For det er klart, at forældrebetalingen stiger, når procentsatsen fastholdes, og det samlede budget stiger, men i ordet maksimalt ligger også, at man selvfølgelig kan sætte satsen ned, så forældrene ikke skal betale mere for at få passet børn efter nytår. Der kan være mange gode argumenter for at tilføre midler til børnepasning og at lade forældrebetalingen stige, men der er ingen sammenhæng mellem flere midler og øget forældrebetaling. Horsens Byråd kunne uden problemer vedtage, at det fra nytår skulle være billigere for forældrene at sende deres børn i kommunale pasningstilbud og samtidig tilføre flere midler for at kunne ansætte eksempelvis flere pædagoger. Det kunne eksempelvis være begrundet i at ville tiltrække flere børnefamilier til kommunen. Det er en politisk beslutning med tilhørende solide argumenter, som man så kan være enig eller uenig i, men at sige, at forældrene skal betale mere, fordi kommunen bruger flere penge på området, har ingen logisk sammenhæng.

Annonce