Annonce
Horsens

Syreudslip på kemivirksomhed: 27 medarbejdere sendt på sygehuset

Et syreudslip torsdag formiddag betød, at en række medarbejdere fra virksomheden West Pharmaceutical Services røg til kontrol på sygehuset. Oprydningsarbejdet fortsatte langt ud på eftermiddagen.
Annonce

Horsens: Kort efter klokken 8 torsdag morgen modtog Sydøstjyllands Politi en melding om et syreudslip hos virksomheden West Pharmaceutical Services, der ligger på Fuglevangsvej.

Både politi, brandvæsen og redningsservice blev sendt ud til det, der i første omgang lød på et større læk fra et rør med stoffet calcium polysufid, der var i færd med at blive renset.

Det stod hurtigt klart, at ingen af virksomheden medarbejdere var kommet noget til - selvom 27 mand blev sendt til tjek på sygehuset for en sikkerheds skyld.

Midt på eftermiddagen var brandvæsenet stadig i gang med at rydde op efter udslippet, men forventede at være færdige med arbejdet inden længe.

- Vi har haft lækket under kontrol fra start, men det er en langsommelig proces, når man har alle 10 mand i kemikalieindsatsdragter. Alt skal renses, hver gang nogen skal ind og ud, siger indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen Søren Stidsen.

Han fortæller, at man efter almindelig procedure har været i kontakt med kemikalieberedskabsvagten i København for nærmere oplysninger om det lækkede stof.

Arbejdstilsynet er underrettet om uheldet, og politiet er nu i færd med at efterforske sagen for at afgøre, om nogen skal stilles til ansvar.

Vi har haft lækket under kontrol fra start, men det er en langsommelig proces, når man har alle 10 mand i kemikalieindsatsdragter. Alt skal renses, hver gang nogen skal ind og ud.

Søren Stidsen, indsatsleder hos Sydøstjyllands Brandvæsen

Midt på eftermiddagen var brandvæsenets oprydning efter syreudslippet hos West Pharmaceutical Services stadig i gang. Foto: Local Eyes
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Annonce