Annonce
Hedensted

Synkront hovedspring sluttede 96 timers pinsler

Der blev samlet rekordmange penge ind til årets Festihval i Juelsminde, hvor tre ud af fire pælesiddere gennemførte den 96 timers lange konkurrence.

Juelsminde: 10, 9, 8,... Festihval-speaker Anne Louise Haghs stemme genlød over hele Juelsminde søndag eftermiddag klokken fem, få sekunder før den 24. pælesidningskonkurrence i byen sluttede.

I år blev det med et trippelt synkront plask, da de tre tilbageværende deltagere i konkurrencen, Simon Havbæk Thomassen, Johannes Wendorff Skjøth og Simon Johansen, alle valgte at tage et hovedspring fra deres pæl og dermed endegyldigt forlade den plade på 25 gange 25 cm, de havde siddet på de sidste 96 timer.

En time senere kunne de, efter at have sundet sig lidt på land, fået et bad og hilst på familie og venner, modtage de næsten 55.000 kroner, der siden konkurrencens start er blevet sponsoreret til den rekordstore præmiepulje.

Pengene fordeles ligeligt mellem de tre med 18.303 kroner til hver, da den fjerde og sidste deltagere i konkurrencen, Kristina Iversen, måtte give fortabt efter 33 timer på pælen. Hun kom derved ikke på den anden side af de 48 timer, man som minimum skal have siddet på pælen for at få del i præmien.

Speaker Anne Louise Hagh uddelte krammere til de tre vindere af konkurrencen, der hver har vundet 18.303 kroner for at side 96 timer på en pæl. Foto: Søren Gylling

Bakker op trods vejret

Inden konkurrencen sluttede kunne en glad Festihval-arrangør, Pernille Juul, konstatere, at opbakningen til den traditionsrige festival i Juelsminde, på trods af et noget omskifteligt og kedeligt vejr, havde været ganske forrygende.

- Vi er ikke så vejrafhængige, som vi var en gang. For år tilbage ville der ikke have været en sjæl her i sådan et vejr, men nu bakker folk op uanset vejret.

- Vi havde rekordmange både til vores søsætningskonkurrence og har fået en rigtig stor mediedækning i år af både tv og radio, så der er kommet folk langvejs fra, fortalte Pernille Juul, der allerede nu er begyndt at overveje, hvad der skal ske næste år, hvor Festihvalen har 25 års jubilæum.

Overskuddet fra Festihvalen går til Klakring IF.

Home i Juelsminde lagde 2000 kroner oven i præmiepuljen til vinderne af pælesidnings-konkurrencen, hvis de alle tre sluttede af med et hovedspring ned i havnebassinet. De ekstra penge ville de tre pælesiddere ikke lade gå fra sig. Foto: Søren Gylling
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Sportschef: Renault-test er et seriøst skridt mod Formel 1 for lokalt racer-talent

Annonce