Annonce
Horsens

Sygeplejerskernes lokale formand: - Jeg havde troet på mere end det

- Det vigtigste lige nu er, at vi får stemmeprocenten op, når vi skal stemme om mæglingsforslaget, siger Niels Jørgen Nielsen, der er fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Sygeplejersker og radiografers fællestillidsrepræsentant på Regionshospitalet Horsens er i tvivl om sit kryds til mæglingsforsalget fra Forligsinstitutionen.

Horsens: Der var ikke jubelskrig, da fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens læste mæglingsforslaget, som Dansk Sygeplejeråd og arbejdsgiverne har sagt ja til.

- Jeg havde troet på mere end det, siger Niels Jørgen Nielsen.

Forslaget vil betyde, at der skal nedsættes en komite om lønstrukturen i den offentlige sektor. Det er en milepæl i kampen mod mere end 50 års lønefterslæb, lyder det fra sygeplejerskernes landsformand.

Annonce

Det efterlader den lokale fællestillidsrepræsentant i store overvejelser. Han ved endnu ikke, om han stemmer ja eller nej til forslaget.

Håber flere vil stemme

Han havde håbet på en plan for, hvordan tjenestemandsreformen fra 1969 skulle opdateres til 2021, så sygeplejerskernes løn ikke halter 15-20 procent efter job med uddannelser af samme længde, fordi man dengang satte sygeplejersker på et lavere løntrin, fordi det var et typisk kvindefag i en tid, hvor det alligevel var mændene, der var familiens hovedforsørger.

- Men det har vi ikke rigtig fået lovning på, så der er ikke så meget nyt på brættet. Vi havde også en lønkommission i 2008, så er det her mon bare mere vand på samme mølle? Vi har jo diskuteret det de seneste 50 år, siger Niels Jørgen Nielsen.

Hvad han stemmer til mæglingsforslaget, har han ikke afgjort.


Bliver det et nej, får vi en konflikt, som man på sin vis ikke ønsker, men måske er det også nu, vi kan holde kog i kampen for at ændre tjenestemandsreformen. Jeg er ikke afklaret.

Niels Jørgen Nielsen


- Det vigtigste er, at vi får stemmeprocenten sat op. Det var kun lige over halvdelen, der stemte til urafstemningen, så jeg håber, mange flere vil sætte sig ind i sagen og stemme denne gang. Vi har en formand, der taler om en historisk milepæl i forhold til at kigge på ligeløn. Hun siger også, at det ikke er muligt at få mere ud af forhandlingerne. Bliver det et nej, får vi en konflikt, som man på sin vis ikke ønsker, men måske er det også nu, vi kan holde kog i kampen for at ændre tjenestemandsreformen. Jeg er ikke afklaret.

Blandt de 53,6 procent, der stemte ved urafstemningen, som udløste et strejkevarsel, var der et ja fra 46,5 procent, et nej fra 47,3 procent, mens 6,8 procent stemte blank.

Annonce

På gaden for at fortælle

Sammen med sygeplejerskernes regionale næstformand og en flok kolleger i faget var Niels Jørgen Nielsen onsdag en tur på Søndergade for at fortælle om kampen.

- Vi mødte mange søde mennesker, som støttede os, og vi fik fortalt, hvad det er, vi kæmper om. Det var en god oplevelse, siger Niels Jørgen Nielsen.

Resultatet af afstemningen offentliggøres 14. juni.

Hvis medlemmerne stemmer ja, træder mæglingsforslaget og de nye overenskomstaftaler i kraft. Hvis medlemmerne stemmer nej, vil den varslede strejke starte ved døgnets begyndelse den 18. juni.

Annonce
Horsens For abonnenter

Christina og Torialy har ligget søvnløse af bekymring i flere uger, fordi deres datter var fanget i omstridte ghettoregler: Onsdag blev den bedste dag i lang tid

Danmark

Søndagens coronatal: Efter syv dage med over 4000 nye coronatilfælde falder smittetallet

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Troels Holch Povlsen tonser med tallene: Tredobler omsætning i Horsens-selskabet Nine United A/S

Kultur For abonnenter

Fortidsminder spænder ben for drømmen om "Hollywood"-skilt i Juelsminde

Horsens

Brænder pengene i lommen? Her er de dyreste boliger til salg i Horsens lige nu

Hedensted For abonnenter

Nu bliver bopælen afgørende for, hvor dit barn kommer i børnehave

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Kultur For abonnenter

Tredje søndag før jul gik dine oldeforældre tur på Søndergade

Horsens

Han har kastet omkring 700 ton sten i fjorden i år og kan godt kaldes for 'naturens vogter': Nu har han fået et skulderklap for sin indsats

Horsens

Laudrup og den øvrige elite brugte en lørdag i Horsens: Det er et kæmpe skulderklap, der betyder, vi må have gjort noget rigtigt

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Hedensted For abonnenter

Grundejerne bestemte første udspil til diget: Vi er blevet overraskede over, hvor kompliceret kysten er

Horsens For abonnenter

Det blev Østerhåb ved et tilfælde: Drømmehuset fra byggeudstilling blev til et hjem for familien Bang Fasting Bauer

Horsens

Uro i nattelivet: Unge mænd råbte og rakte fuckfinger mod politiet

Annonce