Annonce
Horsens

Sygeplejerskens dagbog: Opladning med solskin og cykeltur

I dag mødes Jeanet Sønderskov Larsen med tillidsrepræsentanterne fra de øvrige afdelinger på Regionshospitalet Horsens. Arkivfoto: Morten Pape
Sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant, Jeanet Sønderskov Larsen, har tanket op i weekenden og fulgt med i corona-debatten. I dag mødes hun med de øvrige tillidsrepræsentanter på Regionshospitalet Horsens.

I torsdags kunne sundhedspersonale blive testet for coronavirus, og så skal jeg ellers love for, at der blev lukket ned for det i en fart allerede fredag. Det er ærgerligt, for det kunne gøre en kæmpe forskel.

Sundhedspersonale ved jo godt, hvornår det vil være godt at blive testet og få sikkerhed. Men nu skal alle vente 48 timer, hvor de er symptomfri, før de kan komme tilbage på arbejde, hvis de har været syge med symptomer, der kan skyldes coronavirus, men måske ikke er det.

Men vi er klar på medicinsk sengeafsnit 1, hvor vi er blevet delt op i fire zoner med hver sin gruppeansvarlige, som skal sikre, at folk kan klare det, får noget at spise og så videre. På den måde sikrer vi også, at for eksempel gravide medarbejdere eller andre, der skal tages særlige hensyn til, holdes væk fra arbejdet med covid-19-patienter.

Ledelsen har virkelig haft travlt den seneste tid, og den har gjort det rigtig godt. Det har jeg også rost dem for.

Annonce

Dagbog fra frontlinjen

I denne corona-tid følger vi med jævne mellemrum Jeanet Sønderskov Larsens hverdag som sygeplejerske og fællestillidsrepræsentant for sygeplejersker og radiografer på Regionshospitalet Horsens.

Hun har tidligere arbejdet på Akutafdelingen, men har nu ud over arbejdet som tillidsrepræsentant cirka to ugentlige vagter på Medicinsk Sengeafsnit 1 (tidligere P7).

Kan ikke blive for klar

Vi har stadig ikke haft nogen patienter med covid-19 på medicinsk sengeafsnit 1, men vi er klar. Jeg læste godt, at nogle var ude og sige, at det hele var overdrevet med coronaberedskabet på landets hospitaler. Men når jeg ser billeder fra Italien, så kan man næsten ikke blive for klar. Tallene over døde bliver jo ved med at stige, og italienerne siger hele tiden, at det gælder om at være på forkant.

Hvis vi er så heldige, at det flader ud i Danmark, så skal vi da bare prise os lykkelige. Men det ved vi jo ikke. Lige nu er der stille og roligt på min afdeling. Vi har 16 indlagte i dag (søndag, red), men har lige haft en periode med 35 patienter.

Medicinstuderende har meldt sig til at tage 12-timers vagter og 28 sygeplejersker, som normalt laver andre opgaver, har meldt sig til at blive en del af beredskabet, og mange bliver lært op i nye opgaver.

Der har været meget snak om værnemidler. Fredag fik jeg et billede fra sygehuset, hvor der er stilet spande op til værnemidler, der kan genbruges. Ikke kitler - det er engangsmateriale - men beskyttelse af øjne og mund. Man har fundet ud af, at de kan desinficeres, så de kan genbruges, så det kan vi gøre nu.

Ro og optankning

I weekenden har der været ro på, og jeg været hjemme i al min ensomhed. Godt, jeg har en nabo, man lige kan snakke med over hækken, og et par i den anden del af huset, som hælder træpiller på vores fælles fyr. Vi er også fælles om haven. Det giver lidt liv.

Jeg har gjort rent, hæklet, skypet, været i haven og set film - jeg elsker streaming og Netflix. Og så har jeg gået lange ture, mens jeg hører P1. Det er det program, jeg lytter mest til. På et tidspunkt skulle jeg lige til købmanden og fandt min el-cykel frem. Den købte jeg før jul, men jeg er aldrig kommet i gang med at bruge den. Jeg tjekkede, om der stadig var strøm på. Det var der - ret imponerende, og så fik jeg lige en cykeltur på 10 kilometer.

I morgen (mandag, red.) skal jeg mødes med sygeplejerskernes tillidsrepræsentanter på hospitalet. Vi skal være i den Blå Café, hvor der er masser af plads til at holde afstand. Bare lige for at stikke fingeren i jorden og høre, hvordan det går på afdelingerne. Og så må vi se, hvad ugen bringer.

Jeanet Sønderskov Larsen brugte weekenden til at få afprøvet sin el-cykel, mens debatten om corona-beredskabets omfang blev diskuteret i nogle medier. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Kultur

Corona er en gave til Madam Bach

Annonce