Annonce
Brædstrup

Sygehusbygninger sættes til salg: Nu kan du blive ejer af 32 sygeplejeboliger

Sygehusboligerne på Skovbrynet blev i en årrække midt i 2010'erne brugt til at huse flygtninge, men siden har lejlighederne stået tomme. Der er i alt 32 lejligheder fordelt på 1-3 værelser. Foto: Henrik C. Sandvad
Region Midtjylland har netop sat den resterende del af det tidligere Brædstrup Sygehus i udbud. Dermed er der muligheder for boligudviklere at lave et boligprojekt midt i Brædstrup tæt på skov og by.

Brædstrup: Nu er der mulighed for at blive ejer af 32 sygeplejeboliger samt et udtjent centralkøkken og et stort vaskeri.

Det er Region Midtjylland, som netop har sendt den nordlige del af det tidligere Brædstrup Sygehus i udbud.

Hele sygehusområdet, som ligger på adresserne Bjerregade 10 og Skovbrynet 3A-C m.f. i Brædstrup, består af i 3792 kvm bygninger, og så er der et grundareal på 7189 kvm, som også indeholder den tidligere sygehushave.

Annonce

I udbuddet sælges hele sygehusgrunden som en projektejendom, hvor køber kan overtage ejendommene, som de er, eller der er mulighed for at anvende området som projektgrund, som det hedder i salgsannoncen fra erhvervsmæglerne Nordicals, som står for salget.

Perfekt til boligområde

Den tidligere sygehusgrund i Brædstrup er netop inddraget i det nye kommuneplanforslag som nyt muligt boligområde, og det glæder derfor det lokale medlem af plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, at regionen nu sætter området til salg.

- Det er så dejligt, og det passer helt perfekt ind i den tidslinje, som kommunen netop har sat i gang. Jeg synes jo, det er et rigtig godt område, som passer perfekt til et boligprojekt, og hvor vi kan få lavet noget byomdannelse. Nu er jeg ikke ejendomsmægler, men jeg synes, beliggenheden er helt i top. Det ligger et stenkast fra skoven, og så er der kun 200-300 meter ned i byen eller i parken. Det vil være så velegnet til at udvikle nye boliger. Vi er i hvert fald fra kommunens side klar til at lave en lokalplan for området, hvis nogen kommer med et spændende projekt, siger Jørgen Korshøj (V).

Det tidligere centralkøkken er også en del af handlen, hvis man bliver den heldige køber af det tidligere Brædstrup Sygehus. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Salg har været forsøgt før

Det er ikke første gang, regionen prøver at sælge den tidligere sygehusgrund i Brædstrup. Det forsøgte den også lige efter oprettelsen af de nye regioner, da Region Midtjylland overtog bygningerne efter Vejle Amt. Dengang var prisen angiveligt 50 mio. kr., men det var der ingen, som bød, og derfor stod bygningerne længe tomme.


Det ligger et stenkast fra skoven, og så er der kun 200-300 meter ned i byen eller i parken. Det vil være så velegnet til at udvikle nye boliger.

Jørgen Korshøj (V), byrådsmedlem


I foråret 2014 blev en del af det gamle Brædstrup Sygehus revet ned. Det var den gamle kirurgiske bygning og bygningen med intensivafdelingen samt operationsafdelingen, skadestue og røntgen, som måtte lade livet for det nye Gudenå Hospice.

Det er derfor et mindre område, som nu sættes til salg i forhold til første gang. Området sendes i udbud, fordi regionen ikke har fundet andre aktiviteter til bygningerne, oplyser man fra afdelingen for byggeri og ejendomme i Region Midtjylland. Denne gang er der ikke sat nogen mindstepris, men interesserede kan komme med et bud inden 24. september i år.

Brædstrup Sygehus lukkede hen over en årrække, men det var definitivt slut med sygehus i byen 30. september 2011. På det tidspunkt var genoptræningsafdelingen og fertilitetsklinikken flyttet til sygehuset i Horsens, mens friklinikken var flyttet til henholdsvis Silkeborg og det daværende Give Sygehus.

I øjeblikket ligger Brædstrup Livsstilscenter og Gudenå Hospice på en del af den tidligere sygehusgrund. Beslutningen omkring salg af sygehusgrunden træffes på regionsrådsmødet onsdag 27. oktober.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Borgmester smider bombe i sag om omstridt omfartsvej: Forventer at kunne gå i gang med vejprojekt til december

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Drømmescenariet der blev til virkelighed: Kom med ind i Horsens' nye vartegn

Horsens For abonnenter

Så faldt hammeren i sag om dick pics og blufærdighedskrænkelser: 35-årig dømt til anbringelse på ubestemt tid

Horsens

Min eksmand synes, vores børn får for meget junkfood hos mig - kan han bestemme over det?

Hedensted For abonnenter

Simon er snart SOSU-assistent: Folk spørger, hvorfor jeg vil tørre andre bagi. Men hvad nu, hvis det var mig selv?

Hedensted

Ny butik: Rune og Jill sælger vin fra Italien fra en ombygget garage i Hedensted

Horsens For abonnenter

Fra Junivej til Agerbakken: 18 boliger har skiftet hænder

Horsens

Se video fra Marys besøg i Horsens: Særligt én studerende havde sommerfugle i maven

Horsens

Se Regitzes smukke buket til kronprinsesse Mary: Jeg blev da lidt starstruck, da jeg fik opgaven

AC Horsens For abonnenter

Nu venter VB i 1/8-finalen: AC Horsens' historiske pokaltriumf kastede disse fem tillægsgevinster af sig

Odder

Nye Borgerlige har fundet spidskandidat: Vil skifte livet som sofapolitiker ud med en stol i byrådet

Horsens For abonnenter

Efter pres fra Venstre: Nu bliver det gratis at gå på tønden i midtbyen

Horsens

Se videoen: Nu er Mary kommet til Horsens

Annonce