Annonce
Danmark

Sygehus-svindel: Tre mænd anklages for fusk med det største beløb

Ved Retten i Kolding kom det frem, at tre af de fire personer i svindelsagen på Sygehus Lillebælt er sigtet for bedrageri og mandatsvig for 1,5 millioner kroner. Arkivfoto: Mette Mørk
De fire personer i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt er sigtet for at have bedraget sygehuset for forskellige beløb.
Annonce

Svindelsag: De fire sigtede i sagen om millionsvindel på Sygehus Lillebælt er mistænkt for at have spillet forskellige roller. Det kom onsdag frem ved Retten i Kolding, hvor de sigtedes forsvarsadvokater fik nedlagt navneforbud.

Anklagemyndigheden ridsede kort sagen op og fortalte, at alle fire anklages for i fællesskab at have begået bedrageri og mandatsvig eller havde medvirket dertil - men at omfanget er varierende.

Den tidligere betroede medarbejder på Sygehus Lillebælt er ifølge anklager Susan Nielsen sigtet for at have svindlet for omkring halvanden millioner kroner.

Det samme er to mænd. De ejer en af de virksomheder, som ifølge avisen Danmarks oplysninger har solgt varer til sygehuset og bliver efterforsket i sagen.

Annonce

Et langt mindre beløb

Den fjerde og sidste sigtede - en kvinde - er derimod mistænkt for at have snydt Sygehus Lillebælt for et noget mindre beløb: 23.821 kroner. Det fremgik i retten, ligesom det kom frem, at hospitalet flere gange rettede henvendelse til Sydøstjyllands Politi.

Sygehus Lillebælt anmeldte den ansatte første gang 4. oktober. Senere hævede sygehuset beløbet den 29. november ifølge anklager Susan Nielsen.

Det var de sigtedes forsvarsadvokater, som anmodede retten om et navneforbud, hvilket dommeren altså imødekom. Det betyder, at avisen ikke kan bringe oplysninger, der kan identificere dem.

Advokat Jørn Brandenhoff Schmidt, som repræsenterede alle fire og deres forsvarsadvokater, ønskede, at retten nedlagde navneforbud, indtil der er fældet endelig dom i sagen i enten by- eller landsretten.

Dette ønske blev afvist af retten. Dog får forsvarsadvokaterne mulighed for at anmode om et nyt navneforbud, når og hvis hvis anklagemyndigheden rejser tiltale.

Retten lagde i sin afgørelse vægt på, at sagen stadig efterforskes.

- Vi er på et tidligt stadie i efterforskningen, og vi har tidligere set, at en sigtelse ikke altid fører til tiltale, sagde dommer Jan Strange.

Det var et tip, der ledte Sygehus Lillebælt på sporet af den formodede svindel.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Horsens

Rød tråd savnes: Teater-folk er frustrerede efter festival-aflysning

Horsens

Onsdagens corona-tal: Horsens Kommune kravler under bekymringsgrænsen - men det ændrer ingenting

Annonce