x
Annonce
Ikast-Brande

Sygefraværet blandt de ansatte i Ikast-Brande Kommune skal ned

Ikast-Brande Kommune vil nu forsøge at nedbringe sygefraværet blandt medarbejderne. Fraværet var sidste år 6,2 procent. Modelfoto
Direktionen i Ikast-Brande Kommune har lagt op til, at sygefraværet skal reduceres med 10 procent i forhold til fraværet i 2018.

Ikast/Brande: Byrådet fik på årets første møde en orientering om sygefraværet blandt kommunens ansatte i 2019. Samlet set var sygefraværet på 6,2 procent. Det er et mindre fald i forhold til 2018, hvor fraværet lå på 6,4 procent. Det er selvfølgelig en positiv udvikling, men ifølge kommunaldirektør Flemming Storgaard ligger det i overkanten sammenlignet med andre kommune i området.

Sammenligningen mellem Ikast-Brande og Vejle, Skanderborg, Silkeborg, Herning, RIngkøbing-Skjern, Holstebro, Lemvig, Struer, Horsens og Billund viser, at sygefraværet i 2018 Ikast-Brande var størst. Han slår derfor fast, at der virkelig skal være fokus på sygefraværet, og han har sat sig selv for bordenden i en projektgruppe med det mål at nedbringe fraværet.

På landsplan havde medarbejderne i den offentlige sektor i 2018 cirka 12 dages sygefravær ifølge tal fra Danmarks Statistik. Kvindernes fravær er højere end mændenes, og sygefraværet er højere i Østdanmark end i Vestdanmark. Fraværet i kommunerne er højere end i regionerne.

Annonce

Stigning og fald

Opgørelsen for 2019, som blev forelagt byrådet, viser bevægelser i forskellige retninger. Ældreafdelingen har haft et mindre fald i sygefraværet, daginstitutionsområdet ligger på samme niveau som 2018, og psykiatri- og handicapafdelingen har oplevet stigende fravær. Skoleafdelingen har ligeledes oplevet en mindre stigning. De mindre afdelinger viser større udsving, hvilket naturligvis har sammenhæng med antallet af ansatte. En enkelt langtidssygemelding i en afdeling med få ansatte vil nødvendigvis give stor indflydelse på det procentvise sygefravær.

Direktionen i Ikast-Brande Kommune har lagt op til, at sygefraværet skal reduceres med 10 procent i forhold til fraværet i 2018. Der er udarbejdet en lang række initiativer, som skal være med til at nå målet. Initiativerne er blandt andet følgende:

Fokus på trivslen: I første omgang er dette initiativ rettet mod ældreområdet og psykiatri- og handicapområdet. Det vil ligeledes blive nærmere vurderet, hvorvidt det samme initiativ skal omfatte de andre store områder, nemlig skole- og daginstitutionsområdet.

Fokus på ledelse: De enkelte ledere skal have bedre redskaber til at følge udviklingen på området, og den enkelte direktør skal sikre, at der udarbejdes handlingsplaner for sit ansvarsområde med henblik på nedbringelse af sygefraværet. Hvert kvartal skal økonomi- og planudvalget have en opfølgning på området, således at der hele tiden er politisk fokus på udviklingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Annonce