Annonce
Erhverv

Syg af abstinenser blev 58-årig fængslet i fire uger for salg af narko

En 58-årig mand fra Horsens blev fredag varetægtsfængslet i fire uger for salg af narko. Manden var så syg af abstinenser under grundlovsforhøret, at han ikke magtede at afgive forklaring eller forholde sig til sigtelsen. Arkivfoto

Horsens: Narkotika viste sit grimme fjæs, da en 58-årig mand fra Horsens fredag formiddag blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens og varetægtsfængslet i fire uger.

Manden er sigtet for salg af brun heroin, et stof han tydeligvis også selv er afhængig af.

Hårdt plaget af abstinenser trådte den spinkle mand ind i retslokalet med jakkehætten slået godt op om ørerne. Umiddelbart efter, at han satte sig ned, lagde han hovedet på bordet og så ikke ud til at ænse, at dommeren kom ind i retslokalet.

Først da dommeren sagde hans navn, rejste han hovedet og kiggede sløvt frem for sig.

Den 58-årige magtede da heller ikke at erklære sig skyldig eller ikke skyldig, da anklageren havde læst sigtelsen op.

- Han er tydeligvis meget plaget af abstinenser og aktuelt i en tilstand, hvor han ikke kan tage stilling til sigtelsen og heller ikke kan afgive forklaring, lød det fra mandens forsvarer, Ole Møller Jespersen.

Dørene blev lukket

Da sagen handler om salg af narko, blev dørene til grundlovsforhøret lukket med den begrundelse, at offentlighed om sagen vil kunne hindre politiets efterforskning i forhold til at finde aftagere af narkoen og eventuelle bagmænd.

Forinden blev sigtelsen læst op. Her fremgik det, at manden var i besiddelse af 3,4 gram brun heroin og 31,6 gram kokain i sin lejlighed i midtbyen, da han blev anholdt torsdag kl. 11.30.

Politiet fandt også 3500 kr. i lejligheden. Penge, der efter politiets opfattelse stammer fra salg af ikke under 3,5 gram brun heroin.

Desuden er han sigtet for at have opbevaret 200,5 gram brun heroin i en bagageboks på Horsens Banegård, stof, der var beregnet til videresalg.

Manden er også sigtet for, forud for 1. november, at have solgt ikke under 46 gram brun heroin. Narkoen har indbragt ham 46.000 kr.

Da retsmødet blev lukket, er det uvist, om det lykkedes den sigtede at afgive forklaring. Men han blev varetægtsfængslet i fire uger.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Annonce