Annonce
Horsens

Sydbyen får brug for mere skolekapacitet: Her åbner ny folkeskole og dagtilbud i 2022

Når gymnasieeleverne rykker ud af gymnasiet på Højen i efteråret 2021, rykker kommunen ind for at etablere folkeskole og dagtilbud. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Med Horsens Gymnasium & HF's tilladelse til at udvide på Studentervænget er vejen nu banet for en ny folkeskole og dagtilbud i de bygninger, der i dag rummer gymnasium i sydbyen.
Annonce

Horsens: Fra skoleåret 2022/2023 åbner en ny folkeskole og daginstitution på Højen i sydbyen.

Det bekræfter borgmester Peter Sørensen (S), efter Horsens Gymnasium & HF torsdag modtog den endelige tilladelse fra Folketingets finansudvalg til at udvide gymnasiet på Studentervænget.

Udvidelsen gør det nemlig muligt at flytte gymnasieeleverne fra det tidligere Horsens Gymnasium på Højen til den tidligere Horsens Statsskole på Studentervænget.


Der er behov for mere folkeskolekapacitet og dagtilbud i området, og det arbejdes der efter. Derfor skal bygningen på Højen bruges til folkeskole og dagtilbud.

Peter Sørensen (S), borgmester


De tomme bygninger på Højen køber Horsens Kommune, og selvom den konkrete plan endnu har til gode at blive strikket sammen, ligger præmissen fast.

- Der er behov for mere folkeskolekapacitet og dagtilbud i området, og det arbejdes der efter. Derfor skal bygningen på Højen bruges til folkeskole og dagtilbud, siger Peter Sørensen.

Annonce

Forsinkelse skubber processen

I udgangspunktet havde kommunen udsigt til at kunne tage bygningerne på Højen i brug allerede efter sommerferien i 2021, men det er ikke længere en mulighed, efter Horsens Gymnasium & HF's udvidelsesprojekt er blevet forsinket med to måneder, som det fremgik i Folkebladet fredag.

Det betyder nemlig, at gymnasieeleverne på Højen først rykker til Studentervænget i oktober 2021.

- Det har skubbet processen noget, for det betyder, at vi først kan have lokalerne til rådighed i folkeskoleåret 2022/2023. Dermed er der også god tid til processen, siger Peter Sørensen.

Borgmesteren ønsker ikke at blive konkret på, hvilken funktion han forestiller sig, at den nye skole skal løfte i det samlede skoletilbud i sydbyen. Det er således uvist, om skolen på Højen skal fungere som fælles udskoling for skolerne i Dagnæs, Bankager og Højvang, som blandt andre Venstre har været fortaler for.

Peter Sørensen vil i dette efterår påbegynde drøftelserne med kommunens koordinationsudvalg og børne- og undervisningsudvalg for at finde ud af, hvordan planen om folkeskole og dagtilbud på Højen skal udmøntes.

Annonce

Millioner til skoler i sydbyen

Det stigende antal børn i sydbyen skal ikke kun håndteres via en ny folkeskole. I budgetforliget for 2021 er der således sat penge af til opgradering af faglokaler og læringsmiljøer på tre eksisterende skoler i sydbyen blandt andet for at imødekomme det stigende antal børn.

Herunder fem millioner kroner til læringsmiljøer på Bankagerskolen, fem millioner kroner til udendørs læringsmiljøer på Østerhåbskolen i Torsted og et ikke defineret beløb til opgradering af lokaler på Højvangskolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Hedensted For abonnenter

Polakker fik 45 kroner i timen: Byggefirma erklæret konkurs efter strid om underbetaling

Annonce