Annonce
Portræt

Sydøstjyllands Brandvæsen har fundet ny direktør i egne rækker

René Hemberg har 20 års erfaring i beredskabet. Fremover skal han stå i spidsen for Sydøstjyllands Brandvæsen. Arkivfoto
Den hidtidige viceberedskabsdirektør René Hemberg, som siden august har været konstitueret beredskabsdirektør, overtager nu officielt stillingen i toppen af det lokale brandvæsen.

Horsens/Hedensted: Det bliver 41-årige René Maegaard Hemberg, der fremover kommer til at stå i spidsen for Sydøstjyllands Brandvæsen, der står for brandslukning i Horsens og Hedensted kommuner.

Siden januar 2016 har René Maegaard Hemberg været viceberedskabsdirektør i Sydøstjyllands Brandvæsen, og nu rykker han endnu et skridt op af rangstigen, når han overtager posten som beredskabsdirektør efter Dennis Ottosen, der 1. august tiltrådte som chef for et nyt beredskab for Greve, Høje Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner.

Som vicedirektør har den nye direktør haft ansvaret for det operative beredskab, og han har bl.a. stået i spidsen for sammenlægningen af beredskaberne Horsens og Hedensted kommuner i 2016.

Annonce

Stor ledelseserfaring

Formanden for Beredskabskommissionen - og dermed øverste ansvarlige for beredskabet - Horsens-borgmester Peter Sørensen glæder sig over ansættelsen af René Hemberg.

- Vi får en beredskabsdirektør, der kan fortsætte en professionel og sikker drift, hvor der samtidig bliver sat fokus på en løbende udvikling, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Hans borgmester-kollega i Hedensted, Kasper Glyngø, glæder sig over, at beredskabet får en direktør med masser af ledelseserfaring.

- Han har mange års erfaring inden for beredskabsområdet, han har uddannelse i ledelse og masser af ledelseserfaring, og han har dyb indsigt i bl.a. administration, økonomi, beredskabsplanlægning, brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Han er netop den lederprofil, vi har søgt efter som direktør, siger Kasper Glyngø i en pressemeddelelse.

Den nye direktør selv glæder sig til jobbet. Og han har stor ros til det brandvæsen, han nu skal stå i spidsen for.

- Der er tale om et innovativt og fagligt stærkt brandvæsen, som dækker to attraktive kommuner i rivende udvikling, siger han, der også oplyser, at han glæder sig til at bidrage til den videre udvikling af det lokale brandvæsen.

Sydøstjyllands Brandvæsen dækker et område på godt 1000 kvadratkilometer med i alt 134.000 indbyggere. Der er seks brandstationer og syv fastansatte medarbejdere. Hertil kommer en lang række frivillige og deltidsansatte. Det lokale brandvæsen rykker årligt ud ca. 950 gange.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce