Annonce
112

Svineri gik viralt: Reaktion på Facebook-opslag kom bag på Leif

Leif Hansen har gennem årene kæmpet mod svineri i industriområdet mellem Egebjerg og Gedved. Arkivfoto
Leif Hansen efterlyste på Facebook, hvem der havde smidt ni poser med affald i naturen. Han blev efterfølgende ringet op af flere landsdækkende medier.

Gedved: Gennem årene har vognmand Leif Hansen kæmpet for at få sat en stopper for de poser med affald, flasker med tis og emballage på et udenlandsk sprog, som lastbilchauffører efterlader sig på vejene i industriområdet mellem Egebjerg og Gedved.

Men aldrig har han fået så kraftig en reaktion, som da han tirsdag skrev et opslag på Gedveds Facebook-gruppe, hvor han efterlyste de ansvarlige for ni poser med affald, der var blevet smidt på Egeskovvej ved Gedved.

I affaldet fandt han nemlig en invitation til et frækt maskeradebal, og det vakte opsigt.

- Den reaktion havde jeg overhovedet ikke forventet. Pludselig blev jeg kimet ned af alle mulige medier. Jeg har været i radioen flere gange, og jeg har været i alle mulige aviser, bl.a. Ekstra Bladet og BT. Alle steder. Fredag eftermiddag skal jeg medvirke i programmet Shitstorm på P1 på Danmarks Radio, fortalte Leif Hansen fredag ved middagstid.

Pludselig blev jeg kimet ned af alle mulige medier. Jeg har været i radioen flere gange, og jeg har været i alle mulige aviser.

Leif Hansen, vognmand

Tager lussingerne

Han bor på Højvangsvej i Gedved. Egeskovvej er en sidevej til Højvangsvej, og det var i bunden af Egeskovvej, at de ni poser med affald blev fundet.

- Jeg har fået mange kommentarer på Facebook, efter at jeg lavede opslaget. Der har også været negative kommentarer. Men sådan noget må man regne med. Det har overhovedet ikke været meningen, at det skulle brede sig, som det har gjort. Formålet med oplaget har været, at affaldet blev fjernet, og at ejeren blev fundet.

- Det er ikke, fordi jeg er hævngerrig, men for at sige, at det er noget svineri. Jeg tænkte, at synderen måske er medlem af Gedvedgruppen og måske tænker: Hov, det var ikke så godt. Det har forhåbentlig givet ejermanden en lærestreg, så det ikke sker en anden gang. Måske afskrækker det andre for at gøre noget tilsvarende, sagde Leif Hansen.

Han har ikke tænkt at holde sig tilbage, hvis noget tilsvarende skulle ske en anden gang.

- Overhovedet ikke. Hvis det sker igen, vil jeg igen skrive det på Facebook. Selvfølgelig vil jeg det. Jeg tager de lussinger, det giver, sagde Leif Hansen, der glæder sig over, at synderen har meldt sig til Horsens Kommune.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce