Annonce
112

Svineri gik viralt: Reaktion på Facebook-opslag kom bag på Leif

Leif Hansen har gennem årene kæmpet mod svineri i industriområdet mellem Egebjerg og Gedved. Arkivfoto
Leif Hansen efterlyste på Facebook, hvem der havde smidt ni poser med affald i naturen. Han blev efterfølgende ringet op af flere landsdækkende medier.

Gedved: Gennem årene har vognmand Leif Hansen kæmpet for at få sat en stopper for de poser med affald, flasker med tis og emballage på et udenlandsk sprog, som lastbilchauffører efterlader sig på vejene i industriområdet mellem Egebjerg og Gedved.

Men aldrig har han fået så kraftig en reaktion, som da han tirsdag skrev et opslag på Gedveds Facebook-gruppe, hvor han efterlyste de ansvarlige for ni poser med affald, der var blevet smidt på Egeskovvej ved Gedved.

I affaldet fandt han nemlig en invitation til et frækt maskeradebal, og det vakte opsigt.

- Den reaktion havde jeg overhovedet ikke forventet. Pludselig blev jeg kimet ned af alle mulige medier. Jeg har været i radioen flere gange, og jeg har været i alle mulige aviser, bl.a. Ekstra Bladet og BT. Alle steder. Fredag eftermiddag skal jeg medvirke i programmet Shitstorm på P1 på Danmarks Radio, fortalte Leif Hansen fredag ved middagstid.

Annonce
Pludselig blev jeg kimet ned af alle mulige medier. Jeg har været i radioen flere gange, og jeg har været i alle mulige aviser.

Leif Hansen, vognmand

Tager lussingerne

Han bor på Højvangsvej i Gedved. Egeskovvej er en sidevej til Højvangsvej, og det var i bunden af Egeskovvej, at de ni poser med affald blev fundet.

- Jeg har fået mange kommentarer på Facebook, efter at jeg lavede opslaget. Der har også været negative kommentarer. Men sådan noget må man regne med. Det har overhovedet ikke været meningen, at det skulle brede sig, som det har gjort. Formålet med oplaget har været, at affaldet blev fjernet, og at ejeren blev fundet.

- Det er ikke, fordi jeg er hævngerrig, men for at sige, at det er noget svineri. Jeg tænkte, at synderen måske er medlem af Gedvedgruppen og måske tænker: Hov, det var ikke så godt. Det har forhåbentlig givet ejermanden en lærestreg, så det ikke sker en anden gang. Måske afskrækker det andre for at gøre noget tilsvarende, sagde Leif Hansen.

Han har ikke tænkt at holde sig tilbage, hvis noget tilsvarende skulle ske en anden gang.

- Overhovedet ikke. Hvis det sker igen, vil jeg igen skrive det på Facebook. Selvfølgelig vil jeg det. Jeg tager de lussinger, det giver, sagde Leif Hansen, der glæder sig over, at synderen har meldt sig til Horsens Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce