Annonce
Horsens

Svineri efter fræk fest: Hvor er Henriette og Frank

Denne invitation lå i en af poserne. Den er underskrevet Henriette og Frank. Foto: Leif Hansen
Søndag blev der smidt ni poser affald på Egeskovvej i Gedved. Naboen Leif Hansen efterlyser, hvem der har gjort det.

Gedved: "Finder jeg en Henriette og Frank, der lige har holdt Naughty Masqurade Ball. Dem ville jeg gerne i kontakt med. I har tabt noget på Egeskovvej i Gedved."

Sådan lyder teksten i et opslag tirsdag på Facebook. Afsenderen er Leif Hansen, der er vognmand i Gedved.

Leif Hansen har gennem årene haft problemer med langtidsparkerende lastbilchauffører, der sviner på vejen omkring, hvor han bor. Men tirsdag var det formentlig ikke chaufførerne, der var årsag til svineri.

- Der er blevet smidt ni poser med affald. De ligger i det fjerneste hjørne af Egeskovvej. Det er dåser og flasker og pap og madrester og foliebakker og alt sådan noget. Min teori er, at der er nogen, der har taget det med, når de skulle på arbejde, og så har de droppet det herude. Det må jo være nogen, der er kendt her i området, lyder vurderingen fra Leif Hansen.

I en af poserne lå en invitation til en fest: Naughty Masqurade Ball. Oversat til dansk betyder det frækt maskeradebal.

Det er underskrevet de førnævnte Henriette og Frank.

- Nogle gange virker det at efterlyse folk, der sviner. Der var på et tidspunkt nogle unge fyre, der kørte og brændte dæk af, og så smed de de gamle dæk herude. Så skrev jeg på Gedveds Facebook-side, at de skulle tage at rydde op efter sig. Derefter forsvandt dækkene. Det er jo ikke sikkert, at det er de to, jeg efterlyser, der har smidt det. Men så må de jo sige til dem, der har gjort det, at de skal rydde op efter sig, siger Leif Hansen.

Annonce
Det er jo ikke sikkert, at det er de to, jeg efterlyser, der har smidt det. Men så må de jo sige til dem, der har gjort det, at de skal rydde op sig.

Leif Hansen, vognmand

Anmeldt til politiet

Poserne med affald har formentlig ligger på Egeskovvej siden søndag.

- Jeg snakkede med én, der plejer at løbe en tur herude, der havde set det søndag. Jeg var selv ude for at kigge på det i går, for vi døjer jo i forvejen med østchaufførerne, der dumper deres affald herude. Men det her er jo i hvert fald ikke østeuropæere, siger Leif Hansen.

Han har anmeldt svineriet til politiet.

- Men de kan jo gøre lige så lidt, som jeg kan. Jeg kunne godt rydde det op, men jeg synes ikke, det er min opgave at rydde op efter andre skovsvin, siger Leif Hansen.

Tilføjelse: Umiddelbart efter Folkebladet havde talt med Leif Hansen onsdag formiddag blev affaldet fjernet.

- Jeg tror, det er kommunen der været her, for der lå også noget andet affald, der også er blevet fjernet, siger Leif Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Nissens-produktion lagt ned af corona-virus: Vi er taknemmelige for ingen ansatte er smittet

Leder For abonnenter

Coronavirus i Danmark: Hav respekt for dem, der bliver bange

Torsdag kørte jeg på arbejde til nyheden om, at den første dansker er ramt af Covid-19, også kaldet corona-virus. En TV2-redaktør havde været på skiferie i Norditalien med sin familie og bragt smitten med sig hjem. Det er der ikke noget overraskende i. Det kan højst være overraskende, at der gik så lang tid. Som danskere rejser vi som aldrig før, og på et eller tidspunkt måtte det ske. Det interessante er nu, hvordan vi håndterer ikke bare smitten, men også frygten for smitten. Erfaringerne fra 2009, da svineinfluenza hærgede verden, viser, at danskerne tager den slags epidemier forholdsvis roligt. Behovet for præcis information og viden er tårnhøjt, påpeger en ekspert fra Sundhedsstyrelsen i Jyllands-Posten, men vi er som danskere gode til at tage den nødvendige viden til os og agere nogenlunde, som myndigheder og eksperter beder os om. Medierne bliver i den slags situationer typisk beskyldt for at piske en stemning op, men prøv selv at tjekke, hvor mange artikler du kan finde med gode råd til: sådan skal du forholde dig, se her, hvad corona-virus er, hvem er særlig udsat osv. osv. Alt sammen fakta, der gør os tryggere og mere vidende. Det fremgår, at er man under 50 og helt rask, kan man tage det fuldstændig roligt. Hvilket får nogle til at tale situationen ned til ingenting eller gøre sig morsom over frygten hos andre. Her skal man bare huske, at ikke alle er under 50 eller helt raske. Mennesker, der enten selv er eller er i familie med nogle, der er svækkede, skal have lov at være bekymrede. Er din krop slidt af kræftbehandling, har din kone en lungesygdom, er din far svækket af alder og indlagt - så er du mere urolig end flertallet. Det er mennesker, som også har grund til at være nervøse, når en influenza-epidemi hærger - men er vi gode nok til at respektere deres frygt? Dronningen sagde det så rigtigt i sin nytårstale i 1984: "Så kommer vi med vores danske humor og små, dumsmarte bemærkninger". Det handlede ikke om corona-virus, men karakteristikken af danskernes reaktion passer meget godt. Så nej, vi skal ikke gå i panik, vi skal søge så meget faktuel viden som nødvendigt, og så skal vi have respekt for dem, der er bekymrede.

Annonce