Annonce
Horsens

Svineri efter fræk fest: Hvor er Henriette og Frank

Denne invitation lå i en af poserne. Den er underskrevet Henriette og Frank. Foto: Leif Hansen
Søndag blev der smidt ni poser affald på Egeskovvej i Gedved. Naboen Leif Hansen efterlyser, hvem der har gjort det.

Gedved: "Finder jeg en Henriette og Frank, der lige har holdt Naughty Masqurade Ball. Dem ville jeg gerne i kontakt med. I har tabt noget på Egeskovvej i Gedved."

Sådan lyder teksten i et opslag tirsdag på Facebook. Afsenderen er Leif Hansen, der er vognmand i Gedved.

Leif Hansen har gennem årene haft problemer med langtidsparkerende lastbilchauffører, der sviner på vejen omkring, hvor han bor. Men tirsdag var det formentlig ikke chaufførerne, der var årsag til svineri.

- Der er blevet smidt ni poser med affald. De ligger i det fjerneste hjørne af Egeskovvej. Det er dåser og flasker og pap og madrester og foliebakker og alt sådan noget. Min teori er, at der er nogen, der har taget det med, når de skulle på arbejde, og så har de droppet det herude. Det må jo være nogen, der er kendt her i området, lyder vurderingen fra Leif Hansen.

I en af poserne lå en invitation til en fest: Naughty Masqurade Ball. Oversat til dansk betyder det frækt maskeradebal.

Det er underskrevet de førnævnte Henriette og Frank.

- Nogle gange virker det at efterlyse folk, der sviner. Der var på et tidspunkt nogle unge fyre, der kørte og brændte dæk af, og så smed de de gamle dæk herude. Så skrev jeg på Gedveds Facebook-side, at de skulle tage at rydde op efter sig. Derefter forsvandt dækkene. Det er jo ikke sikkert, at det er de to, jeg efterlyser, der har smidt det. Men så må de jo sige til dem, der har gjort det, at de skal rydde op efter sig, siger Leif Hansen.

Det er jo ikke sikkert, at det er de to, jeg efterlyser, der har smidt det. Men så må de jo sige til dem, der har gjort det, at de skal rydde op sig.

Leif Hansen, vognmand

Anmeldt til politiet

Poserne med affald har formentlig ligger på Egeskovvej siden søndag.

- Jeg snakkede med én, der plejer at løbe en tur herude, der havde set det søndag. Jeg var selv ude for at kigge på det i går, for vi døjer jo i forvejen med østchaufførerne, der dumper deres affald herude. Men det her er jo i hvert fald ikke østeuropæere, siger Leif Hansen.

Han har anmeldt svineriet til politiet.

- Men de kan jo gøre lige så lidt, som jeg kan. Jeg kunne godt rydde det op, men jeg synes ikke, det er min opgave at rydde op efter andre skovsvin, siger Leif Hansen.

Tilføjelse: Umiddelbart efter Folkebladet havde talt med Leif Hansen onsdag formiddag blev affaldet fjernet.

- Jeg tror, det er kommunen der været her, for der lå også noget andet affald, der også er blevet fjernet, siger Leif Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Korshærsleder: Hjemløsetallet i Horsens stiger igen - der bør være flere 'skæve boliger'

Læserbrev: Mens hjemløsetallet i Danmark stort set er uændret, er der ifølge den seneste landsdækkende hjemløsetælling nu 181 hjemløse i Horsens. Det er en stigning på 45 personer i forhold til 2017. Det betyder, at der er 181 borgere, der på optællingstidspunktet ikke havde en fast adresse. Det er mennesker, der f.eks. sover hos en ven eller bor i et kolonihavehus, en garage, en forladt bygning eller i telt. 30 horsensianere bor på herberger (§ 110) rundt omkring i landet. Det koster ca. 30.000 kr. pr. måned for hver person, hvoraf Horsens Kommune betaler halvdelen. Staten betaler den anden halvdel. En udgift for Horsens Kommune på ca. 5,5 mio. kr. At være hjemløs er en ulykkelig situation, det er flovt og skamfuldt ikke at have et sted at bo. At have en bolig er en basal ting, som alle vi andre tager for givet. Vi møder dem på Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, hvor de kommer for at få morgenmad, et bad og et måltid varm mad. Vi møder dem, når de kommer direkte udskrevet fra psykiatrisk hospital eller løsladt fra fængslet uden en funktionel bolig. Vi sender dem på gaden igen, når varmestuen lukker kl. 13.30, velvidende at nogen af dem ikke har et sted at gå hen, før vi åbner igen næste morgen. Gæstfriheden er dog stor hos varmestuens øvrige brugere, som ofte inviterer de hjemløse hjem til sig. En nødløsning, som der desværre sjældent kommer noget godt ud af. Hjemløshed er et komplekst problem, fordi det ikke blot handler om at få en billig bolig. Det er komplekst, fordi man sjældent bare er hjemløs. Ofte er man også plaget af misbrug og stor gæld forårsaget af kviklån, narko og spil. Har man så også en psykiatrisk lidelse, så er det meget svært at få hverdagen til at fungere. Får man endelig en bolig, varer det ikke længe, før man ender på gaden igen. Som hjemløs er man truet på sin eksistens, og det er en ond cirkel, der starter. Man er i ekstrem fare for at blive involveret i vold, kriminalitet, afpresning og prostitution, og gentagne gange møder de hjemløse op på varmestuen og har mistet alt, og varmestuens medarbejdere må hjælpe dem med at få bragt orden i kaos igen. Mange af varmestuens brugere har fået gentagne tilbud om bolig og misbrugsbehandling i løbet af deres liv, men det har ikke fungeret. De passer ikke ind nogen steder, og misbruget fortsætter. Derfor bør der bl.a. være flere "skæve boliger" med en social vicevært tilknyttet, hvor de kan bo og leve i fred og have deres misbrug uden at genere nogen naboer. Desuden bør der være en fokuseret og forebyggende hjemløseindsats, hvor alle kommunens instanser og samarbejdspartnere arbejder sammen om konkrete løsninger for den enkelte hjemløse.

Annonce