Annonce
Horsens

Svin satte strøm til lydløst diskotek

Bjørn Svin kunne formentlig godt have banket en fest på benene på en af Wall of Sounds hovedscener, men han optrådte i stedet på silent disco. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Silent disco fik besøg af elektro-legenden bag nogle af 1990'ernes vigtigste techno-skiver.

Horsens: Man skulle have hovedtelefoner på, hvis man ville opleve et af de mere legendariske musiker-navne på Wall of Sound i Horsens lørdag aften.

Begge åbningsdage, fredag og lørdag, kørte festivalen løs med såkaldt silent disco, lydløst diskotek, på en del af pladsen. For de uindviede er konceptet kort forklaret, at DJ's ved en mikserpult leverer musikken, der bliver sendt ud i hovedtelefoner, som publikum kan få udleveret og danse rundt med, uden at andre hører musikken.

Tog man læderbøffer på ørene kl. 21 lørdag aften, var det ingen ringere end elektro-legebarnet Bjørn Svin, der fyldte øregangene.

Den 44-årige musiker, som skabte nationalhymner til 1990'ernes techno-scene med "Mer Strøm" og "Benene På Nakken", skulle egentlig have optrådt på spillestedet KulisseLageret tidligere i år. På grund af praktiske problemer omkring afviklingen af koncerten, blev den aflyst, men spillestedsleder Jeppe Vind, som også er musikbooker for Wall of Sound, greb muligheden og hyrede legenden.

Han kom til festivalen på Fængslet med sin aktuelle skive "2 Point 5 Step Pets" i bagagen, men det var nu et mere regulært best off rave-set, han diskede op med; fuld af bidder fra sin efterhånden lange karriere, og fans kunne glæde sig over, at blandt andet "Mand over bord" og "Mer Strøm" fandt vej gennem hovedtelefonerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indgreb mod kviklån er helt på sin plads

Kviklån og bettingreklamer ender med jævne mellemrum i både skudlinje og mediemølle i takt med hårrejsende beretninger om især unge, der ender i bundløs spillegæld eller opbygger et rentebjerg af de uoverstigelige. Når jeg har deltaget i diskussioner om det rimelige i de fristende tilbud, har jeg har ofte automatreageret med: "Hold nu op med alle de forbud. Når I er myndige, er I også voksne nok til at tage det ansvar, der følger med." Jeg ser da også par i "Luksusfælden", der er uden for pædagogisk rækkevidde og egentlig bare bekræfter holdningen. Alligevel har jeg flyttet mig lidt, jo mere jeg har læst om det - og tænkt over det. Vi spurgte i søndagsavisen Horsens Folkeblads følgere på Facebook, hvad de synes om netop kviklån. En klar majoritet så gerne et forbud mod ågerrenter - eller i det mindste de reklamer, der nærmest kører i båndsløjfe på reklamefinansierede tv-kanaler. Jeg bed også mærke i forslaget om at indføre privatøkonomi som fast pensum i folkeskolen, fordi unge er for letpåvirkelige og ved for lidt. God idé. Allermest tankevækkende var et indlæg fra en, der netop havde fået en mere nuanceret holdning til sagen og havde rykket sig fra "stop nu med forbud"-standpunktet. Han skrev: "Det er nemt at påstå, at man blot kan lade være, men hvis det er den eneste mulighed, man ser for at betale ens udgifter og få mad på bordet, ser man nok anderledes på det." Vel talt! Man kan sagtens være myndig og ekstremt sårbar på samme tid, og i takt med teknologiske fremskridt er det simpelthen blevet for let at spille sig i livslang gæld eller låne hurtige penge med vanvidsrenter på op til 800 procent om året. Og hvem ved? Måske er man blevet truet til at skaffe kolde kontanter i en rasende fart, fordi man er kommet i lag med tvivlsomme typer. En skræmmende tanke. Når jeg nu har ordet, skal der lyde en tak til dem, der tager sig tid til at bidrage reflekteret til søndagsdebatten i Horsens Folkeblad uge efter uge. Det er værdsat og har i det mindste gjort denne signatur klogere.

Annonce