Annonce
Horsens HK

Svensk topspiller slås for VM-billet i Horsens

Melissa Petrén er kommet på det svenske A-landshold og kæmper for to billetter til Japan, VM til december og OL i 2020. Foto: Michael Just.
Melissa Petrén kæmper for at komme til VM i Japan til december og OL i Tokyo i 2020 - og det skal hun bruge Horsens HK til.

Horsens: Det horsensianske publikum skal lære Melissa Petrén at kende i den kommende sæson.

Hun var årets komet i svensk håndbold for to år siden, og hun har netop fået chancen på A-landsholdet i VM-kvalifikationskampene mod Slovakiet.

- Jeg har spillet fire A-landskampe, og de seneste to var VM-kampe, fortæller hun.

Hun lavede to mål på udebane og fire mål på hjemmebane og blev brugt mest som playmaker.

Sveriges bedste spiller Isabelle (Bella) Gulldén var ikke med. Hun har netop født en søn med den tidligere Skanderborg-keeper Linus Persson som faderen, og hun er klar til VM og er dermed en konkurrent til Melissa Petrén om de 16 pladser til VM og senere til de 14 pladser på OL-holdet.

- OL ligger langt ude. Det tænker jeg ikke på. Jeg spekulerer kun på VM til december, siger 24-årige Melissa Petrén.

Hun er helt på det rene med, at vejen til VM går gennem hendes præstationer for Horsens Håndboldklub i den danske liga.

- Jeg synes, det går fint i Horsens. Vi har et spændende hold. Jeg ved ikke, om den svenske landstræner Henrik Signell kommer til Horsens for at se vore kampe, men der er ingen tvivl om, at han følger med i, hvordan både jeg og Daniela Gustin klarer os i Horsens, siger Melissa Petrén.

OL i Japan ligger langt ude. Det tænker jeg ikke på. Jeg spekulerer kun på VM i Japan til december.

Melissa Petrén

Vil være to-vejs-spiller

Hun har sin styrke i angrebet og scorer otte-ni mål i de fleste af kampene.

- Jeg har været udskiftet i forsvaret, men jeg mener selv, jeg er to-vejs-spiller og vil gerne være med i forsvaret, fastslår hun.

Melissa Petrén kommer fra Stockholm. Hun er født i Huddinge og spillede sine første kampe for hovedstadsklubben Spärvagens HF.

I 2015 skiftede hun til Lugi IF, der ligger i Lund. Det blev til en tredje- og en fjerdeplads og titlen som årets komet i hendes tid i Lund.

Selv om hun spiller i Horsens, bor hun i Sønderborg.

- Min kæreste er målmand i Sønderjyske. Min mor var også målmand i den næstbedste svenske række, og min far spillede hockey, så vi er en sportsfamilie, siger hun.

- Køreturen fra Sønderborg er ikke noget problem. Vi er fire, der kører sammen, og vi hygger os hele vejen til Horsens, lyder det fra Melissa Petrén.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce