Annonce
Horsens HK

Svensk landsholdsspiller får debut mod sin gamle klub

Daniela Gustin har været trofast til træning i Horsens og er nu klar til debut mod sin gamle klub Randers. Foto: Søren Gylling.
Daniela Gustin med 31 landskampe for Sverige er med hos HH Elite i torsdagens kamp mod Randers - Melissa Petrén får en pause.

Horsens: Daniela Gustin, svensk højre fløj og landsholdsspiller med 31 landskampe, får debut hos HH Elite i torsdagens kamp mod sin tidligere klub Randers.

Hun kom til Horsens med en korsbåndsskade i sommer, og ifølge planen skulle hun være spilleklar i januar.

- Jeg ved ikke, om jeg kan spille mod Aarhus United, men jeg synes, det går fint, sagde Daniela Gustin før tirsdagens træning.

Hun er ekstra opsat på at komme i gang. Der ligger nemlig en plads på det svenske landshold og venter på hende, og den plads er blevet ekstra interessant, fordi Sverige formentlig skal med til OL i Japan.

- Vi skal stadig gennem kvalifikationskampe, men det ser godt ud, fordi to af fire hold kommer med til OL, siger Daniela Gustin.

- Jeg er meget positiv over for Daniela Gustin, siger HH Elites nye træner Lars Frederiksen.

Hun deltager i hele træningen, og jeg vil ikke udelukke, at hun kan blive klar til premieren mod Aarhus United 4. januar.

De svenske landsholdslæger er også positive over for Daniela Gustin. Det handler om at bygge hende fornuftigt op efter den lange pause og sikre, at hendes skade ikke bryder op igen.

Hun har én gang tidligere spillet i dansk håndbold, dengang for torsdagens modstander Randers.

God start

Lars Frederiksen er kommet godt i gang med arbejdet i HH Elite. Han har holdt møder og spillermøder og har haft fem træningspas.

- Det har været en fornøjelse, siger Lars Frederiksen. Jeg vil ikke sige, at det har været et højt niveau, for så lå holdet ikke, hvor de ligger, men de har vist potentiale til den opgave, der venter os, og først og fremmest har spillerne givet udtryk for, at de gerne vil. Det gør det hele meget lettere.

- Jeg har lagt være på, at det skal være simpelt. Vi skal have begrænset antallet af tekniske fejl, og vi har arbejdet meget med forsvaret. Jeg har forklaret spillerne, hvad de skal gøre, og hvad de ikke skal gøre. Jeg kunne godt se, at de ikke vidste ret meget om, hvordan man dækker op, og jeg vil ikke love, at der aldrig bliver scoret 30 mål mod os, men der har været store fremskridt. Jeg har dog aldrig set holdet live i kamp, og det glæder jeg mig til på torsdag, siger Lars Frederiksen.

Det bliver en kamp uden Melissa Petrén, der er sendt på juleferie oven på sit VM i Sverige. Det samme er Randers' Jasmine Roberts.

HH Elite skal have en ny målmand i stedet for den skadede Claudia Rompen, men dette problem er ikke løst endnu.

Annonce

Landsholdet

Lars Frederiksen, der har været træner i ligaen i 13 år og dermed har en del erfaring, har benyttet den seneste tid til at analysere VM.

- Jeg var dybt skuffet over danskerne. Der var hverken hoved eller hale i det danske spil. Når man har verdens bedste målmand med så mange redninger, skal man få mere ud af det, lød Lars Frederiksens vurdering af det danske landshold.

Annonce
Horsens For abonnenter

20 boliger af "stærkt eftertragtet type" og grønt område på vej midt i Lund: Politikerne lyttede til borgerne og forkastede forvaltningens oplæg

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

- Det er fedt, lød det fra idégruppen. Mindre end to år senere står der et anlæg, der ikke findes mage til i Danmark

Odder For abonnenter

Bosser bag amfetaminfabrik står til hårde straffe: To bagmænd lavede hverken karry- eller tomatsuppe, men narko i store mængder

Horsens

Fodgænger kørt ned i kryds: Bilist ville foretage et sving

Kultur

Kristi himmelfartsdag må vente - i denne weekend valfarter musikelskere til festival-genopstandelse i Horsens

For abonnenter

Esbjerg Havn skal være militært knudepunkt for Nato og USA: 'Kritisk infrastruktur er mere og mere afgørende, og når USA spørger, om vi kan hjælpe med det her, så er vi klar'

Erhverv

Fire uger efter konkurs: 10 ufærdige byggeprojekter mangler fortsat købere

Hedensted For abonnenter

Se listen over, hvor meget digelagets bestyrelse står til at få i løn: Arbejdet i digelaget kræver en del tid, siger formand

Horsens

Børneområdet skal spare 17 millioner: Det kan gå ud over kørsel til specialbørnehave og åbningstider i dagtilbud

Horsens

Uopmærksom bilist udløste uheld med fem biler ved rundkørsel

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Sport

Horsens-rytter vinder europamesterskabet: Den internationale mesterskabsmedalje nummer 18 kom i hus i Litauen

Horsens For abonnenter

På to uger er der blevet tinglyst 12 bolighandler i Horsens Kommune: Se dem her

Juridisk brevkasse

Min arbejdsplads er blevet solgt til en anden virksomhed - kan jeg være sikker på at beholde mit job?

Annonce