Annonce
HH Elite

Svensk landsholdsmålmand pillede pynten af HH Elite

Maria Mose Vestergaard blev testet i en ny rolle som playmaker. Her scorer hun dog fra stregen. Foto: Michael Just.
HH Elite scorede kun seks mål i første halvleg i Herning, og dermed var kampen reelt slut

Herning: Den svenske landsholdsmålmand Jessicä Ryde pillede pyntet af HH Elites ligahold i det jyske opgør på Heden.

Herning-Ikast vandt kampen med 34-23 efter 15-6 ved pausen.

HH formåede således kun at score seks mål i første halvleg, og spændingen var for længst forduftet, da de to hold gik ud til pausen.

I anden halvleg byttede holdene mål, og Herning-Ikast fik lejlighed til at teste sine marginalspillere. Det var i første halvleg, styrkeprøven fandt sted, og her kom Horsens-holdet som ventet til kort over for de fysisk stærkere uldjyder med de store norske landsholdsstjerner.

HH kom bagud 4-2, 8-3 10-4, 13-5 og 15-6 i første halvleg.

I anden halvleg rundede Herning-Ikast en føring på 10 mål for første gang ved 17-7.

Herning-Ikasts største føring var på 29-15, inden HH fik lov at komme til fadet til sidst.

Melissa Petrén var et af de største lyspunkter hos HH. Hun var tilbage i sin sædvanlige rolle, og den personlige snak med cheftræner Lars Frederiksen havde hjulpet.

Annonce

Ny rolle

Maria Mose Vestergaard optrådte i en ny rolle som playmaker. Det skyldtes bl.a., at Susanne Madsen var blevet skudt i sænk med et kanonskud i ansigtet. Susanne Madsen var dog frisk igen efter kampen og er klar til næste kamp på onsdag.

Generelt fik HH's forsvar ikke fat i ret meget. Herning-Ikast havde alt for let ved at løbe lige igennem Horsens-forsvaret. Det var især store stærke Ingvild Bakkerud, Helene Fauske og Stine Skogrand, der markerede sig.

Line Mai Hougaard på højre fløj er netop blevet udtaget til Jesper Jensens landsholdstrup. Hun er noteret for tre A-landskampe.

Herning/Ikast-HH Elite 34-23 (15-6)

Herning/Ikast-HH Elite 34-23 (15-6)

Håndbold, kvinder, liga

IBF Arena, Hal A, Herning

Mål for HH Elite:

Melissa Petrén 7, Mette Lassen 3, Daniela Gustin 3, Maria Mose Vestergaard 3, Maria Holm 2, Julie Gantzel 2, Frederikke Gulmark 1, Susanne Madsen 1, Trine Knudsen 1.

Mål for Herning:

Ingvild Bakkerud 7, Helene Fauske 6, Emma Friis 4, Cecilie Brandt 3, Simone Petersen 3, Mie Sando 3, Line Hougaard 2, Naja Nissen 2, Stine Skogrand 2, Michala Møller 1, Olivia Simonsen 1.

På målmandsposten holdt Jessica Ryde en redningsprocent på 35,9.

Stephanie Andersen vogtede målet det meste af kampen og sluttede på 20 efter syv gode redninger, men der var ikke megen støtte at hente.

Annonce

Gode dommere

Det er længe siden, HH Elite har oplevet et fair dommerpar som Nichlas Mark Pedersen og Nichlas Nygaard.

- Vi blev kørt over af en stor norsk tonsermaskine, og vi mødte en meget stærk svensk landsholdsmålmand, sagde HH's cheftræner Lars Frederiksen. Vort forsvar havde ikke nogen stor dag, og det så ikke godt ud efter første halvleg. Vi spillede os frem til mange store chancer, men vi brændte stort set alt mod den stærke svenske keeper.

- I anden halvleg fik vi heldigvis rettet op på tingene. Det var vigtigt for os at få Melissa Petrén tilbage på sporet før de afgørende nedrykningskampe, og Daniela Gustin lavede tre mål på tre forsøg fra fløjen, så de var lyspunkter. Maria Mose Vestergaard gjorde det fint, både på fløjen og som playmaker. Hun knoklede på, og vi fik lavet en del mål i anden halvleg, så vi nu er godt rustet til nedrykningsspillet, sagde Lars Frederiksen.

Annonce

Sidste kamp

HH Elite spiller igen på onsdag hjemme mod Silkeborg-Voel. Det er sidste kamp i grundspillet. Derefter venter fire kampe i nedrykningsspillet.

Herning-Ikast spiller både EHF Cup, dansk pokalturnering og liga, og uldjyderne er klar til slutspillet. De slog Viborg stort i den ordinære liga, men starter slutspillet som outsider efter Odense, Esbjerg og Viborg.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

SuperBrugs øgede overskuddet

Kultur

Stor Horsens-festival opgiver 2021: Der er en grænse, og den er nået, siger arrangør

Annonce