Annonce
112

Svensk dødspatrulje gemte sig i Bispehaven: Nu er han og fire andre bandemedlemmer tiltalt for dobbeltdrab

Beboerne i Bispehaven kunne følge en dramatisk anholdelse en juniaften i 2019. Tungt bevæbnet politi ankom til Bispehaven for at anholde et svensk bandemedlem, som forsøgte at undslippe ved at stå uden på en bolig blok i anden sals højde. Foto: Ali Agha
De fem mænd er tiltalt for at dræbe to rivaliserende svenske bandemedlemmer i Herlev.
Annonce

AARHUS: Det var tungt bevæbnet politi, der stormede ind i Bispehaven en juniaften i 2019 for at anholde en svensk mand. En anholdelse, der endte med at blive yderst dramatisk, da den unge mand forsøgte at gemme sig eller undslippe politiet ved at stå udenpå en boligblok i anden sals højde.

Politiet fik dog hevet manden tilbage ind i lejligheden, og dagen efter blev han fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup ligeledes med tungt bevæbnet politi både i retten og udenfor. Her kom det frem, at den anholdte mand skulle have forbindelse til et dobbeltdrab i Herlev, hvor to svenske bandemedlemmer blev likvideret, mens de sad i en bil i Sennepshaven i Herlev.

Nu er der så rejst tiltale mod fem svenske bandemedlemmer herunder den unge mand, der gemte sig i Bispehaven, de er alle tiltalt for dobbeltdrabet i Herlev.

Det oplyser Anklagemyndigheden og Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Umiddelbart efter drabene satte Københavns Vestegns Politi gang i en meget omfattende efterforskning, og det førte til, at den første af de nu fem tiltalte blev anholdt få dage efter i Bispehaven i Aarhus.

Siden har efterforskningen, som er sket i tæt samarbejde med svensk politi, udpeget de fire øvrige unge mænd. De er blevet udleveret til Københavns Vestegns Politi fra Sverige, fremstillet i retten i Glostrup og efterfølgende varetægtsfængslet.

Foto: Ali Agha
Annonce

Ledende figur i Dødspatruljen

Ifølge anklagemyndigheden er de bandemedlemmer tiltalt for at have begået drabene som en del af en verserende konflikt mellem to svenske bandegrupperinger.

Efter den dramatiske anholdelse i Bispehaven lukkede Østjyllands Politi og svensk politi i, og sagen blev mørkelagt.

Men ifølge den svenske avis Expressen havde begge de dræbte relation til banden ”Shottaz”, som siden 2015 har været i konflikt med banden ”Dödspatrullen”, begge fra Stockholmsområdet.

Ifølge Expressen er den 21-årige mand, der blev anholdt i Bispehaven en ledende figur i Dødspatruljen.

De fem tiltalte er mellem 17 og 25 år. Både de dræbte og de tiltalte var/er svenske statsborgere, og ingen af personerne har tilknytning til Herlev.

De fem bandemedlemmer er ydermere tiltalt for et drabsforsøg.

Retssagen mod de fem svenske mænd starter 10. august.

Foto: Ali Agha
Foto: Ali Agha
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Lokal meningsmåling: S udbygger føringen - to nye partier er på vej ind i Horsens Byråd

Annonce