Annonce
Læserbrev

Svar til DF: Ansvarlig social- og ældrepolitik er også at sikre, at der er penge i kassen

Hvordan Allan Petersen kan være imod den slags opfordringer, er mig en gåde.

Læserbrev: ”Dansk Folkeparti ser gerne, Venstre vil være med til at tage et medansvar også på ældreområdet samt hos de svage”, skriver Allan Petersen, der er gruppeformand for DF i Hedensted Kommune og udvalgsformand for Social Omsorg, i fredagens avis.

Det behøver Allan Petersen slet ikke at være i tvivl om, at Venstre vil.

Men der er åbenbart et par ting, det er nødvendigt at forklare Allan Petersen.

Han er øjensynligt blevet i tvivl om Venstres holdning ved at læse den annonce, Venstre i Hedensted Byråd i denne uge har indrykket i de lokale dagblade.

Her foreslår Venstre en lokal hjælpepakke til erhvervslivet. I den lægger Venstre op til, at alle må bidrage for at undgå, at den nuværende sundhedskrise udvikler sig til en økonomisk krise. Vi foreslår blandt andet, at vi fremrykker kommunale renoverings- og vedligeholdelsesprojekter, fremrykker kommunale indkøb og i videst muligt omfang lægger dem lokalt, udbetaler kompensation for aflyste aktivitetstimer til de selvejende haller og endelig opfordrer os alle som borgere til at handle i de lokale butikker, købe lokal take-away, tegne et abonnement på en lokal avis og lignende.

Hvordan Allan Petersen kan være imod den slags opfordringer, er mig en gåde, ligesom jeg heller ikke forstår, hvorfor han er imod intentionen om, at alle bidrager til at holde liv i det lokale erhvervs- og handelsliv i en vanskelig periode.

Jeg undrer mig også over, hvordan de synspunkter i Allan Petersens hoved kan udvikle sig til, at Venstre ikke prioriterer det sociale område eller ældreområdet.

For det første har Venstre to ud af fem medlemmer i Udvalget for Social Omsorg, hvilket er mere end noget andet parti. Så det er vel en tand for billigt, at Dansk Folkeparti selv forsøger at tage æren for de initiativer, der tages inden for det område. For det andet: Hvis erhvervs-, handelslivet og byggefagene ikke har nok at lave og ikke tjener penge, er resultatet arbejdsløshed og manglende skatteindtægter.

De penge kommer vi til at mangle i kommunen til velfærd til børn, unge, ældre og socialt udsatte. Hvis der derimod tjenes penge i den private sektor, er der penge til velfærd og til at hjælpe udsatte grupper.

God og ansvarlig social politik er derfor også at interessere sig for, hvor pengene kommer fra og at skabe rammer for liv og vækst i vores område. Det gør Venstre, og vi vil opfodre alle andre til også at arbejde for, at både erhvervs-, handelsliv og borgere har det godt - i en svær tid.

Merete Skovgaard-Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Butikker skal holde åbent søndage i sommerferien - cafélivet skal være generatoren bag

Østjylland For abonnenter

Beskyldes for totalt svigt: Notat rejser kras kritik af Trafikstyrelsen efter den aflyste letbaneåbning

Annonce