Annonce
Kultur

Svanesang på Madevej: Det Gule Pakhus vil udgive bog og hyldest-lp omkring sin 'dødsdag'

Der er masser af anekdoter og minder at tage fat på, når historien om Det Gule Pakhus skal fortælles. Lisbeth Ivanhoe og andre brugere i huset er godt i gang med blandt andet at kigge gamle avisudklip igennem. Håbet er at udgive en bog og en hyldest-lp i forbindelse med en afskedskoncert 3. oktober. Foto: Jakob Hedegaard-Høgh
Gruppe efterlyser billeder, lyd og historier fra de mange, der har brugt huset i dets snart 27 år lange levetid.

Horsens: Historien om Det Gule Pakhus i Horsens er lang. Og nu skal den fortælles, så den bliver husket for fremtiden - både i ord, billeder og lyd.

Sådan lyder ambitionen fra Det Gule Pakhus, efter det er meldt ud, at stedet på sin 27-års-fødselsdag til efteråret nedlægger sig selv i sin nuværende form.

Inden for et par år venter en fusion med spillestedet KulisseLageret, og en initiativgruppe i Det Gule Pakhus har derfor besluttet, at stedets navn gennem 27 år skal lægges i graven.

Det markeres 3. oktober med en stor koncertdag, og derudover vil en initiativgruppe i huset på Madevej udgive en bog og en hyldest-lp.

Dét omfattende arbejde efterlyser gruppen nu hjælp til.

- Hvis folk har gamle billeder, avisudklip, videoer eller lydklip fra deres tid i huset - eller bare har lyst til at sende fem linjer om, hvad Det Gule Pakhus har gjort for dem - så vil vi meget gerne tage imod det, siger Lisbeth Ivanhoe, der er med i initiativgruppen.

Annonce

Vi vil gerne høre fra så mange som muligt for at fortælle den gode historie om huset.

Lisbeth Ivanhoe, Det Gule Pakhus

God historie med dybe rødder

Hvis alle gruppens ambitioner med koncert-, bog- og lp-planerne skal føres ud i livet, skal gruppen i de kommende måneder indsamle over 250.000 kroner fra fonde og andre donorer. Finansieringen er dog kun en del af arbejdet, og gruppen håber på bred opbakning til projektet. Det gælder både afskedskoncerten 3. oktober, bogudgivelsen og lp'en, der skal rumme musik med nogle af de mange bands, der siden etableringen i 1993 har haft deres gang i Det Gule Pakhus.

- Vi vil gerne høre fra så mange som muligt for at fortælle den gode historie om huset, siger Lisbeth Ivanhoe og peger på, at beretningen om Det Gule Pakhus rækker helt tilbage til hippie-tiden i 1970'erne, da unge i byen begyndte at råbe op om behovet for et ungdomshus. Det er dermed en lang æra i byens kulturhistorie, der nu skal formidles.

Hvis man vil hjælpe, kan man sende materiale via Det Gule Pakhus' Facebook-side eller til mailadressen rabbitholefestivaldgp@gmail.com.

Det Gule Pakhus

- Siden 1993 har Det Gule Pakhus eksisteret i Horsens som tilholdssted for kreative unge i Horsens. Huset rummer øvelokaler, arrangerer koncerter og forskellige aktiviteter.

- Stedet blev etableret af KFUM's Sociale Arbejde i samarbejde med lokale unge. Efter tre år tog kommunen over.

- Frem til 2008 lå Det Gule Pakhus i et gult pakhus på Horsens Havn. Da bygningen skulle rives ned, flyttede huset til sine nuværende lokaler i den tidligere senneps- og salatfabrik på Madevej.

- Huset har en daglig leder. De første mange år John Lundvig, siden 2013 hans søn Simon Lundvig, som i sin tid var med til at etablere huset. Linjen i huset er, at de unge er meget selvstyrende. På arbejdsgruppemøder diskuteres og fordeles opgaverne. De unge står selv for tilrettelæggelse af den praktiske udførelse af aktiviteter.

- Det Gule Pakhus stod i flere år bag Rabbit Hole Festival, som dog blev sat på pause efter 2019-udgaven. Den finder dermed ikke sted i år.

- Musikken udgør en stor del af livet omkring Det Gule Pakhus. Der er øvelokaler, studie, scene, instrumenter og i det hele taget et kreativt miljø, hvor man kan udfolde sig. Mange Horsens-musikere og kulturelle iværksættere har haft deres gang der.

- Med Horsens Kommunes budgetforlig i efteråret 2019 blev det besluttet, at Det Gule Pakhus og spillestedet KulisseLageret skal lægges sammen. Målet er at skabe et nyt kraftcenter for musikken i Horsens. Det ny sted skal ligge på Madevej i et kvarter, hvor der er udsigt til omfattende byudvikling i de kommende år. Der er ikke sat dato på etableringen af det ny sted, men en arbejdsgruppe, der blandt andre består af Det Gule Pakhus leder og Jeppe Vind, leder på KulisseLageret, skal komme med et udspil til fusionen inden sommerferien. Det udspil skal politikerne så forholde sig til.

Det Gule Pakhus blev etableret i 1993 og havde base på Horsens Havn indtil 2008. Arkivfoto: Morten Marboe
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens For abonnenter

Tungt nederlag til AC Horsens: Mission overlevelse afhænger af tre ting

Annonce