Annonce
Brædstrup

Svømmeklub på dybt vand: Mangler trænere til børnehold

Der er masser af børn, der går til svømning i Brædstrup Svømmeklub, men lige nu mangler klubben trænere til mange børnehold. Arkivfoto

Brædstrup Svømmeklub frygter, at man er nødt til at lukke hold, hvis det ikke lykkes at skaffe flere svømmetrænere.

Brædstrup: Allerede i slutningen af august begynder den nye svømmesæson i Brædstrup Svømmeklub, men kort før sæsonstart står klubben og mangler frivillige trænere til flere af sine hold.

Det er især holdene til de små børn, som mangler trænere, og på nuværende tidspunkt står klubben akut og mangler trænere til fem børnehold.

- Det er frygtelig frustrerende. Vi i bestyrelsen arbejder også på frivillig basis, og vi knokler for at få det her til at gå op, men det er desværre lidt op ad bakke, siger Sveta Mikkelsen Broch, bestyrelsesmedlem i Brædstrup Svømmeklub.

Annonce

Sidste år måtte vi lukke fire-fem hold, fordi vi ikke kunne finde trænere, og det var ellers hold, som var booket op.

Sveta Mikkelsen Broch, Brædstrup Svømmeklub

Løn til trænere

Ifølge Sveta Mikkelsen Broch er manglen på trænere i Brædstrup Svømmeklub et tilbagevendende problem.

Det skyldes, at det oftest er klubbens elitesvømmere, som står for undervisningen af børneholdene, og når de unge svømmere er færdige med folkeskolen og skal videre i en ungdomsuddannelse, går skoleskemaet sjældent op med et fritidsjob som svømmetræner.

- De fleste trænere har vi kun et år ad gangen, og så forsvinder de igen. Vi er ellers begyndt at give trænerne løn både for at holde på dem, men også for at skaffe trænere, men alligevel står vi næsten hvert år og mangler trænere kort før sæsonstart. Sidste år måtte vi lukke fire-fem hold, fordi vi ikke kunne finde trænere, og det var ellers hold, som var booket op, siger Sveta Mikkelsen Broch.

Opråb på Facebook

I et håb om at få flere frivillige til klubben, har Brædstrup Svømmeklub sendt et nødråb på Facebook, hvor den opfordrer forældre og andre til at tage et eller flere hold for at hjælpe klubbens børn med at lære at svømme.

Opfordringen har kastet et par henvendelser af sig og givet trænere til fem hold, men trænerkabalen er langt fra gået op.

- Vi havde håbet, at der var flere, som har mod på at blive trænere, og vi tager stadig imod henvendelser. Vi håber stadig, at vi kan finde trænere til alle hold, for det gør virkeligt ondt at ringe til forældre og sige, at holdet er lukket. Vi i bestyrelsen tager også nogle hold for at få det hele til at gå op. Vores formand har f.eks. taget et babyhold, siger Sveta Mikkelsen Broch.

Brædstrup Svømmeklub har cirka 800 medlemmer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce