Annonce
Østjylland

Svømmehaller til kamp for miljøet: Slut med de blå plastikfutter

I 2019 blev der smidt 152.000 af de blå plastikfutter ud efter kun én gangs brug i århusianske svømmehaller - fra februar er det slut. Arkivfoto: Lars Rasborg
1. februar er det slut med de blå skoovertræk i plastik i de århusianske svømmehaller. Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad vil reducere brugen af plastik og afskaffer plastikfutterne.
Annonce

AARHUS: Plastik udgør et større og større problem for miljøet og eftersom Aarhus løbende arbejder på at blive en mere miljøvenlig kommune, er det snart slut med de blå plastik-skoovertræk i svømmehallerne. Dette sker som led i Rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmads ambition om at nedbringe brugen af engangsplastik. Alene i 2019 blev der smidt 152.000 af de blå plastikfutter ud efter kun én gangs brug.

Det oplyser Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi skal have fokus på miljøet. De blå skoovertræk af plastik er et godt eksempel på engangsplastik, som vi godt kan undvære. Ved at tage små initiativer kan vi gøre en stor forskel for de kommende generationer, og dermed kan vi bidrage til en bedre fremtid, forklarer rådmanden for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.

Afskaffelsen af de mange plastikovertræk er en del af indsatsen, der skal gøre Aarhus til en mere klimavenlig kommune, ligesom rådmanden ønsker at bakke op om FN's 17 Verdensmål I stedet for at bruge plastikfutterne opfordres svømmehallenernes gæster til i stedet at bruge badesandaler. Disse vil også kunne købes i billetsalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce