Annonce
Kultur

Svømmehal har brug for lån på 26 millioner: Stor renovering er nødvendig

Tilbage i 2018 kunne Hornsyld-svømmehallen fejre 40-års fødselsdag. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Svømmehallen i Hornsyld mangler kun den sidste godkendelse i byrådet, før over 26 garanterede lånemillioner er på plads. Herefter kan en omfattende renovering begynde.

Hornsyld: Svømmehallen i Hornsyld Idrætscenter skal gennem en nødvendig renovering, som i alt vil koste knap 24,5 mio. kroner.

Det vurderer VITA Ingeniører og Teknologisk Instituts sektion for svømmebadsteknologi.

I en tilstandsvurdering sætter de fokus på en omfattende renovering af den 43 år gamle svømmehals murværk, tagbeklædning, ventilationssystem, omklædningsrum m.m.

Annonce

Derudover råder de to instanser til, at der bliver lavet for 1,9 mio. kr. "fornuftige" renoveringer af svømmehallen, der blandt andet vil gøre Hornsyld Idrætscenter mere energibesparende. Dette bringer så beløbet for projektet op over 26 mio. kr.

Lånet nærmer sig

Pengene til finansieringen af svømmehallen skal findes gennem en lånegaranti fra Hedensted Kommune. Lånet skal så betales tilbage over en 30-års periode.

Indtil videre har forslaget om lånegaranti været gennem to politiske udvalg, som begge har indstillet det til godkendelse i byrådet, der træffer beslutning onsdag.

Hornsyld-svømmehals tre scenarier

Tre forskellige lånegaranti-forslag har været oppe at vende omkring renovering af Hornsyld Idrætscenters svømmehal:

Scenarie 1: Nødvendige renoveringer: 24.464.343 kr.

Scenarie 2: Nødvendige og fornuftige renoveringer: 26.371.961 kr.

Scenarie 3: Nødvendige, fornuftige og udviklende renoveringer: 26.678.781 kr.

Lige nu er scenarie 2 indstillet til godkendelse i byrådet, da denne løsning minder mest om, hvad Hedensted Centret også blev givet af lånegaranti til deres svømmehal. Argumentet er også, at de fornuftige renoveringer dækker over energibesparelse og derfor løbende kan være med til at finansiere den udviklende del.

Folkebladet har forsøgt at få en udtalelse fra Hornsyld Idrætscenter, men de ønsker ikke at udtale sig, før lånegarantien er i hus. Det bliver taget op på byrådsmødet onsdag 24. november, hvor idrætscenteret og svømmehallens brugere med stor sandsynlighed får gode nyheder.

Annonce

Kan gå lang tid

Selv om der bliver givet en lånegaranti i denne uge, betyder det ikke nødvendigvis, at renoveringen kan ske med det samme.

Nabosvømmehallen i Hedensted Centret blev for godt et år siden givet en lånegaranti på 21,3 mio. kr., og her burde renoveringen være begyndt i sommer. Men på grund af håndværkermangel er det udskudt til det nye år.

I 2019 fik Hornsyld Idrætscenter, svømmehallen og centerleder Lars Gyberg en spritny fællessauna, men den foranstående renovering bliver en del mere omfangsrig. Arkivfoto: Michael Svenningsen

Derfor kan der ikke lige nu siges noget om tidshorisonten for de bølgeblå bassiner og omkransende betonbygninger i Hornsyld Idrætscenter, andet end at finansieringen ser ud til at være på vej.

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Brædstrup

Udvalg godkender plan for rent drikkevand: Konklusionen er, at grundvandet er godt beskyttet

Horsens

Politiet måtte have gang i blå blink og eftersættelse, da 25-årig kørte over for rødt lys

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Annonce