Annonce
Hedensted

Svært at stifte digelag i en tid med corona: Generalforsamling med fysisk fremmøde er nødvendigt

Den stiftende generalforsamling til Juelsminde Digelag var planlagt til 31. marts i år. Nu må den vente til 2021. Digelaget skal sørge for, at Juelsminde by ikke bliver oversvømmet ved op til 2,5 meter forhøjet vandstand. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Coronavirus og forsamlingsforbud blokerer for stiftende generalforsamling i Juelsminde Digelag. Hedensted Kommune ser på alternativer, men er indtil videre uden en løsning.

Juelsminde: Afviklingen af Juelsminde Digelags stiftende generalforsamling er en hård nød at knække for Hedensted Kommune.

Coronavirussen kom i vejen for den planlagte generalforsamling med op mod 1130 grundejere i marts. Virussen blokerer fortsat, da de gældende restriktioner bl.a. forbyder arrangementer med mere end 500 mennesker.

Kommunen har i denne uge set på muligheden for en alternativ afvikling, men der er ikke fundet en løsning, fortæller Peter Hüttel, chef for Fritid og Fællesskab.

Annonce

- Vi har ikke nogen afklaring. Det er usikkert, hvornår vi kan holde generalforsamlingen, siger han.

Det fysiske møde er nødvendigt

Ideer om at afvikle generalforsamlingen af flere omgange eller at gøre den digital duer ikke.

- Noget af det, der er afgørende her, er, at alle skal have en mulighed for at melde sit kandidatur på selve generalforsamlingen. Det kræver, at man kun har én generalforsamling, og at man er fysisk til stede, siger Peter Hüttel.

Opdeling af de fremmødte i flere haller får også nej.

- Den med flere rum går ikke. Det må vi ikke, for det er stadig samme arrangement. Det vil helt klart gå imod politiets anbefalinger, siger Peter Hüttel.

Han er dog ikke parat til helt at udelukke stiftelse af digelaget under de nuværende restriktioner.

- Man kunne måske operere med tilmelding og så gennemføre, hvis der er under 500 tilmeldte. Men i og med, at der er over 1100 grundejere, så er det svært. Der er også noget etisk i at invitere til en så stor samling, som mange så ikke kommer til. Der er mange dilemmaer i det. Det er svært, svarer Peter Hüttel.


Vi har en styregruppe, der har arbejdet intenst med vedtægterne. Processen er gået hurtigere, end vi havde troet, den ville, men så kommer coronavirussen og spænder ben for det hele. Det er smadderærgerligt.

Liselotte Hillestrøm (S), formand, Udvalget for Fritid og Fællesskab


Annonce

Politiker ser ikke stort problem

Liselotte Hillestrøm (S), formand for udvalget for Fritid og Fællesskab, er ærgerlig over, at processen henimod at fremtidssikre Juelsminde mod oversvømmelser bliver forsinket.

Man skal dog ikke frygte for våde tæer i Juelsminde, mener hun.

- Nu er det heldigvis sådan, at vi har været forudseende og har investeret i en mobil sikring. Alle har tørre tæer, selvom der er op til 1,8 meter forhøjet vandstand. Det skal nok gå, siger hun.

Trods udsættelsen på ubestemt tid fortsætter Hedensted Kommune det forberedende arbejde henimod at afklare, hvordan sikringen mod oversvømmelser kan udføres, fastslår Peter Hüttel.

Indhentning af ideer fra borgere er en del af det. De seneste input fik kommunen ved et par gademøder i august. Der ses nærmere på disse i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Se højdepunkterne: En vigtig redning gav AC Horsens endnu et point mod AaB

Annonce