Annonce
Kultur

Svært at afsætte kunstprojektet The International Art Workshop

De sidste ni somre har kunstnere både fra udlandet og Danmark holdt til gymnastiksalen på Gludsted Friskole, hvor de har arbejdet flittigt i The International Art Workshop. Men hvis workshoppen kan holdes i år - hvilket er tvivlsomt på grund af coronaen - så bliver det sidste gang, at den arrangeres i Gludsted. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Gludsted-gruppe stopper med at arrangere The International Art Workshop, og det er endnu ikke lykkedes at finde nogen, der vil overtage arrangementet.

Nr. Snede: En overgang så det ud til, at Nørre Snede ville overtage den kendte kunst-begivenhed The International Art Workshop, der i de seneste ni år har fundet sted i Gludsted midt i sommerferien. Men efter mange overvejelser har lokalrådet i Nørre Snede valgt at sige nej til at overtage stafetten efter arrangørerne i Gludsted, der i efteråret meddelte, at de vil stoppe som arrangører den kendte kunst-begivenhed.

The International Art Workshop har trukket mange udenlandske kunstnere til Gludsted i årenes løb. Konceptet har været, at kunsterne har arbejdet og udstillet i gymnastiksalen ved Gludsted Friskole, og nogle har også været i gang med store udendørs værker, hvoraf flere den dag i dag kan ses rundt omkring i Gludsted.

Jane Henneberg, der er med i Gludsteds tovholdergruppe bag The International Art Workshop, siger, at gruppen håber, at det kan lade sig gøre at holde den tiende og sidste runde med workshoppen i Gludsted.

Men hun må erkende, at det på grund af corona-krisen og de forskellige restriktioner kan vise sig at være meget svært eller måske ligefrem umuligt at få besøg af en gruppe udenlandske kunstnere i år.

- Vi håber på, at vi kan få arrangeret en flot afsked med The International Art Workshop og få holdt et 10 års jubilæum, men vi ved jo ikke, om det kan lade sig gøre i år, siger Jane Henneberg. Arkivfoto: Martin Ravn

- Vi håber på, at vi kan få arrangeret en flot afsked med The International Art Workshop og få holdt et 10 års jubilæum, men vi ved jo ikke, om det kan lade sig gøre i år. Det er svært på grund af coronaen, og vi er nødt til at være realistiske. Og det ligger fast, at vi ikke arrangerer workshoppen i 2022 - nu må andre tage over. Vi har mistet pusten, og det er et stort arbejde. Vi kan ikke se os selv i det til næste år. Ting har sin tid, og vi vil hellere slutte på toppen i stedet, siger Jane Henneberg.


Det ligger fast, at vi ikke arrangerer workshoppen i 2022 .

Jane Henneberg


Hun understreger, at hun har forståelse for, at lokalrådet i Nørre Snede har valgt ikke at overtage The International Art Workshop.

- Vi har haft en god snak med lokalrådet i Nørre Snede, og vi ved jo, at de har gang i mange spændende projekter, siger Jane Henneberg.

- Vi er åbne overfor at give artworkshoppen videre, og vi håber, at vores koncept kan bevares. Vi opsøger ikke flere nu, men vi ved jo ikke, om der dukker nogen op, der vil overtage det, tilføjer hun.

Annonce

Flere lokale projekter

I Nørre Snede siger lokalrådsformand Hans Jørgen Jensen, at man har talt meget om artworkshoppen, men endte med at prioritere nogle mere lokale projekter højere:

- Vi har talt meget om, hvad vi skulle gøre. The International Art Workshop er jo fantastisk, men vi vil egentlig gerne ramme det lokale noget mere, og vi ønsker et projekt, der er skarpere i forhold til vores ideer om Hærvejsbyen og vores arbejde for at blive Årets Landsby i 2023. Desuden har vi alene her i Nørre Snede har omkring 25 lokale kunstnere, og vi vil gerne bruge de lokale kunstnere i stedet for kunstnere fra udlandet, forklarer Hans Jørgen Jensen.

Lokalrådet i Nørre Snede satser blandt andet på tiltag, der kan blive en del af det store Hærvejsprojekt. Langs hele Hærvejen ned gennem Jylland vil der i de kommende år blive etableret mange projekter, og nogle kan få støtte af Nordea Fonden.

- Der arbejdes med ideer om såkaldte bavne - steder, der ligesom kan lyse op i landskabet langs Hærvejen, og her overvejer vi, om vores gamle vandtårn kan blive en af disse bavner, siger Hans Jørgen Jensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Bor du i et område med høj eller lav smitte: Find dit sogn på kortet

Annonce