Annonce
Navne

Sussis fotos er helt ude i skoven: Det kan man vinde priser på

Sussi Charlotte Alminde, 41 år, kender naturen i Vejle-området som sin egen bukselomme. Afhængig af hvem hun skal fotografere har hun altid en idé til, om det er strand, mark eller skov, der vil være den rette baggrund. Privatfoto
Fotograf Sussi Charlotte Alminde skal læse vejrudsigten, inden hun tager sin familie- og portrætfotos. Hun bruger nemlig altid naturen som atelier.
Annonce

Hæder: Fotograf Sussi Charlotte Alminde, Vejle, har vundet en pris i den internationale fotokonkurrence Sony World Photography Awards.

Vinderbilledet, der er kåret til det bedste danske bidrag i konkurrencen, viser Sussi Almindes datter, Malou, i en lysning i en skov.

Sussi C. Alminde er ikke selv typen, der praler af sine priser, men hendes svigerfar kontaktede avisen, fordi han synes, hun fortjener omtale af det flotte resultat.

- Jeg har gennem årene deltaget i mange konkurrencer og også vundet priser før. Men jeg er da stolt af at være blevet udnævnt til dansk vinder i Sony-konkurrencen, for det er en prestigefyldt pris, siger Sussi C. Alminde.

Sussi C. Alminde har vundet prisen for bedste danske bidrag i den internationale fotokonkurrence md dette foto af datteren Malou i  skoven. Sussi C. Alminde synes det giver bedre billeder at være udenfor, hvor baggrunden er levende og lyset skifter. Foto: Sussi C. Alminde

At vinderfotoet er taget i naturen vil ikke overraske kendere af familiefotografen, der bor i landsbyen Knabberup lige udenfor Vejle.

Sussi C. Alminde har nemlig gjort det til sit speciale at tage hovedparten af sine portræt- og familiebilleder ude i naturen.


Jeg var som mange andre forældre helt vild med at tage billeder af min lille datter, og det udviklede sig til min levevej.

Sussi Charlotte Alminde


- Jeg bruger kun det naturlige lys, og jeg besluttede lige fra starten, at jeg ville fotografere ude i naturen for at undgå stivheden i et studie. Jeg foretrækker en levende baggrund med vind og vejr, fordi jeg synes, det får folk til at slappe mere af, forklarer fotografen.

Annonce

Datteren er hendes muse

At det lige er hendes datter Malou, der optræder på vinderfotoet, er heller ikke helt tilfældigt. Det var nemlig Malous fødsel for snart 14 år siden, der vækkede Sussis lyst til at tage fotos.

- Jeg var som mange andre forældre helt vild med at tage billeder af min lille datter, og det udviklede sig til min levevej, da jeg gradvis blev bedre og fandt ud af, at netop fotos taget i naturen tilføjer portrætterne noget helt specielt.

I dag er Malou ofte model for sin mor, og Sussi C. Alminde fortæller, at datteren er som en muse for hende, og deres samarbejde lige så fornøjeligt og hyggeligt, som det er professionelt.

Malous lillebror William på 10 år optræder også af og til på hendes fotos, men han har slet ikke samme tålmodighed og lyst til at vente på det helt rigtige lys, så han står ikke så ofte "for skud".

Foruden æren ved at blive udnævnt som dansk landevinder i Sony World Photography Awards, er Sussi C. Almindes foto med i opløbet om hovedprisen på 30.000 kroner. Den afgøres til april.

- Det er nu ikke derfor, jeg medvirker i konkurrencer. Jeg gør det for at blive dygtigere. Jeg konkurrerer på den måde mest mod mig selv, og forsøger hele tiden at skærpe mine evner, forklarer prismodtageren.

Man kan se flere af Sussi Charlotte Almindes fotos på Facebook og Instagram.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted For abonnenter

Skuffelse på lokale efterskoler: Det er rigtig svært at forklare det for eleverne

Hedensted

Frustrerede efterskoleelever strejker: Giv os vores ungdom tilbage

Annonce